Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: stř 02.12.2020 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Další nový vysílač založený na OTX a MPM.Dvě verze s plným MPM nebo jen CC2500.
https://shop.makerfire.com/products/jum ... 5151142085
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... Lite-radio


Přílohy:
6_5e758d58-2f4f-4bcd-9b96-4e15eff75348_1000x1000.png
6_5e758d58-2f4f-4bcd-9b96-4e15eff75348_1000x1000.png
[ 155.69 KiB | Zobrazeno 4446 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladac Jumper t - lite (jp4in1)
PříspěvekNapsal: stř 03.03.2021 11:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
kodynejdek píše:
To jsem rád že sem pomohl taky jsem pořád spiše začatečník a vim jak se člověk trapí. Když tak Pan Mrázek má o openTX dost videi na youtube myslim že má nick okrimr.

Na youtubku je pod "Richard Mrázek", myslim ze RIMR mal predtym...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladac Jumper t - lite (jp4in1)
PříspěvekNapsal: pát 02.04.2021 14:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Ještě někdo se zkušenostmi, kdo to rádio kromě Wiruse má?
Jsem si řekl, že si asi udělám radost a těch pár korun za to dám. Přece jenom v X9D+ mám šachtu obsazenou R9M a tím pádem kdysi zakoupený levný mt modul bych musel občas prohazovat a to se mi nechce. Kdysi jsem koukal na X-Lite, ale tam bych musel dokoupit nový R9M k tomu a to by nedávalo moc smysl. To radši vezmu tohle - bude to na domácí polítání + bonusem budou mraky protokolů, kdybych s tím chtěl ovládat cokoliv, co teď nemůžu. A je to ještě pár hodin v akci - za 15 stovek plnotučná verze včetně poštovného (tady).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: stř 07.04.2021 20:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Tak jsem si tuhle hračku pořídil a musím říct že to v ruce vypadá o dost lépe než na fotkách.Zpracování nic extra ale neurazí.Uvidíme jak dlouho vydrží ten pogumovný povrch.Obavu mám hlavně o popisky.Ty půjdou asi rychle pryč.Pro mne ideál Tx k házedlu.Jen dořešit zavěšení na krk ale už jsem něco na RCG zahlédl.Bral jsem to z https://www.xt-xinte.com/h-product-deta ... _id=784996 ve verzi s plným MTM za cca 1330Kč včetně pošty.
Zatím tam pro mne vidím jedinou chybu.Budu si muset pořídit brýle.Ten LCD je opravdu malý ale jde to.Listováni v menu je pro naučené z T9X trochu výzva.Rozložení tlačítek je jiné a ruce si pamutují něco jiného.
Vysílač přijde bez SD karty s factory OTX.Obsah SD karty funguje ten pro Jumper T12.S kartou to už mluví a jde udělat update firmware MTM modulu jen se musí zkrátit název.Plně podporovaný OTX bude verze 2.3.12.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: čtv 08.04.2021 16:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Zdar, to jsi sehnal za pěknou cenu. Já jsem odpovídal v podobném vláknu viewtopic.php?f=130&t=89405&start=15
Měl bych na tebe pár dotazů:
1. někde jsem postřehnul, že to má 1/4 výkon (25 mW) a s externím napájením standard 100 mW. Je to tak? Jak chápat to externí napájení? Je to jako by se nabíjela baterka ve vysílačce?
2. ohledně baterky - tu jsi objednával kde? Stačí jedna? Četl jsem o výdrži kolem 6 hodin.
3. šel by tam nějakým způsobem dobastlit R9M modul, který mám v X9D+?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: čtv 08.04.2021 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Těch 25mW je pro externí modul třeba TBS protože je tam stepup měnič co by víc nezvládl.Interní modul má cca 100mW jako ostatní MTM.Externí napájení má TBS podobné jako R9M.Takže extra baterka pro modul a pro Tx interní.Jak to má TBS nevím přesně ale u R9M jak napájíš modul externě nebere to energii z TX.Baterku pro TX mám Lion 18650 flat top 2600mAh kuchlou z nové NTB baterie ale tam musíš přihnout ten plech u plus polu protože výrobce počítal z 18650 který ma na plusu čudl.R9M do JR šachty jde použít ale musí se bastlit.Nutné je externí napájení.Někde jsem to viděl ale teď jsem v práci tak jak budu mít chvilku zkusím to pohledat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: pát 09.04.2021 15:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Právě že loni, když jsem částečně (FPV race quadra) přešel na 868MHz, tak jsem zjistil, že v mém aktuálně 5 let starém X9D+ mám baterku nic moc. Na klasiku 2,4 GHz vydrží docela dlouho, ale R9M modul i při 25mW žral o dost víc. No, nemělo smysl se trápit, tak se zvýšil výkon a současně modul krmil externě. Pak i v chladném počasí baterka v rádiu nebrala skoro nic. Akorát jsem musel vyřešit držák baterky, ale ten byl nakreslený za odpoledne. Je lehce oddělávací a zároveň lehký. Napájení zabezpečují vyhnilé pohonné 3S.
Pokud by se mi s tím T-Litem dobře lítalo, pak bych asi uvažoval o dobastlení toho modulu. Sice by bylo asi složitější (ještě jsem nezkoumal) vyrobit na něj nějaký držák baterky, ale zatím neřeším. Kdoví, kdy to vůbec dorazí. Nejdřív má za měsíc, tak uvidím. A baterku (18650) budu řešit, až na to dojde čas.
Příloha:
držák 1ed.png
držák 1ed.png
[ 286.74 KiB | Zobrazeno 3213 krát ]

Příloha:
držák 2ed.png
držák 2ed.png
[ 230.95 KiB | Zobrazeno 3213 krát ]

Příloha:
IMG_0157.JPG
IMG_0157.JPG
[ 90.81 KiB | Zobrazeno 3213 krát ]



Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: pon 12.04.2021 8:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2699
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
blembondo píše:
Tak jsem si tuhle hračku pořídil a musím říct že to v ruce vypadá o dost lépe než na fotkách....

Jak vypadá uvnitř? Chystám se vyrobit další volantovku a T-Lite by mohl být dobrý kandidát na "kanibalizaci" elektroniky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: pon 12.04.2021 9:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Zase jsem v práci a domů se dostanu zítra odpoledne.Pak to kuchnu.Jako HW pro přestavbu to bude asi ideál jen kříž.ovladače nic moc ovšem co čekat za tu cenu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: pon 12.04.2021 12:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2699
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
V klidu, nespěchá to.
Křížové ovladače na volantovku nepoužiju, takže horší kvalita nevadí. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: stř 14.04.2021 22:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Tak pár fotek.Snad to stačí.
https://danisimos.rajce.idnes.cz/Jumper_T-lite
A přechodový soket z t-lite na R9M.
https://www.thingiverse.com/thing:4820480
https://www.thingiverse.com/thing:4575283


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: čtv 15.04.2021 9:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2699
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Díky, pro představu to stačí. "Zase" tišťák do T, který se bude do volantovky asi cpát trochu problematicky. Asi T-Lite pořídím a uvidím.

Kouká tam nějaký "tlustý" ARM? Takže výpočetního výkonu na rozdávání? :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: čtv 15.04.2021 11:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
STM32F205.Bohužel na xt-xinte letěla cena nahoru.To se asi taky dalo čekat. :roll:
Tady ještě pár fotek. https://www.firstquadcopter.com/reviews ... te-review/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: čtv 15.04.2021 15:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Měl by tento adaptér fungovat? Asi se mi s tím nebude chtít drbat, když si to můžu za pár korun koupit...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T-Lite
PříspěvekNapsal: čtv 15.04.2021 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Marek_Km píše:
Měl by tento adaptér fungovat? Asi se mi s tím nebude chtít drbat, když si to můžu za pár korun koupit...

Ano bude.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz