Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 269 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 15.04.2020 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Vyzkoušel jsem to klonování. Původně Horus X10 + X6R, po klonování můžu ovládat přijímač i Taranisem (funguje to i když jsou zapnutý oba vysílače současně, ale samozřejmě blbě).


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Je to 2 dny a už je zase ke stažení vylepšená verze pro MTM - 1.3.0.88.
Na OTX 2.3.8 sice pořád čekáme, ale klonování (ACCST V2) jsem testoval s OTX 2.3.5 a funguje to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 19:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.9.2019
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno,ČR
Jaký je postup pro nastavení klonováni?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 21:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
mrakomor70 píše:
Jaký je postup pro nastavení klonováni?

Správný postup neznám, můžu napsat co jsem udělal já.
1.Horus, interní modul spárován s X6R (přijímač nezapínat).
2.Taranis + multimodul (MTM), interní modul jsem vypnul. MTM jsem nastavil FrskyRX, clone.
3.Zapnul jsem párování MTM + Horus (MTM si zkopíruje tabulku přeskoků, ID)
4.Vypnul jsem Horus.
5.Připojil jsem napájení a servo k přijímači X6R, který byl (a zůstal) spárován s Horusem.
6. Přepnul jsem MTM na FrskyX2, cloned a začalo to fungovat.
Snad jsem nic nevynechal, nemám to teď po ruce. Mám stále OpenTx 2.3.5, proto jsem musel použít protokol FrskyX2, t.j. ACCST V2. Ostatní protokoly mají být dostupné v OTX 2.3.8


Naposledy upravil ellet dne sob 18.04.2020 23:39, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 22:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1807
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Já jsem zkoušel i klonování D8 - vybere se FrSkyRX a bind nakopíruje vysílající rádio (resp rádio, které chci klonovat také zapnuté v bind režimu) - podle protokolu, který rádio, které chci naklonovat vysílá nakopíruje V, D8, D16, D16EU údaje do MPM. Tohle mi na D8 zafungovalo - jako že
Pak se má u FrSky protokolu vybrat to Clone, které bude až ve zmíněném OTX 2.3.8. Do rádia jsem "night" verzi raději necpal, páč už s ním lítám...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 22:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.9.2019
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno,ČR
Děkuji,vyzkouším.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 22:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
...Tohle mi na D8 zafungovalo - jako že ...
Můžeš dopovědět cos udělal dál aby přijímač poslouchal oba vysílače? Změnils protokol na Frsky, D8 a byly použítý hodnoty z klonování?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1807
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Právě že nijak, v návodu píšou, že se pak u FrSky protokolu musí vybrat verze "clone", ale to už jsem nevyzkoušel, protože tohle současná stabilní verze OTX neumí. Nic méně proces klonování evidentně proběhl a po naklonování se začaly vysílačky ozývat, že chytají telemetrii, takže se asi fakt povedlo.
viz popis subprotokolu Clone_TX.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 23:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Tak to jo. Asi by to mělo být tak, že CloneTX "krade" spojení a po přepnutí na Cloned to použije vysílání. Pro ACCST V2 (v MTM nastavení FrskyX2) to funguje i se stabilní verzí OTX.

Ten Pascal dělá zázraky, už je verze ...89 :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2020 7:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1807
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Asi se taky "nudí" doma. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2020 9:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Asi se taky "nudí" doma. :)
Asi jo, navíc je to určitě mimozemšťan. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2020 13:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1807
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Dělají se multiprotokolové moduly i do šachty ala Futaba/HiTec? Buď jsem blbě hledal nebo se mi jeví, že ne..

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 31.05.2020 16:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2011
Příspěvky: 98
Bydliště: Horné Lefantovce
Uvažoval alebo dokonca zrealizoval niekto inštaláciu tohto alebo podobného multiprotokol modulu do starších RC súprav nepodporujúcich Open TX? Konkrétne mám doma staručkú Futabu FC 18 V3Plus a uvažoval som nahradiť pôvodný 40MHz modul multiprotokol modulom aby som mohol učiť vnučky pilotovať rôzne "hračkoidné"modely.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 31.05.2020 17:23 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9455
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
charon píše:
aby som mohol učiť vnučky pilotovať rôzne "hračkoidné"modely.
Silně doporučuji Flysky i6. Je velikostí vhodný do dětské ruky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 31.05.2020 18:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1807
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
charon píše:
Uvažoval alebo dokonca zrealizoval niekto inštaláciu tohto alebo podobného multiprotokol modulu do starších RC súprav nepodporujúcich Open TX? Konkrétne mám doma staručkú Futabu FC 18 V3Plus a uvažoval som nahradiť pôvodný 40MHz modul multiprotokol modulom aby som mohol učiť vnučky pilotovať rôzne "hračkoidné"modely.

Jestli z FC 18 leze PPM, jako že jo, tak modul bude fungovat, ale je potřeba pořídit modul s "točítkem", aby bylo možné vybírat protokoly přepnutím.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 269 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: sakulajda, Tlapa a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz