px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 188 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5587
Bydliště: Praha ČR
Tak pro pořádek k předchozí diskusi - OpenTX verze 2.3 došla 11.9. do stádia RC (release candidate), tedy poslední krok před finální verzí.
Pro uživatele nových FrSky z toho plyne jednak odpadnutí té výhružné hlášky po zapnutí, ale taky už je podstatně větší šance, že se systém už nebude mezi upgrady tolik měnit a stabilizuje se. Dnes ještě vylezla RC2, nyní by se mělo tempo malinko zpomalit až do nástupu finální verze.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 17.09.2019 20:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 2.6.2014
Příspěvky: 99
Bydliště: Zábřeh
Poradi mi prosím někdo jak v open tx naprogramovat mix Vop-vztlaky (při pritahnuti vop aby šli dolu vztlaky)? Jednoduše bych to zvládl, ale chci tam podmínku ... když budu mít v termice různou hodnotu klapek aby se k te hodnotě přicetlo několik mm.
Příklad ... mám klapky v 0 tak při pritahnuti vop se klapky spustí o 5mm. Když budou klapky dole o 3mm aby šli při pritahnuti vop na 8mm. Dekuji :)

_________________
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 8:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1605
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Hanny píše:
Příklad ... mám klapky v 0 tak při pritahnuti vop se klapky spustí o 5mm. Když budou klapky dole o 3mm aby šli při pritahnuti vop na 8mm. Dekuji :)

Jako bez proporcionální hodnoty VOP, jen absolutně X?
Dal bych na VOP logický spínač - a < x, kde x bude nějaké hezké číslo (a je kanál/vstup VOP), kdy se mají klapky "spustit" a ke kanálu klapek přičíst konstantní hodnotu (tu bude potřeba naladit podle modelu) podmíněnou tímto logickým spínačem. Asi bude dobré jej ještě trochu zpomalit (0,5s?)
Stačí takto? Pokud ne, zkusím vyrobit model na simu (Companion).

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 9:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5587
Bydliště: Praha ČR
Mě to přijde jako požadavek na to, co se u Futaby stane při současném zapnutí mixů Camber a ELE-CMB (neboli snapflap)...
Prostě jeden ovladač či spínač ovládá samotný camber, tedy typicky v režimu termika klapky dolů. A když se navíc zapne snapflap, tak ještě navíc jdou klapky dolů při natažení výškovky a nahoru při potlačení. Výchylka v reakci na výškovku je vesměs plynulá změna, ne skokově. Je to tedy spíš o součtu dvou mixů než o přičtení hodnoty, on se camber zdaleka nemusí jen měnit letovým režimem, běžně se ovládá plynule či aspoň spínačem ve více stupních.

Jak to bude nejlépe řesit v OpenTX je na diskusi, to, že je v něm obvykle více cest, tu už padlo a je to pravda.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 9:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2017
Příspěvky: 37
Bydliště: okr. Vyškov
Přijde mi to nějaké složité, proč je tam požadavek na podmínku? Běžně to používám tak, že u klapek mám přidaný jeden řádek - mix od VOP s křivkou, na křivce nastavím velikost výchylky nahoru-dolů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 19:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1605
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
martinvax píše:
Přijde mi to nějaké složité, proč je tam požadavek na podmínku? Běžně to používám tak, že u klapek mám přidaný jeden řádek - mix od VOP s křivkou, na křivce nastavím velikost výchylky nahoru-dolů.

Ano, to je sympatičtější řešení...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2019 20:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 2.6.2014
Příspěvky: 99
Bydliště: Zábřeh
Už se mi to povedlo uplne jednoduše. :) stacilo dat u křidélka ovládání VOP a dat rozsah třeba jen 25max a finguje to.

_________________
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.05.2020 13:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.7.2013
Příspěvky: 86
Zdravím ,
potřebuju poradit ohledně nastavení Butterfly na systému OS Frsky . Je to tam sice připraveno, ale nefunguje, samozřejmě chyba je v blbém uživateli, nikoliv výrobku a návodech nenávodech. :x :x .
Spárováno, větroň - norm, kormidla chodí jak mají - směr , velikost .
Zkoušel jsem aktivovat letové režimy , butterfly , i camber. Ale křidélka mi nejdou nastavit do režimu butterfly .
Nevím jestli mám nastavený dobře butterfly na vstupu a výstupu,?? filozofie OS systému vstupy výstupy --- je asi jen v jednom odstavci.
aktivoval jsem mix , přiřadil vypínač, chci nastavit pro režimy výchylku křidélka a ono nic.
Potřebuju nějak pomoc s tím co dělám špatně. Není někde polopatický návod. ?? Dík


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 188 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz