Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 266 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 20:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1699
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ano, xlite rádia mají obsluhu 4IN1 shodnou s rádii, co mají JR.
JR modul lze provozovat z xlite rádií viz např adaptér z BG nebo několik projektů na https://www.thingiverse.com.
Zkusil jsem vyrobit jednoduchý drát na propojení a skutečně JR modul s xlite funguje.

Na to konto se mi podařilo na straně xlite konektor posunout a poslal jsem 8V na výstup telemetrie z 4IN1 modulu, takže jsem pravděpodobně odpravil pin32 na STM a vyrobil jsem si netelemetrický modul. :-/ Nu, co už. Ku podivu celý modul krom telemetrie funguje.

Taky jsem prozkoumal, jak nastavit protokoly, pokud je modul připojený přes PPM (tedy tím otočným přepínačem) - po novu "výběr banky" + výběr protokolu je příjemný a funguje. Za zmínku stojí to, že (i předkompilovaný) fw je nastaven tak, aby měl na více pozicích přepínače stejný protokol + každá pozice přepínače znamená jiné ID. Lze tak realizovat "model matching". Popis je na githubu, dole v odstavci odkaz na to, jak jsou protokoly přiřazeny nebo možnost poměnit přiřazení, pokud si fw sám kompiluji - viz Jiřího výživný návod na začátku vlákna.

Tož zatím tak.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 20:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Děkuji za info, já jsem objednal modul s přepínačem (podle obrázku prodejce) a přišel bez přepínače, takže nemám čím točit :mrgreen: . A jinak - občasné ztráty jsou normální, nemá je jen ten, kdo nic nedělá. Ty držáky na jr modul do lite šachty jsou většinou pro X lite, já mám zálusk na X9 lite S a tam jsem našel jen jeden 3D tisk. Chtělo by to něco kvalitnějšího (asi) ale má to zatím čas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 20:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1699
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Ty držáky na jr modul do lite šachty jsou většinou pro X lite, já mám zálusk na X9 lite S a tam jsem našel jen jeden 3D tisk. Chtělo by to něco kvalitnějšího (asi) ale má to zatím čas.

Tento adaptér nevypadá úplně zle. Případně z tohoto si upravit ten základní díl, co se strká do xlite šachty.. To bych byl když tak schopen a ochoten...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Jj, ty odkazy jsem taky prohlížel a děkuji za nabídku. Mám už předběžně něco domluvenýho i tady "u baráku" ale zatím je to předčasný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 30.12.2019 1:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Další verze 4in1. https://www.xt-xinte.com/h-product-deta ... _id=681592


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 30.12.2019 11:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1699
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
blembondo píše:

Tady trochu pozor. Píšou "operating voltage 4.5-7V". Takže cokoli na dvoučlánek LiPol nebo 6x NiMH mu minimálně nebude dělat dobře.
Třeba u takového iRange píšou 5-14V, u Jumperu 6-9V, což už je mnohem použitelnější.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.01.2020 12:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Vzhledem k tomu že je to tvarově stejné jako https://www.banggood.com/Jumper-JP4IN1- ... rehouse=CN
tak ten popis bude klasika vycucaná z Čínského prstu.Dokud to někdo nerozdělá tak se nedá věřit ničemu. :?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 06.01.2020 11:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5609
Bydliště: Praha ČR
Vysílací moduly stejně vesměs jedou na 3,3V (maximálně 5V), takže modul musí mít interní stabilizaci v každém případě...
Vyšší napětí v podstatě znamená jen to, že bude stabilizátor trochu více topit a popravdě mne moc nenapadá, co by tam ošidili, aby to nezvládlo 2s LiPOL, tedy za provozu obvykle do cca 8V.

Těch udaných 14V u jednoho typu modulu, tedy podpora 3s, už je trochu jiné téma, pokud to je reálné, tak bych si docela vsadil na to, že v modulu už bude stabilizátor spínaný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 8:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Pascal vydal nový FW pre multimodul:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=8114

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 14:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 52
Bydliště: Hodonín, ČR
Mám prosbu,
mám iRangeX IRX4 2.4G, byl by někdo ochotný nahrát do něj nejnovější firmware? je tam nějaká starší verze a nejde flashnout přes TX (asi chce novější bootloader)
Příloha:
irangex.jpg
irangex.jpg
[ 12.25 KiB | Zobrazeno 803 krát ]



Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 15:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1699
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Flash umí až OTX 2.3.4. Ten tam máš?
Jinak to v případě varianty bez USB nejspíš obnáší nějaké dodání konektorů a flash přes USB-COM převodník.
Tak kdyby se nikdo neozýval, tak za dvě piva a případné poštovné bych to dát mohl. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 15:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 52
Bydliště: Hodonín, ČR
prikrylm píše:
Flash umí až OTX 2.3.4. Ten tam máš?
Jinak to v případě varianty bez USB nejspíš obnáší nějaké dodání konektorů a flash přes USB-COM převodník.
Tak kdyby se nikdo neozýval, tak za dvě piva a případné poštovné bych to dát mohl. :)


OTX 2.3.4. mám, konektory jsou naletované, USB-COM převodoník nemám :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 16:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Na laskarduino.cz ich majú kopec, za dva dni ho máš doma.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 17:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 52
Bydliště: Hodonín, ČR
To je on?
https://www.laskarduino.cz/prevodnik-6p ... --dtr-pin/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Lopez píše:

Ten vyzerá dobre, má dokonca origoš CP2102, ergo nemal by byť problém s driverom.
Ja mám interný multimodul, flashoval som to podľa tohto návodu
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... are-Update
na externé si pohľadaj.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 266 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Luďan, prikrylm, Tlapa a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz