Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 777
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Tento modul IRangeX IRX4 jsem flešnul podle tohoto návodu:
https://www.youtube.com/watch?v=qVTADzorOw8
Abych pak mohl zavřít krabičku modulu, musel jsem trochu zkrátit připájené piny na boku.
Pájel jsem pouze 3 kolíky, napájel jsem z vysílače, tedy je potřeba ještě propojit 3,3V


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 18:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 58
Bydliště: Hodonín, ČR
Ups, v neděli sem byl celý den v Blansku na hokeji ze synátorem :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 18:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2713
Bydliště: Zavar, SK
HLA píše:
Tento modul IRangeX IRX4 jsem flešnul podle tohoto návodu...

Len dve poznámky:
1, pre externý MTM sú na GitHub už skompilované verzie, ergo nie je treba nič kompilovať, ako tam tuším ukazuje na videu.
2, je zbytočné tam pájkovať kolíky, nové verzie OTX + nový FW pre MTM už umožňujú flashovať MTM z rádia...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 18:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 58
Bydliště: Hodonín, ČR
Tuším že když budu postupovat podle tohoto návodu, tak to klapne :?:
https://github.com/benlye/flash-multi


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 19:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2713
Bydliště: Zavar, SK
Myslím, že hej.
Potrebuješ zapojiť GND + do kríža RX- TX + skratnúť BOOT na 3.3V. A vybrať správnu verziu FW, podľa popisu by mala byť napríklad multi-stm-opentx-aetr-inv-v1.3.0.53.bin , noinv sú pre interný MTM.
Toť vsjo.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 19:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 58
Bydliště: Hodonín, ČR
Dík za rady, vysledek se dozvim az prijde prevodnik


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 12:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 58
Bydliště: Hodonín, ČR
Dílo se povedlo, dík za rady

Příloha:
flash.png
flash.png
[ 48.36 KiB | Zobrazeno 1721 krát ]


Příloha:
20200115_124009.jpg
20200115_124009.jpg
[ 81.17 KiB | Zobrazeno 1721 krát ]


Příloha:
20200115_124140.jpg
20200115_124140.jpg
[ 92.91 KiB | Zobrazeno 1721 krát ]



Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 17.01.2020 8:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.1.2020
Příspěvky: 14
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nutné při vložení modulu Jumper 4 in 1
přehrát OS v Horusu X10S z FROS na OPENTX - rád bych si v zakoupeném rádiu
původní FROS ponechal a přitom provozoval externí modul ?
Velká omluva, jestli zde již tato otázka byla řešena - to víte nový nováček a začátečník.
Děkuji
Aleš


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 17.01.2020 10:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2740
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Podle tohoto, je podpora multiprotokolového modulu "horší", jak v OpenTX.
Nebo jsou to staré informace?
Nic méně provozovat multi modul s FrOS lze v PPM režimu, ochudíte se ale o telemetrii, resp, telemetrie se musí vyřešit jinak.
Jak? Zkoušel někdo?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2020 15:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2740
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
U Jumper 4IN1 chci měnit banky v PPM režimu. Přepnu přepínač na 14, zapnu, na začátku modul zabliká a pak (asi po dvou sekundách) bliká jednou. Po zmáčknutí bind, by se měl přehodit bank. Když zmáčku bind, tak se LED rozsvítí dlouze a pokračuje po dvou sekundách stále jedno bliknutí, ale mělo by blikat 2x (3x...).
Co dělám špatně?
FW v modulu je 1.3.0.47.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2020 22:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1825
Bydliště: Vysočina, ČR
Já nemám na modulu čím cvakat ale pro přepnutí píšou: ...krátkým opakovaným stiskem tlačítka..., takže po delším svitu LED by měl další krátký stisk stačit k přepnutí....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 19.01.2020 8:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2740
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Právě že zkouším podle návodu (chci zkusit na T9X rádiu) a nic, zkusím nějaký systém pokus-omyl, flash nového FW a pokud se povede, pochlubím se.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 20.01.2020 7:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.5.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Odolena Voda
ahoj.
https://github.com/pascallanger/DIY-Multiprotocol-TX-Module/releases jsem stáhnul
připravený bin soubor ( multi-stm-opentx-aetr-inv-v1.3.0.53.bin ) přejmenoval, když jsem ho
zkopíroval v celku se nezobrazil. Vytvořil jsem model a nastavil pro něj externí modul.
No a pak jsem si překřížil všechny palce :D :D :D a spustil ten bin soubor. Po nervy drásajících
několika minutách vyskočila hláška flash OK.

_________________
FlySky i6 ,FrSky Q7, Step One, Kingfisher


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 20.01.2020 13:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 997
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
prikrylm píše:
U Jumper 4IN1 chci měnit banky v PPM režimu. ...
Co dělám špatně?

Já ho v PPm režimu používám standardně, a postup popsaný na začátku tohoto threadu mi funguje:

1) Je třeba nastavit jumper do polohy 15
2) Zapnout vysílač (nebo v menu vysílače zapnout jen modul)
3) Po zapnutí modulu na něm zabliká červená LED. Počet bliknutí = číslo zvoleného paměťového banku.
4) Zmáčknutím tlačítka BIND změníte bank, což je opět potvrzeno jedním delším bliknutím, následovaným kratšími bliky odpovídajícími počtem zvolenému banku. Logika je 1->2->3->4->5 -> 1 a tak dokola. Zvolený bank si modul pamatuje až do dalšího přepnutí, tj. i po vypnutí/odpojení.
5) Následně je třeba modul opět vypnout a otočením jumperu na jednu z pozic 1-14 zvolit požadovaný protokol ve dříve zvoleném banku. Např. protokol Assan je v banku 3 na pozici 3, odpovídají mu tedy 3 zablikání červené diody při zapnutí + pozice jumperu 3

Mám ale starší firmware (už jsem dlouho neaktualizoval, podle pravidla nešahat, na to co funguje), nicméně tohle by se měnit určitě nemělo.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 20.01.2020 17:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.5.2005
Příspěvky: 827
Bydliště: Žatec
Blog: Zobrazit blog (1)
Zdravím, přesně tak a funguje mi to už rok. Jos


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz