Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 22:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Brno
Potvrzování se dá v menu Aurory vypnout.Pak Vám vysílač po zapnutí hned vysílá a nemusíte nic potvrzovat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A jde ta hláška vypnout samostatně pro každej model v paměti, nebo to je společný pro všechno?
Já taky musím po zapnutí FX30 potvrzovat jestli vysílat nebo ne ale ta hláška se objeví jen když není plyn na minimu. Pro čmoudy je to naprosto zbytečná věc a u elektriky mě taky není moc jasný, proč to tam je, když regl bere zapnutí s velkým plynem jako programování nebo kalibraci a motor se nerozběhne. Tedy aspoň u reglů, co mám doma. Jestli to jde na FX30 vypnout jsem zatím nezkoumal ale nejspíš ne.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 5:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17749
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm... Gr/SJ HoTT řada Mx sama vysílá do 4 sec po zapnutí. Cca 10 sec při tom svítí volba "RF ON/OFF ?".
Co to máte za rádia? :?

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 6:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5836
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Máme ta, která se běžně prodávají. Pochybuju, že ještě někdo používá WP 43, nebo něco tomu podobného :lol: . Starý Hitec Laser 4 stačilo zapnout, to byla z dnešního pohledu hloupá vysílačka. Od MX 16s se mě to ptá, jestli chci vysílat, nebo ne, to v mém případě. Ale zřejmě u těch dnešních chytrých si bude většina chtít před zahájením provozu pokecat.
A k přesunutí vypínače na Auroře opravdu není třeba nějaká velká síla. Dokážu si představit, že v nějaké vypjaté situaci se mohl někdo přehmátnout.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 8:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4589
Bydliště: Praha ČR
jyrry píše:
Hm... Gr/SJ HoTT řada Mx sama vysílá do 4 sec po zapnutí. Cca 10 sec při tom svítí volba "RF ON/OFF ?".
Co to máte za rádia? :?


Jirko, teď píšeš nesmysly. To, že rádio po zapnutí vysílá až po splnění jistých podmínek (poloha plynu, režim, atd.) pokládám naopak za správné z hlediska bezpečnosti, v tom žádná chyba návrhu není.
Problém je vyloženě v řešení vypínače Aurory, jeho návrh je skutečně ergonomicky totálně blbě, opět mě udivuje, že to někdo může hájit (i ta zmíněná Turnigy 9X to má nesrovnatelně lépe). Samozřejmě náhodných vypnutí za letu nebude moc, ale pokud má někdo smůlu, že jeho kus má hlavní vypínač s lehčím chodem a sejde se k tomu trocha okolností při trimování, tak si to o problém přímo říká :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1432
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Memory píše:
Potvrzování se dá v menu Aurory vypnout.Pak Vám vysílač po zapnutí hned vysílá a nemusíte nic potvrzovat.


Můžeš být konkrétnější, prošel jsem manuál Aurory a nikde jsem nenašel, jak vypnout potvrzení vysílání.

_________________
Piper 2,4m, P-47 Razorback 3,1m, Cap232 2,1m, Futaba T18MZ WC a na některé poletuchy Aurora...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 9:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1432
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
tomashr píše:
Problém je vyloženě v řešení vypínače Aurory, jeho návrh je skutečně ergonomicky totálně blbě, opět mě udivuje, že to někdo může hájit (i ta zmíněná Turnigy 9X to má nesrovnatelně lépe).


Žádný problém u vypínače Aurory není, to by musel být u desítek dalších vysílačů, které mají podobně řešený vypínač a za tím si stojím. Po cca deseti letech používání Aurory jde vypínač stále ztuha.
Docela by mne zajímalo, jak by se to tady řešilo, kdyby si někdo omylem místo na trim šmátnul na tlačítkový vypínač u Futaby 18MZ...

_________________
Piper 2,4m, P-47 Razorback 3,1m, Cap232 2,1m, Futaba T18MZ WC a na některé poletuchy Aurora...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 783
Bydliště: Vysočina
aviatik666 píše:
Žádný problém u vypínače Aurory není, to by musel být u desítek dalších vysílačů, které mají podobně řešený vypínač a za tím si stojím. Po cca deseti letech používání Aurory jde vypínač stále ztuha.
Docela by mne zajímalo, jak by se to tady řešilo, kdyby si někdo omylem místo na trim šmátnul na tlačítkový vypínač u Futaby 18MZ...
Jinými slovy uznáváš, že tlačítkový vypínač je bezpečnější. To ale znamená......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 9:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10375
Bydliště: Břeclav
Celeron píše:
A jde ta hláška vypnout samostatně pro každej model v paměti, nebo to je společný pro všechno?
Já taky musím po zapnutí FX30 potvrzovat jestli vysílat nebo ne ale ta hláška se objeví jen když není plyn na minimu. Pro čmoudy je to naprosto zbytečná věc a u elektriky mě taky není moc jasný, proč to tam je, když regl bere zapnutí s velkým plynem jako programování nebo kalibraci a motor se nerozběhne. Tedy aspoň u reglů, co mám doma. Jestli to jde na FX30 vypnout jsem zatím nezkoumal ale nejspíš ne.


U FX-30 to není jen o plynu, ale třeba i o letovém režimu a dalších věcech. Podle toho, co si nastavíš. Tudíž to jde nastavit i na nic, tedy bez kontroly a frčí to rovnou.

I u elektriky je to jasné - můžeš mít plyn třeba napůl a éro by hnedka vyrazilo.

Ovšem vypínat to je blbost. S blbým nastavení se vysílač rozběhnout nemá aby nedošlo ke katastrofě. A s dobrým se bez ptaní rozběhne rovnou. Není co řešit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2432
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
aviatik666 píše:
Žádný problém u vypínače Aurory není, to by musel být u desítek dalších vysílačů, které mají podobně řešený vypínač a za tím si stojím. Po cca deseti letech používání Aurory jde vypínač stále ztuha.


Musím len súhlasiť! Aj mne ide vypínač po toľkých rokoch stuha!
Kto má Auroru vie, že vypínač je v podstate zapustený a tvarovo tak odlišný od trimu, že je to jasne rozpoznateľné. Predsa len, najprv nahmatám trim, hmatom overím, že som tam a trimujem ... a nie, že hneď tlačím bez overenia tvaru!

Teoretické úvahy nechajme bokom, nech sa vyjadrujú tí, čo Auroru majú a používajú!

Ale ktovie, možno sa to raz stane aj mne...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 11:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17749
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jyrry píše:
Hm... Gr/SJ HoTT řada Mx sama vysílá do 4 sec po zapnutí. Cca 10 sec při tom svítí volba "RF ON/OFF ?"...

tomashr píše:
Jirko, teď píšeš nesmysly. ...

No to není nesmysl, to je realita. Pokud nepotvrdím že nechci vysílat, vysílá.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 11:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1432
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
ellet píše:
Jinými slovy uznáváš, že tlačítkový vypínač je bezpečnější. To ale znamená......


Neuznávám, mám obě rádia a každé má své. Dost záleží na tom, kdo jak páčkuje. Já používám jen palce a těma ovládám i ostatní přepínače a trimy na vysílači. Ti co používají pult a drží křížové ovladače mezi palcem a ukazováčkem, případně i prostředníčkem, tak předpokládám, že ostatní přepínače mohou ovládat i jinak. Vychází mi to z logiky držení vysílače (v rukou, na kšandě v pultu).
Jednou jsem zkoušel Auroru v pultu páčkovat držením mezi palcem a ukazováčkem a málem jsem éro rozsekal. Prostě mám to v hlavě zapsané jen na palce a nic už mne nepředělá.
Všechny trimy u všech vysílačů mají takové vroubkování, že splést si trim s vypínačem u mne, jako "palčáka" považuji za nemožné. V zimě moc nelétám a když už tak s bublinkama a nikdy v rukavicích.

_________________
Piper 2,4m, P-47 Razorback 3,1m, Cap232 2,1m, Futaba T18MZ WC a na některé poletuchy Aurora...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 16:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6627
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
zdzd píše:
S blbým nastavení se vysílač rozběhnout nemá aby nedošlo ke katastrofě. A s dobrým se bez ptaní rozběhne rovnou. Není co řešit.

Jasně, Futaba je vypínač řešenej dobře a vypnout ho při trimování křidýlek a směrovky je přešáhnout se o cca 5 cm vedle. :) Ale zase na druhou stranu, pokud by sis opravdu FX30 za letu vypnul, dokázal by sis v tom frmolu vzpomenout že ji musíš zapnout se staženým plynem? Já si nejsem moc jistej. :oops:

A propo, když Tě mám "na drátě"... Včera jsem zápasil na R7014SB s volbou výstupu S-bus/DG-2 na sdíleným konektoru. Potřeboval jsem S-bus pro Spirita. Problém byl, že v překladu Astry je volba módu a volba výstupu prohozená proti origo manuálu. Jak jsem to zkoumal, tak při S-bus, tak DG-2 byl osciloskopem podobnej průběh, 50% hromada impulzů do log 1 a 50% mezera log 0. Pokud to bylo jako DG-2, tak Spirit nereagoval. Dosud jsem si myslel, že DG-1 a DG-2 jsou jen spínací kanály on/off. I v nastavení "funkce" v FX30 jde k DG-1 a DG-2 přiřadit jen spínač. Tak co dělaj na výstupu DG-1 a DG-2 ty impulsový sekvence podobný S-bus? Potřebuje to nějakej futabáckej spínací člen co si vyzobe informaci z tý digitální sekvence a nebo by mělo být na DG výstupech už přímo log 0/log 1? Nebo to na Fasstový FX30 s R 7014 SB s volbou Fasst/Fasstest nechodí?
Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 18:58 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Brno
aviatik666 píše:

Můžeš být konkrétnější, prošel jsem manuál Aurory a nikde jsem nenašel, jak vypnout potvrzení vysílání.


Vypne se to pro všechny modely.Z hlavy nevím kde to je v Auroře,
ale zítra se podívám a dám vědet.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Smutná příhoda s Aurorou
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8529
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
jyrry píše:
Hm... Gr/SJ HoTT řada Mx sama vysílá do 4 sec po zapnutí. Cca 10 sec při tom svítí volba "RF ON/OFF ?".
Co to máte za rádia? :?

Neviem ako ty, ale ja si môžem vybrať z viacerých funkcií kedy sa vysielač nezapne a spustí sa alarm (pípak, vibrácie).Tak isto môžem všetky vypnúť a vysielač vysiela za 4 sekundy po stlačení tlačítka. Napriek tomu mám zapnutý alarm na letové režimy u vetroňov a motor u motorákov. Ono ťa to donúti začať rozmýšľať pri zapínaní vysielača.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: bahora, jarda19, Joker a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz