Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 406 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: úte 02.06.2020 8:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
ddano007 píše:
Nestalo. Za seba by som tipoval, že máš chybu v mixe, po kalibrácii nemôže poťák chodiť len na jednu stranu...
Robí ti to na všetkých modeloch?


Čo má mix spoločné s kalibráciou? Robí to aj pri kalibrácii. Ale skúsim pozrieť.
Robí to na všetkých modeloch. On chodí skôr tak na 60% dráhy. Skúsim ten prívodný pásik odpojiť a zapojiť.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 19:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Snažím se spustit LUA skript pro nastavení VTX. Ani za boha mi to nejde. Jak postupujete? Zkoušel jsem to podle návodu https://oscarliang.com/t16-lua-script/ ale nejde mi to. V adresáři BF jsou jiné soubory - pravděpodobně proběhla od doby článku nějaká změna...

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 19:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Tlapa píše:
Snažím se spustit LUA skript ...

Len taká kontrolná otázka ( včera som upgradoval OTX v T16, tak som si to všimol, že sa to v Companione začiarkáva zvlášť ): Máš povolené LUA skripty v OTX?

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2020 22:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Už mi to běží - jsem blbec a nezapnul jsem desku... A pak se divím, že to neběží... :lol:

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: sob 20.06.2020 23:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
ddano007 píše:
Páni, rád by som varoval pre touto nabíjacou doskou, vyzerá to, že Jumper zase raz vyprodukoval nepodarok :(
Podľa info od 3dxspin, sa táto doska pri nabíjaní prúdom 1A ( tak, ako ju výrobca vyrobil ) prehrieva. Pre rozumné použitie ju treba upraviť na nabíjací prúd 0,5A výmenou odpora 10k/ 0402 size za odpor 20k/ 0402 size. Príspevky od 3dxspin na RCGroups sú tuná:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9235
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9244
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9262
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9279
Upravil som tak svoju dosku, ...
Příloha:
T16 USB C charger board modification 01.jpg

...trochu fixol dobíjacie káble s tavkou a vykrojit zo zadného dekla ( je tam na tú dosku aku- konektora/ mikro SD kary málo miesta ) a funguje to.
Příloha:
T16 USB C charger board modification 02.jpg

Teplota dobíjacieho integráča a cievky je okolo 60stupnňov ( v origoš zapojení od výrobcu to bolo 125 stupňov ).
A ešte jedno varovanie: pri nabíjaní sa nedá T16 zapnúť. Ak ho chcete zapnúť, najprv ho zapnite a až potom zapojte dobíjanie.
Ako som povedal: nepodarok...

Tak mi ddano007 dnes odešla i ta upravená deska. Připojení přes USB-C funguje i nadále, ale nabíjení už ne. Sice se tak tváří, ale když jsem chtěl jít po asi 3h nabíjení lítat tak to bylo pořád vybité. Po zkoušce s měřákem jsem zjistil, že do desky jde jenom 0,1A. Po kontrole desky jsem nenašel žádný vypálený šváb, všechno vypadá ok - nevím kde je chyba...

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 21.06.2020 10:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Tlapa píše:
...Tak mi ddano007 dnes odešla i ta upravená deska. Připojení přes USB-C funguje i nadále, ale nabíjení už ne. Sice se tak tváří, ale když jsem chtěl jít po asi 3h nabíjení lítat tak to bylo pořád vybité...

To je mrzuté, no...Jumper.
Ja mám tiež pikošku:
tento týždeň mi začala blbnúť T16 - nedala sa vypnúť. Hneď po vypnutí naskočila takáto radostná obrazovka:
Příloha:
IMG_20200621_085516.jpg
IMG_20200621_085516.jpg
[ 54.44 KiB | Zobrazeno 856 krát ]


a vypnutie bolo treba zopakovať niekoľko krát, kým sa konečne vypla. Navyše: zopár sekúnd po vypnutí som si všimol, že z repráku sa ozýva nejaké bzučanie, mraučanie a rôzne iné tiché pazvuky.
Dneska som sa k nej konečne dostal, mal som podozrenie na tú nabíjaciu dosku, čo sa Tebe pokazila, tak som odpojil ten trojžilový nabíjací kábel k baterke, ale nepomohlo.
Tak som poodpájal a znovu zapojil všetku tie ploché káble a zase funguje, ako by sa ani nič nestalo :mrgreen:
Inak - len tak pre zaujímavosť - tie USB C konektory na TX16S idú oveľa festovnejšie zastrčiť, ako ten na T16. Dúfam, že to tak aj zostane.
Vyzerá to, že nás čakajú radostné zajtrajšky s T16 :lol:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 21.06.2020 10:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
No asi půjdu do té TX16S. Ještě jsem přemýšlel nad T18, ale to vypadá podle reakcí na rcgroups.com jako krok vedle...

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 8:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.4.2019
Příspěvky: 7
Ahoj kluci,
řeším takový problém s T16. Jedná se o verzi s externím modulem.
Nahrál jsem poslední OpenTX 2.3.9 přes Companion verzi "no heli", jinak STD.
Při jakékoliv změně nastavení modulu multi a po výběru protokolu vždy hned naskočí 130 a binduje. Nejde to nijak přerušit, ani nastavením ext.modulu na Off. Také nelze vybrat jiný protokol než ten 130.
Jedině to funguje tak, že odpojím ext.modul, nastavím protokol a zapojím ext.modul, pak vše funguje a bindování je OK.
Zkoušel jsem i jinou verzi OpenTX a je to stejné.
Co funguje korektně je původní verze 2.3.0.

Zkoušel jsem také flash ext.modulu, ale vždy dostávám chybovou hlášku při pokusu o flash. Také zkoušeny různé verze.

Nemůžu nic najít co by pomohlo vyřešit.
Setkali jste se někdo s tímto problémem?

Díky za info
Vilda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 03.07.2020 22:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ddano007 píše:
To je mrzuté, no...Jumper.
... EMERGENCY MODE...
Totéž se mi stalo, když jsem "blbnul" s napájením u TX16S. Neměl nízké napětí nebo problém s SD?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: sob 04.07.2020 21:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
prikrylm píše:
Totéž se mi stalo, když jsem "blbnul" s napájením u TX16S. Neměl nízké napětí nebo problém s SD?

Nie, nemal nízke napätie. Ale vďaka za tip na SD kartu, niekedy ju skúsim vymeniť.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: sob 04.07.2020 23:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Dneska jsem vyměnil tu původní SD kartu za SanDisk 32GB class 10. Všechno z původní karty jsem zkopíroval na novou, v systémovém souboru FAT32. Pak jsem začal měnit nějaká nastavení v modelech a najednou na mě vyskočil nouzový režim!
Po různých zkouškách jsem zjistil, že vyskočí právě na těch modelech, které jsem změnil - při aktivaci modelu hlásil přepínače nejsou ve výchozí poloze a spadnul do emergency. Ostatní modely, které jsem neměnil byly v pořádku. Tak jsem vrátil nastavení a vše ok. Restartoval jsem rádio, znovu provedl nastavení - a ok. Večer jsem ještě prubnul ty dva whoopy co jsem měnil a všechno ok. Snad to bude dobrý, trochu mě to znejistělo - právě proto jsem kupoval kvalitní kartu...

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 05.07.2020 20:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Čím víc o tom přemýšlím, tím víc bych to na tu SD svedl. Momentálně mám 3 rádia s SD z Číny a u všech byl s SD nějaký problém. U jednoho, když se déle četl větší soubor (jen se odpojila) u druhého prostě jednou nešlo rádio zapnout s tím, že SD žhavila jak kamna (po výměně rádio normálně fungovalo) a u třetího po vysunutí zkopírování v PC a zasunutí začalo dělat podivné věci.
Je taky možné, že při vypínání rádia začalo mít SD extrémní nároky na energii, tim pádem pokleslo napětí, nedošlo k zápisu do EEPROM a to by mohlo vést ke výše zmíněné chybě.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 17:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Prečo to hrotíte s tou SD kartou na maximum 32 GB? Nikdy som nemal problém s 4-8GB staršiou SD. (ani s FrSky) Aj zbitočne rýchlu, čo môže prispievať k nestabilite. Keď už teraz by som musel kupovať tak 8GB, menšia je problém. Napr.:
https://www.alza.sk/kingston-micro-sdhc ... 340376.htm


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: sob 18.07.2020 14:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Pridaný 6 poz. prepínač a tlačítko.


Přílohy:
P6040545.JPG
P6040545.JPG
[ 82.47 KiB | Zobrazeno 271 krát ]

Jumper T16 JST GH 1,25 mm.JPG
Jumper T16 JST GH 1,25 mm.JPG
[ 111.66 KiB | Zobrazeno 271 krát ]

unnamed 12mm.jpg
unnamed 12mm.jpg
[ 39.55 KiB | Zobrazeno 271 krát ]

6-pos.jpg
6-pos.jpg
[ 23.87 KiB | Zobrazeno 271 krát ]

P6040554.JPG
P6040554.JPG
[ 81.68 KiB | Zobrazeno 271 krát ]

P7150321.JPG
P7150321.JPG
[ 82.12 KiB | Zobrazeno 271 krát ]

JST GH 1.25 mm 5 Pin Micro.jpg
JST GH 1.25 mm 5 Pin Micro.jpg
[ 24.76 KiB | Zobrazeno 267 krát ]

P6010545.JPG
P6010545.JPG
[ 82.56 KiB | Zobrazeno 267 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2020 8:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
juraj.jurej píše:
Pridaný 6 poz. prepínač a tlačítko.

Pekné. Len zo zvedavosti: načo ti je ďalší šesťpoloháč? Jeden na T16 už preds je.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 406 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mati, MomoBrut a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz