RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Jumper 4in1 Multiprotocol Module
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=85424
Stránka 5 z 23

Autor:  blembondo [ úte 08.10.2019 19:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Mód vysílače se nezměnil.Změnilo se pořadí kanálů z Multimodulu.Hned na začátku videa nastavuje výstupy.
https://youtu.be/uOKDYyXmErc

Autor:  ddano007 [ úte 08.10.2019 19:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

@TiroP3s: Aký máš submód nastavený pre DSM protokol? Lebo podľa toho Pascalovho popisu
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... md#DSM---6
pri subprotokole AUTO to umožní nastaviť Taranisu automaticky konfiguráciu:
Sub_protocol AUTO - 4

The "AUTO" feature enables the TX to automatically choose what are the best settings for your DSM RX and update your model protocol settings accordingly.

The current radio firmware which are able to use the "AUTO" feature are ersky9x (9XR Pro, 9Xtreme, Taranis, ...), er9x for M128(9XR)&M2561 and OpenTX (mostly Taranis).

Autor:  blembondo [ úte 08.10.2019 20:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Sub_protocol AUTO - 4 Je funkce kdy Rx při bindování odešle svoji vizitku a Multimodul nastaví nejvhodnější protokol...Dsm2-22,Dsm2-11,Dsmx-22,Dsmx-11.Rx musí umět telemetrii.

Autor:  blembondo [ úte 08.10.2019 20:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Suma sumárum.Vysílač je třeba AETR...multimodul to pošle ven jako TAER...takže buď přehážu serva na Rx nebo ve vysílači udělám to samé.

Autor:  TiroP3s [ úte 08.10.2019 20:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

blembondo píše:
Mód vysílače se nezměnil.Změnilo se pořadí kanálů z Multimodulu.Hned na začátku videa nastavuje výstupy.
https://youtu.be/uOKDYyXmErc

Ano, ale má modul Spektrum. Jinak jsem samozřejmě postupoval při založení modelu přesně jak on. Akorát on tam má volbu PPM.
Karel

Autor:  TiroP3s [ úte 08.10.2019 20:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

No jo, to všechno by šlo zpřeházet ale to pořád neřeší ten problém že najednou je páka plynu vpravo místo vlevo. Ještě zkusím to zatržítko “Auto”. Jinak když to nabinduji zpátky na setový DXe tak je to v pořádku v módu 2.

Autor:  Lopez [ úte 08.10.2019 20:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Páka plynu je pořád vlevo, akorát plyn je na kanálu výškovky. Nejde to přehodit na RX?

Autor:  Lopez [ úte 08.10.2019 20:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Už to vidím, nejde, přijímač AR636 má tříosou stabilizaci :-(

Přílohy:
SPMAR636.jpg
SPMAR636.jpg
[ 92.65 KiB | Zobrazeno 3674 krát ]


Autor:  TiroP3s [ úte 08.10.2019 20:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Lopez, dík. Ale zároveň je to pro mě špatná zpráva. To se můžu rozloučit s modely BNF s přijímači Spektrum.

Autor:  ddano007 [ úte 08.10.2019 21:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

TiroP3s píše:
... ale to pořád neřeší ten problém že najednou je páka plynu vpravo místo vlevo....

Takže skúsim to zosumarizovať: máš X9D Plus s Jumper multimodulom cez sériovú linku, protokol DSM, režim vysielačky mod 2. Akonáhle nabinduješ model AeroScout sprijímačom Spektrum AR636 AS3X Sport, tak sa Ti Taranis sám prepne na mód 1.Tak?
Môžme hodiť dotaz na Pascala, či mu to niečo hovorí...

Autor:  synekvl [ úte 08.10.2019 21:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

TiroP3s píše:
Lopez, dík. Ale zároveň je to pro mě špatná zpráva. To se můžu rozloučit s modely BNF s přijímači Spektrum.


Poslední verze firmware pro Multimodul xx.85 je zkompilovaná i pro jiné vstupní nastavení vysílače než očekávané AETR. Možná by to stálo alespoň za zkoušku... ;-)

Další informace je ta, že změna pořadí výstupních kanálů na vysílači se projeví po změně až na nově založeném modelu - pořadí kanálů u předcházejících založených modelů se musí upravit ručně.

Autor:  TiroP3s [ úte 08.10.2019 21:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

ddano007 píše:
Takže skúsim to zosumarizovať: máš X9D Plus s Jumper multimodulom cez sériovú linku, protokol DSM, režim vysielačky mod 2. Akonáhle nabinduješ model AeroScout, tak sa Ti Taranis sám prepne na mód 1.Tak?
Môžme hodiť dotaz na Pascala, či mu to niečo hovorí...

Zdar, děkuji za nabídku. Je to přesně jak si to shrnul.
Dík Karel

Autor:  TiroP3s [ úte 08.10.2019 21:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Synekvl děkuji za reakci.

Autor:  ellet [ úte 08.10.2019 21:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Pánové vy to ale komplikujete! Podle mě má pravdu blembondo. Mód se nezměnil, modul pouze přeházel pořadí kanálů pro přijímač. Pokud nelze přeházet konektory na RX kvůli stabilizaci, přeházel bych výstupy na "správné" kanály v nastavení jen tohoto modelu v TX a na mód bych vůbec nesahal. Nebo snad vidíš na displeji opravdu změněné číslo módu (1 místo 2)?

Autor:  blembondo [ stř 09.10.2019 5:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Říká se že trpělivosr růže přináší.Takže to že na tom videu má ten chlapík originál modul DSM a jede přes PPM je úplně fuk protože mu to zpřeházelo výstupy stejně jako Tobě.Mrkni do návodu OTX jak se zakládá nový model a co jsou to vstupy a co výstupy.Pěkný video na tohle téma měl Rimr ještě z dob T9X a je to na Youtube.

Stránka 5 z 23 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/