Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba FC 18
PříspěvekNapsal: ned 17.08.2003 11:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2003
Příspěvky: 71
Ahoj,koukal jsem na zd stránky a prohlížel si články o FC 18.Chtěl bych se ho zeptat jak je s ní spokojen,jak chodí,použitelné mixi(například brzda při přistávání),používá-li CamPac a tak podobně.
Scháním teď (možná ne)novou soupravu,protože chci přejít na větší akrobatické modely(Mad fox E)a potřebuji poradit.Navíc model Mad fox E asi (je to akrobatický větroň s pomocným motorem)bude brzdu potřebovat.Už mi navíc zd radil Eclipsnu od Hitecu,ale ta má hafo páček a vše se musí při vložení nového modelu do paměti přenastavovat,či co.No nevím,poradíte mi někdo? :?:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 18.08.2003 8:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 15
S FC-18 se určitě nespleteš, používám je už léta, rozhodně toho bude umět víc, než budeš potřebovat. Jediný nevýhoda oproti Hitecu je, že veškeré přepínače atd. se na Futabu musí dokupovat, ale stojí to za to. Futaba je Futaba 8) a Hitec je Hitec :evil: . Taky hodně záleží na tom, jestli chceš handku a nebo pořádný pultový rádio.
Ondra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.08.2003 19:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10983
Bydliště: Břeclav
Buď si jistý, že FC-18 umí daleko víc než potřebuješ a zvládneš.

Nepoužívám CAMPac, ale Ultrapac. To je 2x45 modelů. Ve spojením s TOOLpacem od kolbiše není co řešit.

Jedním z důvodů proč ne Graupner je právě CAMpac, se kterým se dá následně pracovat. Třeba přenášet programy z rádia do rádia, do počítače, posílat emailem a tak. Hlavně je to paměť, co nepotřebuje napájení. Futabě nehrozí to, co Graupneru: Odchod interní záložní baterie a kompletní výmaz rádia po odpojení hlavní baterie.

Až budeš rádio mít, můžu ti poslat můj program na MAD FOXE. Není sice ještě úplně doladěn co se výchylek týče (zalétán), ale to nevadí. Žádné éro není úplně stejné a tak to doladění bude nutné tak nebo tak. Ty máš elektriku, ale lze ji ovládat stejným postupem jako já tahám za vlečný háček.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 23.08.2003 14:54 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.8.2003
Příspěvky: 2
Bydliště: Praha
Co se týče rozšiřování FC18, není se naprosto čeho bát, hlavně ceny. Myslím že je naprosto známým faktem že si průměrně zručný modelář dovybaví FC 16, FC18 a jim podobné, za ceny o nichž netřeba diskutovat. Pouze tahový potenciometr dá občas dost zabrat a je možná lepší koupit orig.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.02.2008 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2007
Příspěvky: 544
Bydliště: Český Újezd
Obrázky: 17
Ahoj chci se zeptat jestli by mi někdo neporadil, potřeboval bych na Futabě FC 18 nastavit, aby na jednom z kanálů šlo 3 polohovým přepínačem přepínat impulzy 0,8ms-1,2ms-2,2ms.Potřeboval bych to k ovládání foťáku mustek Gsmart mini2 s úpravou od M.Zajíce.Nechce se mi to furt ovládat kniplem.Dík za každou radu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.02.2008 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2125
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
Ovládání Gsmart mám instalované na FC16. Třípolohový přepínač, na něm proti středu odpory 2k2 a to celé připojené do sedmého kanálu. Když jsem měl foťák v modelu s pěti kanálovým přijímačem řešil jsem to mixem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2008 15:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 14:40, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2008 16:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2007
Příspěvky: 544
Bydliště: Český Újezd
Obrázky: 17
Vypínač by se asi měl připojit do pole ext.kanálů. 5-8,jen nevim jak to nastavit jako jeden z osmi kanálů.Futabu jsem zatím používal jen se základním nastavením.Chápu tedy že to jde po úpravě v kombinaci přepínač a odpory,ale nevim jak to nastavit s těma mixama.Asi budu muset víc zkoušet s manuálem v ruce.Dík za náměty.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2008 16:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 15:26, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2008 17:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10983
Bydliště: Břeclav
CyCo píše:
Ahoj chci se zeptat jestli by mi někdo neporadil, potřeboval bych na Futabě FC 18 nastavit, aby na jednom z kanálů šlo 3 polohovým přepínačem přepínat impulzy 0,8ms-1,2ms-2,2ms.Potřeboval bych to k ovládání foťáku mustek Gsmart mini2 s úpravou od M.Zajíce.Nechce se mi to furt ovládat kniplem.Dík za každou radu.


http://zd.wwwcity.cz/zd/download.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/MadFox.zip
http://www.rkolbabek.com/jomla/content/view/29/59/1/1/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.04.2008 13:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.4.2008
Příspěvky: 106
Bydliště: Praha - Strašnice
Dobry den,
prosim poradte jestli jde u Futaby FC18V3plus v 3.2 zapinat jedny ze stopek knyplem plynu. Jde mi o to, aby mi to u elektroletu pocitalo motorovy cas a nechci motorek zapinat prepinacem. Diky Tomas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 29.04.2008 13:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2125
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
Také jsem to u FC18 hledal, ale nenašel. Byl jsem na to zvyklý z Optica a spínaní přepínačem mi moc nevyhovuje, protože ho vždy zapomenu zapnout.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 29.04.2008 13:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Proboha, tohle prece umela uz i staricka FC-16 !!

18ka to musi umet taky, bylo to jedno z mojich kriterii pro vyber radia, a FC-18 to splnovala.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 29.04.2008 13:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.4.2008
Příspěvky: 106
Bydliště: Praha - Strašnice
take si myslim, ze by to ta souprava mela umet, ale hral jsem si s tim a koukal do manualu a nevim jak na to. Dle manualu pisou, ze jdou zapnout libovolnym spinacem, ale o kniplu ani zminka. Jsem z toho jelen. Tomas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 29.04.2008 14:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Na FC-16 se nastavovalo: Stopky - S1,S2,S3 az S8 (vypinace) nebo -C3, +C3 (knipl od sebe, k sobe), nebo tak nejak podobne se to jmenovalo.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: juraj.jurej a 24 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz