Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2019 8:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1706
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Těch max 16 přijímačů na protokol se dá vyzkoušet i na "simulátoru" (Companion), nemožnost bindovat dva přijímače na stejné ID vyzkouším... pokud nezapomenu. :)

Pokud chce někdo více jako 16 modelů jednoho protokolu mohl by si pořídit něco s nativním modulem. Možná.. I když ty jumpery nevypadají vskutku zle..

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 15:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
Zdravím přátelé,
obstarožní důchodce se dal na cestu RC letadýlek. Ale můj problém zní :

1. Provozuji Frsky taranis X9 plus v módu 2.
2. Koupil jsem model AeroScout a má setový vysílač DXe, (chodí to jak z praku).
3. Moje touha je po zakoupení Jumpru 4in1 ovádat ho z Frsky TX, případně další modely (až na ně našetřím) s přijímači Spektrum.
4. Frsky-založen nový model, interní modul vypnut, na externím modulu navoleno MULTI, DSMX 11ms,na Jumpru poloha 0, přijímač Spektrum AR636A nabindován ale teď to přijde (ještě že jsem neměl pazoury u vrtule), on se totiž změnil mód vysílače z módu 2 na mód tuším 3 nebo 1 (zkrátka plyn na pravém kniplu) a plyn roztočil vrtuli.

Chtěl jsem požádat o radu kde je chyba (no asi u mě) ale nevím si s tím rady, takže jsem vděčen za každou radu která by mě to přehodila do módu 2. Za případné rady předem děkuji.
Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
@TiroP3s: Zapnúť Taranis - dlhšie podržať stlačené tlačidlo "MENU" - vojdeš do Radio Setup obrazovky, tam je dole mód rádia.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 16:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
ddano007 píše:
@TiroP3s: Zapnúť Taranis - dlhšie podržať stlačené tlačidlo "MENU" - vojdeš do Radio Setup obrazovky, tam je dole mód rádia.


Zdravím příteli,
ano, to jde ale tzn., že bych musel vždy při novém nebo zavedeném modelu ten mód měnit a to se mi zdá dost nešikovný. Nebo to platí jen pro ten daný model?

Děkuji Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
TiroP3s píše:
... ale tzn., že bych musel vždy při novém nebo zavedeném modelu ten mód měnit a to se mi zdá dost nešikovný. Nebo to platí jen pro ten daný model?

Nie, to nastavenie platí pre všetky modely.
Ak sa Ti to naozaj zmenilo samo pri vytvorení nového modelu, tak je to chyba OTX. Akú máš verziu OTX?
EDIT: Alebo ešte inak: skús vytvoriť ďalší model, či sa Ti to zmení. Či si sa len omylom neuklikol a nezmenit to Ty, ten rozdiel medzi krátkym a dlhým stlačením MENU tlačidla nie je moc veľký :mrgreen:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 16:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
ddano007 píše:
Nie, to nastavenie platí pre všetky modely.
Ak sa Ti to naozaj zmenilo samo pri vytvorení nového modelu, tak je to chyba OTX. Akú máš verziu OTX?
EDIT: Alebo ešte inak: skús vytvoriť ďalší model, či sa Ti to zmení. Či si sa len omylom neuklikol a nezmenit to Ty, ten rozdiel medzi krátkym a dlhým stlačením MENU tlačidla nie je moc veľký :mrgreen:


Ne, ne, mód se sám nezměnil ani já ho neopatrností nezměnil, OTX je verze 2.2.4 (66bb9c3a).
Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
TiroP3s píše:
Ne, ne, mód se sám nezměnil ani já ho neopatrností nezměnil...

8O Aha. Tak potom ako znie otázka? Lebo v zadaní...
TiroP3s píše:
... on se totiž změnil mód vysílače z módu 2 na mód tuším 3 nebo 1 (zkrátka plyn na pravém kniplu) a plyn roztočil vrtuli....

... som pochopil, že sa to zmenilo samé pri vytvorení nového modelu.
Ak sa to nezmenilo samé, ani si to nezmenil omylom Ty, tak kto to teda zmenil? :?:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 52
Bydliště: Hodonín, ČR
Pořadí kanálů u Spektra je jiné 1plyn, 2výš, 3kř, 4směr


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
ddano007 píše:
8O Aha. Tak potom ako znie otázka? Lebo v zadaní...

... som pochopil, že sa to zmenilo samé pri vytvorení nového modelu.
Ak sa to nezmenilo samé, ani si to nezmenil omylom Ty, tak kto to teda zmenil? :?:

No a to je ten problém. Kdo? Nebo co ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
Lopez píše:
Pořadí kanálů u Spektra je jiné 1plyn, 2výš, 3kř, 4směr

Zdravím Lopez, ano to vím, taky jsem to dodržel ale v tomto případě s tím nemá pořadí kanálů souvislost, jde o mód vysílače tedy 1,2,3 nebo 4.
Karel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 959
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Mod se nastavuje přímo v tom 4in1 modulu při kompilaci firmware.Projdi si tohle vlákno a měl by jsi to najít.Pro Otx by ale neměl být problém přeházet výstupy Rx u konkrétního modelu podle potřeby.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
blembondo píše:
Mod se nastavuje přímo v tom 4in1 modulu při kompilaci firmware.Projdi si tohle vlákno a měl by jsi to najít.Pro Otx by ale neměl být problém přeházet výstupy Rx u konkrétního modelu podle potřeby.

To sa akože fakt nastaví mód rádia automaticky podľa toho, čo je vo FW 4-in-1 modulu? 8O 8O 8O
Lebo k Taranis X9Lite mám multimodul, ale takúto haluz mi to nerobí...
Ale zase netuším, čo je napálené v tom multimodule, jak som ho na BG kúpil, tak funguje a žiadny mód rádia mi nemení...

blembondo píše:
...Pro Otx by ale neměl být problém přeházet výstupy Rx u konkrétního modelu podle potřeby.

Počkaj, bavíme sa o móde rádia, nie o poradí kanálov. Tak?

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 17:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
blembondo píše:
Mod se nastavuje přímo v tom 4in1 modulu při kompilaci firmware.Projdi si tohle vlákno a měl by jsi to najít.Pro Otx by ale neměl být problém přeházet výstupy Rx u konkrétního modelu podle potřeby.

Zdravím příteli,
tak to už pro mě vyšší dívčí protože kompilaci firmware nerozumím. Myslím si ale že to nemá nic společného s pořadím kanálů. Skutečně mi jde o mód rádia.

Děkuji za reakci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 959
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... md#DSM---6
http://www.google.com/search?q=taranis+ ... e&ie=UTF-8
Všechny modely pod Dsm2/Dsmx mají v Multimodulu natvrdo nastavené TAER...plyn,křidélka,výškovka,směrovka nezávisle na vstupu z vysílače.Nejsem teď doma abych to zkusil a navíc nemám nic ve stylu BNF...na tom druhém videu z Youtube by to mělo být ale nedíval jsem se na celé.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2019 19:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
blembondo píše:
https://github.com/pascallanger/DIY-Multiprotocol-TX-Module/blob/master/Protocols_Details.md#DSM---6
http://www.google.com/search?q=taranis+ ... e&ie=UTF-8
Všechny modely pod Dsm2/Dsmx mají v Multimodulu natvrdo nastavené TAER...plyn,křidélka,výškovka,směrovka nezávisle na vstupu z vysílače.Nejsem teď doma abych to zkusil a navíc nemám nic ve stylu BNF...na tom druhém videu z Youtube by to mělo být ale nedíval jsem se na celé.

Ale ano, já tomu rozumim a mám to tak zapojeno na straně RX.Ale když to nabinduji tak se změní mód 2 vysílače na mód tuším 3 ti. že páka plynu je najednou na právem kniplu místo na levém.

Karel


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MomoBrut a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz