Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 25.10.2019 22:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1700
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jiri píše:
To jednoduše obejít nelze, protože když v modulu není nahraný alespoň bootloader (což jsem ověřil na modulu z HobbyKingu), tak se s tebou prostě nebaví. A proto, abys do modulu bootloader nacpal a nemusel na desku letovat konektor pro sériovou komunikaci...

Jestli jsem správně vyrozuměl, tak na JP4IN1 je právě tak sériovka na čip hardwarová (SiLabs CP210x - jak se hlásí ve win10) napojená přímo a "bootloader" je tam v nějaké ROM. Takže celý modul nelze "zmr(t)vit".

Tak jsem stáhnul jeden z připravených firmwarů (~100 kB), k tomu FlashMulti a asi za dvě minuty jsem neměl co dělat. V rádiu (OpenTX 2.3.1) vidím multiprotokol modul s verzí 1.2.1.85.
MultiFlash nahlásil:
Firmware File Name: multi-stm-opentx-aetr-inv-v1.2.1.85.bin
Multi Firmware Version: 1.2.1.85 (STM32)
Expected Channel Order: AETR
Multi Telemetry Type: OpenTX
Invert Telemetry Enabled: True
Flash from Radio Enabled: True
Bootloader Enabled: True
Serial Debug Enabled: False

Takže podle Jiřího je možné si FW naladit k obrazu svému, zkompilovat a nahrát do modulu nebo mi vyhoví předkompilovaný FW nahrát cestou trochu rychlejší, ale méně pružné.

Kratší cestu jsem odzkoušel, modul funguje.

Ještě jsem zkoušel výše zmíněné "Flash from Radio", které má fungovat od OpenTX 2.3.2. Po dlouhém stisku na souboru firmwaru se objevilo menu, vybral jsem "flash multi module" (nebo tak nějak ten řádek byl), pak se objevilo hlášení "resetting module", modul chvíli poblikával a nakonec rádio zahlásilo něco jako "error flashing FW" a celá akce skončila. Modulu se nic nestalo. Nejspíš jsem něco dělal špatně, ale zatím nevím co.

V OpenTX 2.3.2 je i možnost výběru trenér režimu jako "Master/Multi", kdy má multimodul vystupovat jako rádiové pojítko (příjímač?) z žákovského na trenérský vysílač. Akorát mi není moc jasné, jak nastavit přijímací protokol a vůbec, jak se tato konfigurace nastavuje. Zatím pátrám a nevím. Kdyby byl někdo šikovnější na hledání, nechť se podělí.

OpenTX 2.3.2 píše, že se vřele nedoporučuje na lítání (nightlies verze), takže ho mám jen ve volantovce. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 25.10.2019 23:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
...Jestli jsem správně vyrozuměl, tak na JP4IN1 je právě tak sériovka na čip hardwarová (SiLabs CP210x - jak se hlásí ve win10) napojená přímo a "bootloader" je tam v nějaké ROM. Takže celý modul nelze "zmr(t)vit".
Je to tak, upozornil jsem na to na str.2 a jsem rád, že se toho někdo chopil :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 22:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1700
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Modul umí DEVO protokol. Ten jede na stejném čipu jako DSMx. U DSMX mi funguje telemetrie. DEVO prý umí taky telemetrii. Zkoušel jsem akorát na Walkera Super FP, který prý telemetrii umí, ale vysílačka nenašla žádné čidlo. Umí modul telemetrii DEVO?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 19.11.2019 22:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5609
Bydliště: Praha ČR
prikrylm píše:
Těch max 16 přijímačů na protokol se dá vyzkoušet i na "simulátoru" (Companion), nemožnost bindovat dva přijímače na stejné ID vyzkouším... pokud nezapomenu. :)

Pokud chce někdo více jako 16 modelů jednoho protokolu mohl by si pořídit něco s nativním modulem. Možná.. I když ty jumpery nevypadají vskutku zle..


Poznámka k tomuto staršímu dotazu - toto se má změnit v kombinaci OpenTX 2.3.3 a fw pro multimodul 1.3.0.44, tam bude limit počtu zvednut z 16 na 64. Zatím to jsou betaverze, ale odhaduji, že tak do měsíce to bude k dispozici i "naostro"...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 19.11.2019 23:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
tomashr píše:
Poznámka k tomuto staršímu dotazu - toto se má změnit v kombinaci OpenTX 2.3.3 a fw pro multimodul 1.3.0.44, tam bude limit počtu zvednut z 16 na 64. Zatím to jsou betaverze, ale odhaduji, že tak do měsíce to bude k dispozici i "naostro"...

Myslím,že to obmedzenie bolo dané MTM, nie OTX. V MTM to už Pascal upravil, ergo malo by to fungovať už teraz. Ak niekto má MTM so stable verziou OTX, môže vyskúšať...
EDIT: Beriem späť, síce tam spomína OTX 2.3.2, ale medzitým vydali 2.3.2 kôli fixu v Horusovi, ergo máš pravdu, idem sa hanbiť do kúta :oops:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Naposledy upravil ddano007 dne úte 19.11.2019 23:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 19.11.2019 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Duplicita.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 20.11.2019 8:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5609
Bydliště: Praha ČR
No zas tak se stydět nemusíš - i v popisu u Pascala je pořád OTX 2.3.2, jenže kvůli zmatkům u FrSky bylo z bezpečnostních důvodů třeba vydat 2.3.2 poněkud mimo plán jen s částí funkcí a tím se z původně plánovaného 2.3.2 najednou stal 2.3.3. Tak si to člověk musí složit z dat na dvou místech...

Ono je mimochodem v těch nových aktualizacích 4-in-1 i OTX taky zajímavá ta podpora spousty protokolů v režimu RX, což je určeno pro bezdrátový učitel-žak, kdy bude 4-in-1 přijímat třeba Flysky a řídit klasicky interním modulem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 20.11.2019 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
....V OpenTX 2.3.2 je i možnost výběru trenér režimu jako "Master/Multi", kdy má multimodul vystupovat jako rádiové pojítko (příjímač?) z žákovského na trenérský vysílač.....
Psal jsi o pokusech už skoro před měsícem, máš nějaký poznatky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 20.11.2019 11:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1700
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zatím ne. Byly jiné "zábavy".

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 23:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1700
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Informací je málo (nebo se mi je nedaří najít :-o ), zatím jsem našel akorát zmínku
https://github.com/pascallanger/DIY-Multiprotocol-TX-Module/blob/master/Protocols_Details.md#flysky-afhds2a-rx---56 píše:
FLYSKY AFHDS2A RX - 56
The Flysky AFHDS2A receiver protocol enables master/slave trainning, separate access from 2 different radios to the same model,...

a ve fóru k OTX2.3.2 jsou zmínky, že to snad zatím nefunguje...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2019 20:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1700
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Dneska jsem hledal něco ohledně RX režimu 4in1 modulu a u poslední verze (v1.3.0.47) jsem narazil na protokol č.55 FRSKYX_RX, tedy bezdrátové spojení učitel trenér přes 4in1 protokolem D16 (EU i nonEU), takže jak se v pondělí dostanu k volantovce s OpenTX 2.3.3 můžu udělat nějaké pokusy o spojení.
Podporu RX režimů jsem našel u tří protokolů: FlySky, FrSky a Bayang.

Mimo jiné jsem zahlédl podporu protokolu HoTT se základní telemtrií...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2019 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
U HoTT pozor!Musí se nastavit FailSafe!
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... #hott---57
This is not a bug but how HoTT works.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 20:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1700
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Používat multiprotokol modul jako přijímač k bezdrátovému připojení prý umí jen Jumper T16. Chování X9D+ (jako rádia) i simulátoru Jumeru T16 tomu odpovídá. Jumer T16 nemám, takže jak funguje bezdrátové spojení 4IN1-4IN1 nezjistím.
Jestli někdo máte, zkuste a poreferujte, jsem zvědavý.:)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Vydrž, brzo (prý) to budou umět i jiné TX :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 11:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Používat multiprotokol modul ...)
Ty máš modul Jumper 4in1 (JR šachta) a máš i X9 lite (resp X lite). Je v OTX stejná obsluha pro moduly v šachtách JR i lite? Jde mně o to, jestli jede modul Jumper 4 in1 v lite šachtě. (Předpokládám že ano, modul už mám ale lite šachtu zatím ne :D )


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: prikrylm a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz