Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 20.01.2020 17:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2743
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jiri píše:
4) Zmáčknutím tlačítka BIND změníte bank, což je opět potvrzeno jedním delším bliknutím, následovaným kratšími bliky odpovídajícími počtem zvolenému banku. Logika je 1->2->3->4->5 -> 1 a tak dokola. Zvolený bank si modul pamatuje až do dalšího přepnutí, tj. i po vypnutí/odpojení.


Po zapnutí modulu s přepínačem v poloze 15 Nx zabliká, ale je to poměrně rychle a nevím jestli je tohle indikace banku. Pak, dvousekundových intervalech blikne krátce 1x. Po stisku BIND se LED rozsvítí dlouze a tohle je to správné přepnutí? Pak zase vypnout a zapnout? Nebo má v těch dvousekundových intervalech blikat víc jak 1x?

Ještě pro jistotu přehraju FW zkusím.

Díky za trpělivost. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2020 13:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Zdravím, Hořejší již prodává:

Multiprotokolový modul v pouzdru JR/ FrSKY
Multiprotokolový modul JP4IN1 má na jedné desce integrovány VF čipy CC2500, NRF24L01, A7105 and CYRF6936 RF. Modul konvertuje běžný signál typu PPM z kodéru do protokolů VF, které využívá řada RC spojení.
Modul je typu "plug and play", pro jeho funkci není třeba přehrávat žádné soubory.

A taky nějaký adaptér:

Rádiové řízení / Vysílače
Adapter USB-ser

Multiprotokol za 999 kč a adaptér za 49 kč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 18:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2743
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Záhadu přepínání protokolů v PPM režimu jsem, zdá se, vyřešil. Měl jsem za to, že ve firmwaru označeném na githubu jako opentx bude přepínání banků a protokolů pro PPM režim fungovat, ale nefunguje. Zatímco ve FW označeném jako ppm funguje "serial mode". Jak dobře jsem (zatím) nezkoušel. Takže už vidím poblikávání čísla banku při stisku bind tlačítka.

Takže do vysílačky si nahrávám oba FW a když tak přehraju.

-----

Pak mě napadá. Dá se nějak v PPM nějak nastavit failsafe u přijímačů, které to umí (FrSky, FlySKy...)? Tipnu, že z vysílačky ne.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2020 21:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2743
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Kolik protokolů, které modul nabízí je legálních v EU?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 27.01.2020 7:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2713
Bydliště: Zavar, SK
Definuj, čo je to legálny protokol :roll:
Napríklad: AFHDS 2A je legálny? Je LBT? FrSky D8 le legálny? Má LBT?
NOVÉ zariadenia, ktoré sa uvádzajú na EU trh musia byť LBT. Ale STARÉ zariadenie, pokiaľ má cetrifikát, že pri uvedení na trh ( ešte pred LBT ) spĺňalo norny, tak môžeš používať, keďže pásmo 2.4GHz je free. Čiže napríklad prijímače FrSky D8R II Plus môžeš dovážať aj predávať, aj keď nie sú LBT, lebo majú certifikát. FlySky iA6B tiež, aj keď nie sú LBT. Aj taký FrSky XJT Lite externý modul sa tiež oficiálne predáva, hoci nemá LBT, len FCC/ World mód.Dokonca si myslím, že aj Taranis X9D, prípadne X8R môžeš prevádzkovať v FCC/ World režime, keďže pri ich uvedení na trh spĺňali vtedajšiu legislatívu a majú certifikáty.
Takže ono je to o zariadení, nie o protokole. Tu má 4-in-1 modul, si myslím, trochu problém: nevidel som, ( je pravda, že som nehľadal ) či má platný certifikát. A asi by ho sotva získal, keďže podporuje ne-LBT protokoly a bol uvedený v dobe platnosti LBT legislaívy. Myslím, že aj preto ho HK/ BG predávali ( predávajú ) oficiálne len ako HW bez SW. Aspoň teda môj pohľad...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 27.01.2020 9:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5889
Bydliště: Praha ČR
Jak píše ddano,tak je to složitá otázka (legální protokol ze zařízení, které legální není, už vlastně legální není), nicméně v principu legálních protokolů, které v rozporu s EU legislativou nejsou, se tam najde více.
Zrovna AFDHS2A by měl být OK, FrSky EU16 určitě, DSMX a Futaba S-FHSS také, to je jen to, o čem vím a mám určitou zkušenost, nejspíš toho bude více.
Nelegální pro nová zařízení je třeba D8 a DSM2, opět toho bude jistě více...

Celkově vzato si myslím, že provozovat 4in1 ve víceméně legálním režimu určitě možné je a dokonce je na výběr z více možností...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 27.01.2020 11:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2743
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jasně. O to mi v otázce tak nějak šlo. Nejde taky o výkony? Třeba že by se při 25mW mohl používat i např D8?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 27.01.2020 11:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2713
Bydliště: Zavar, SK
prikrylm píše:
...Nejde taky o výkony? Třeba že by se při 25mW mohl používat i např D8?

Samozrejme ide aj o výkon, ale pokiaľ sa bavíme o 4-in-1 module, tem používa štandartné RF čipy ( rovnaké ako FrSky, či FlySky), ktoré majú výkon cca 100mW, ergo tento problém tam - technicky - nie je.
Problém protokolov je tiež legislatívny problém, nie technický, ako som sa snažil ukázať vyššie: D8RII Plus, či XJT Lite môžeš legálne používať, aj keď bežia na D8 protokole a 100mW preto, lebo majú certifikát.
Ale napríklad nejaký iný prijímač, ktorý beží na rovnakom protokole s rovnakým výkonom oficiálne nemôžeš používať, ak nemá certifikát. A výkon s tým nemá nič spoločné, proste nové zariadenia musia byť LBT. Žiaľ...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2020 8:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5889
Bydliště: Praha ČR
ddano007 píše:
A výkon s tým nemá nič spoločné, proste nové zariadenia musia byť LBT. Žiaľ...


K tomu "bohužel" - sluší se dodat, že řada novějších protokolů používá různé metody řízení přístupu k pásmu (to čemu se říká obvykle LBT) už od základu a verze EU a FCC nerozlišuje (případně se občas liší třeba výkonem, ne ale LBT). Tohle by se mělo týkat například právě AFDHS2A, DSMX či S-FHSS. V reálu je situace u FrSky D16 s odlišným flashováním modulů i přijímačů spíš výjimkou, třeba u Futaby se to dotklo jen původního FASST, ovšem tam stačila úprava na straně vysílače, novější protokol FASSTest pak už byl od začátku navrhovaný s ohledem na toto, stejně jako S/T-FHSS.
Ono se o LBT tolik mluví do jisté míry právě kvůli rozšířenosti FrSky, kde je to hodně vidět, jinak to ale až tak divoké není. Třeba u Spektra je přechod z DSM2 na DSMX tlačený spíš obecnými problémy s legislativou u DSM2, tam byly potíže mimo USA od začátku (u Graupnera by mohli vyprávět, právě problematičnost použití Spektrum modulů pro JR byla jednou z příčin postupného krachu firmy). LBT to řekněme "dorazilo", ale téměř jistě by se od DSM2 odcházelo i tak (možná pomaleji).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2020 10:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2743
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jenom na okraj - dorazil mi multiprotokol od iRange. (Srovnávám s Jumperem)
16-ti polohový přepínač je takový příjemnější na manipulaci, krabička kolem JR konektoru má větší "díru", takže se hůře trefuje do konektoru, konektor na anténu je proti Jumperu opačný (jumper má vnější závit a dírku, iRange má vnější závit a kolík), takže iRange má stejnou anténu jako X9D+ SE, což se hodí...

Jinak (nejspíš) fungují stejně - zkoušel jsem na stole AFHDS 2, AFHDS 2A (s telemetrií), DSM2, D16 EU (s telemetrií)...

Uvnitř má iRange kratší koax k anténě a RF modul se mi zdál lépe připájený (méně usoplený)...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2020 12:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2713
Bydliště: Zavar, SK
Bol spustený nový web pre sťahovanie FW pre multimoduly:
https://downloads.multi-module.org/
Vľavo na stránke sa dá priamo zvoliť vysielačka/ názov modulu.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5889
Bydliště: Praha ČR
Poznámka na okraj - v diskusích kolem OpenTX a souvisejích věcí se dost často od někoho objeví názor "kašlu na upgrady, co si budu komplikovat život". Někdy to může být i v určitém smyslu pravda, chci ale upozornit, že konkrétně u 4in1 modulu se v jedné z posledních aktualizací docela zásadně zlepší chování telemetrických Spektrum přijímačů... Už jsem jeden Orange DSMX chtěl hodit do koše, že je nakopnutý, ale není, bylo to právě o firmwaru 4in1, kdy leckteré Spektrum chodilo v pohodě, ale některé telemetrické moc ne.
A když jsem si pak ze zvídavosti četl release notes, tak to není zdaleka jediná oprava protokolu, doporučuji proto uživatelům zejména starších modulů (s firmwary 1.2.x o starších nemluvě) se na upgrade přeci jen podívat, může to být docela závažné...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 14:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2743
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
...a pak přibyl třeba HiTec a další protokoly také přibývají...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 18:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5889
Bydliště: Praha ČR
prikrylm píše:
...a pak přibyl třeba HiTec a další protokoly také přibývají...


To určitě, ale tady asi kolem upgradu nebudou spory, dotyčný to buď nepotřebuje a tak je mu to jedno anebo potřebuje a pak nebude o o upgradu diskutovat, protože bez něj to nemá.

Jenže pak tu jsou právě změny existujících věcí a tam už to může mít dopad i do bezpečnosti - DSMX jsem psal, ale třeba u AFDHS2A byl snad OK dosah, ale nějaké nesrovnalosti v failsafe a podobných věcí je tam více. A přitom tohle už si uživatel vůbec nemusí uvědomit a proto na potřebu aspoň občas upgrade zvážit upozorňuji...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 09.02.2020 20:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.1.2020
Příspěvky: 14
Zdravím všechny na tomto fóru 4in1 a chtěl bych jako začátečník někoho požádat o zprovoznění
tohoto modulu v X10S. Po přečtení všech příspěvku se na to už necítím a rád bych se s někým spojil, kdo by mi pomohl naučit můj Horus na přijímače flysky. Rád se dobře vyrovnám a zajedu. Děkuji Aleš ales2711zavináč na sezmamu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 337 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz