RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Jumper 4in1 Multiprotocol Module
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=85424
Stránka 6 z 18

Autor:  ddano007 [ stř 09.10.2019 7:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

ddano007 píše:
... tak sa Ti Taranis sám prepne na mód 1.Tak?...


TiroP3s píše:
... Je to přesně jak si to shrnul.


@TiroP3s: Ešte raz a na kameru: NAOZAJ SA TI ZMENIL mód vysielačky z mod2 na mod1? To znamená, že si bol v hlavnom nastavení rádia na karte Radio Setup a tam SI VIDEL, ŽE namiesto mod2 je napísané mod1?
Alebo si LEN MYSLÍŠ, že sa Ti zmenil mód rádia, lebo po nabindovaní modelu sa ti rozbehol motor a musel si stiahnuť pravý knipel dole, aby motor zastavil?
Aká je správna odpoveď?

Autor:  Janek2 [ stř 09.10.2019 8:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

TiroP3s píše:
Spektrum AR636A nabindován ale teď to přijde (ještě že jsem neměl pazoury u vrtule), on se totiž změnil mód vysílače z módu 2 na mód tuším 3 nebo 1 (zkrátka plyn na pravém kniplu) a plyn roztočil vrtuli.
Tiro já Ti poradím jednu věc. Když něco takového zkůšáš, tak si VŽDY zdělej vrtulu. :!: :!: :!:

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 9:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

ellet píše:
Pánové vy to ale komplikujete! Podle mě má pravdu blembondo. Mód se nezměnil, modul pouze přeházel pořadí kanálů pro přijímač. Pokud nelze přeházet konektory na RX kvůli stabilizaci, přeházel bych výstupy na "správné" kanály v nastavení jen tohoto modelu v TX a na mód bych vůbec nesahal. Nebo snad vidíš na displeji opravdu změněné číslo módu (1 místo 2)?

Zdar,
ne, ten mód se skutečně nezmění na mód jiný než mám implicitně nastaven tj. mód 2.
Karel

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 9:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Janek2 píše:
TiroP3s píše:
Spektrum AR636A nabindován ale teď to přijde (ještě že jsem neměl pazoury u vrtule), on se totiž změnil mód vysílače z módu 2 na mód tuším 3 nebo 1 (zkrátka plyn na pravém kniplu) a plyn roztočil vrtuli.
Tiro já Ti poradím jednu věc. Když něco takového zkůšáš, tak si VŽDY zdělej vrtulu. :!: :!: :!:

Zdar,
ano, jsem začátečník a některé věci mě docházejí teprve až dostanu po packách a nebo někdo poradí jak ty.

Děkuji. Karel

Autor:  ellet [ stř 09.10.2019 9:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

TiroP3s píše:
Zdar,
ne, ten mód se skutečně nezmění na mód jiný než mám implicitně nastaven tj. mód 2.
Karel

No vidíš, tak to udělej jak píšu. :)

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 9:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

blembondo píše:
Říká se že trpělivosr růže přináší.Takže to že na tom videu má ten chlapík originál modul DSM a jede přes PPM je úplně fuk protože mu to zpřeházelo výstupy stejně jako Tobě.Mrkni do návodu OTX jak se zakládá nový model a co jsou to vstupy a co výstupy.Pěkný video na tohle téma měl Rimr ještě z dob T9X a je to na Youtube.

Zdravím a děkuji za reakce. No nějak se s tím poperu. Budou dlouhé zimní večery, oddělám vrtuli aby mě to neusekalo prsty a budu laborovat. Prostě můžu létat s tím set TX Dxe ale chtěl jsem využít možnosti Taranise.

Karel

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 11:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Zdar všichni,
tak jsem zjistil, že on to vlastně není žádný mód, já jsem to zase nabindoval na modul 4in1 (demontovaná vrtule :mrgreen: ) a funguje to tak, že plyn a výškovka je na pravém kniplu a směrovka a křidélka na levém kniplu. Takže se omlouvám za moje zmatené informace.
Karel

Autor:  ddano007 [ stř 09.10.2019 12:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Chlape, zastreliť Ťa je málo, ale prečo nespraviť aspoň to málo :lol: Dve stránky nás tu presviedčaš, že sa Ti zmenil mód vysielačky, aby si nakoniec povedal, že sa nezmenil...
K veci:
1, jediné miesto v rádiu, kde môžeš vidieť mód rádia je karta Radio Setup úplne dole. Nikde inde v rádiu to nevidíš. To, čo a v akom poradí posielaš do modelu nijako nesúvisí s módom rádia, plyn môžeš kľudne ovládať aj prepínačom a ľavým kniplom ovládať krídelká, a to neznamená, že sa Ti zmenil mód rádia.
2, Ak chceš cez multimodul ovládať DSM, tak potrebuješ vedieť, že pri DSM protokole ( okrem iného ) multimodul POPREHADZUJE PORADIE PRVÝCH ŠTYROCH KANÁLOV. Tu je to v manuáli asi v polke stránky. To znamená, že na karte Mixes MUSÍŠ MAŤ poradie AETR, to jest prvý kanál Krídelká, druhý Výškovka, tretí Plyn a štvrtý Smerovku. Nastav si to tak a pôjde Ti to.
P.S. Keďže Ty si si nastavil poradie kanálov TAER, multimodul Ti poslal do modelu na kanále plynu Výškovku, čiže Ti vlastne pridal polovičný plyn :mrgreen:
PS2: Poďakuj sa Pascalovi, on ma na to upozornil...

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 13:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Příteli ano, zastřelit je málo, omlouvám se Tobě a všem které jsem zmátl tvrzením, že se mě změnil mód TX. On se fyzicky nezměnil na TX, já vím kde se to nastavuje ale zkrátka kniply jsou rozházený.
No půjdu na to znovu. Není to tak složité přeházet kanály v MIXU. Uvidíme co se stane (vrtule demontována). Rád nbych poděkoval Pascalovi ale nevím kdo to je.

Moc děkuji Karel

P.S. Sdělím jak jsem dopadl.

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 13:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Tak všem se omlouvám za zmatené informace. O tom jak má být nastavení kanálů pro Jumpr tedy pro u mě Spektrum přijímač - AETR jsem skutečně nevěděl a ani nehledal. Netušil jsem to. Rychle jsem to teď přestavil v Taranisu a ejhle ono to fakt funguje. Ještě jednou se moc omlouvám a nepovažujte své rady za zbytečné ale přínosné pro takové začátečníky jak jsem já. Dík patří Vám všem a zvláštní dík patří ddano007, který se mnou měl trpělivost i když mě chtěl odbouchnout :lol: :lol: :lol: no a já se mu ani nedivím. Chlapci přispěli jste radami starému chlapovi který díky Vám si zase rozšířil obzor.

Díky Karel Brno

Autor:  ddano007 [ stř 09.10.2019 13:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Super, som rád, že Ti to funguje, nech Ti to dobre lieta.

Autor:  TiroP3s [ stř 09.10.2019 14:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

ddano007 píše:
Super, som rád, že Ti to funguje, nech Ti to dobre lieta.


Moc děkuji ddano007, to že nefunguje stabilizace přijímače tady už ale raději nebudu rozebírat. Dřív se lítalo taky bez stabilizace a šlo to ne? Aspoň si zaknipluji, od toho ty kniplíky jsou ne?

Dík Karel Brno.

Autor:  ddano007 [ stř 09.10.2019 14:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

TiroP3s píše:
... to že nefunguje stabilizace přijímače tady už ale raději nebudu rozebírat.

Kľudne rozoberaj, na to toto fórum je.
Priznám sa, že som lenivý pátrať po nete, ale keď som len tak čumol na manuál k AR636 DSM2/DSMX 6CH AS3X Sport, tak by som tipoval, že gyro sa bude ovládať na šiestom kanáli. Skús na šiesty kanál v mixoch dať nejaký prepínač a uvidíš. Tipol by som, že to bude prepínať Off -> Rate Mode -> Heading Hold. Teda za predpokladu, že si gyro už niekedy aktivoval, píšu tam čosi,že sa to musí najprv aktivovať s telefónom či PC :roll:

Autor:  TiroP3s [ čtv 10.10.2019 9:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Zdar ddano007,

budu laborovat a tady jsem našel taky zajímavé informace :
https://www.rcportal.sk/spektrum-ar636- ... e-atd-c411

Karel

Autor:  TiroP3s [ čtv 10.10.2019 10:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module

Zdar všichni,
tady toho je :

https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... sers/page6

Karel

Stránka 6 z 18 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/