Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 417 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2020 22:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
Janek2 píše:
Krovak píše,

......, nebudu znova dělat 5 modelů.

Proč bys dělal znova 5 modelů. Udělej to tak, jak já.
Já mám u taranise plus i u taranise QX7 pojmenovaný jako model č.1 "UNIVERZÁL".
No a na tom modelu mám nastaveno vše co potřebuju. Trojí výchylky serv na přepínači, na pravém slideru klapky na levém křidélka, telemetrii atd. A když zakládám nový model, tak si ten "UNIVERZÁL" jen skopíruju třeba jako model č. 2, nebo 3 atd. A pojmenuju si ho podle nového modelu. A jen si upravím co potřebuju. Třeba výchylky kormidel, reverz když je potřeba atd. Dál to snad nemusím popisovat. Prostě jen si upravím nový model k obrazu svému.

Já to taky kopíruju, nemysli si, že každej model dělám od píky :-) Spíš mě tam štve to zdlouhavý přepisování názvů atp. Vím, že to můžu přepsat v Companionu a poslat do rádia, ale na to jsem taky línej :-D Tak dobrý, teď jsem si otestoval, že přesunutím kanálů v mixeru se dá špatné přiřazení opravit, tak to bude prakticky bez práce.

ddano007 píše:
OK, ospravedlňujem sa, Model wizzard som v živote nepoužíval, ergo netuším, či funguje. Ak nefunguje, popros vývojárov tuná
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... jumper+t16
či by to neopravili.

Buď v klidu, já taky netušil, že tady je a na staré T9X jsem ho taktéž nepoužíval. S rádiem se seznamuju od včerejška, tak mě holt občas něco překvapí. Jo, moje angličtina vychází ze samovzdělávání, takže bych se s ní nerad někde ukazoval :-) Krom toho, on asi funguje, jen nerespektuje nastavení kanálů v rádiu a musíš si je přiřadit sám.
A počkej, až tu začnu vyzvídat jak na lua skripty, to bude asi tak do konce týdne :lol:

Jo, věříte tomu JST konektoru od baterky, nebo jste upravovali napájení? Já hodil baterky zatím do toho jejich originál bazmeku, na hraní si to stačí, ale jestli bych s tím chtěl takto lítat, to fakt nevím. Mám pocit, že to tu někdo předělával na XT30. Nebyls to ty ddano?


Naposledy upravil Krovak84 dne stř 24.06.2020 22:11, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2020 22:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
V model wizzard si mal nastaviť kde čo chce na ktorý kanál a nie to iba odklikať. On je všeobecne nastavený na AETR ak sa nemýlim.


Naposledy upravil juraj.jurej dne stř 24.06.2020 22:19, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2020 22:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
juraj.jurej píše:
V model wizzard si mal nastaviť kde čo chce na ktorý kanál a nie to iba odklikať. On je všeobecne nastavený na AETR.

Nojo, když já zjistil že tam je nějaký model wizzard až když jsem měl hotové všechny modely :-) Jinak bych to samozřejmě udělal.

Asi takhle, manuál jsem nečetl, zkouším mačkat všechno všude a buď to něco udělá, nebo ne. No a na některé menu jsem holt přišel později, nebo mě na ně někdo navedl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2020 22:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Krovak84 píše:
Nojo, když já zjistil že tam je nějaký model wizzard až když jsem měl hotové všechny modely :-) Jinak bych to samozřejmě udělal.

Asi takhle, manuál jsem nečetl, zkouším mačkat všechno všude a buď to něco udělá, nebo ne. No a na některé menu jsem holt přišel později, nebo mě na ně někdo navedl.


V pohode do toho sa časom dostaneš, všetci sme si s tím prešli. V OTX je stále sa čo učiť, lebo sa neustále vyvíja a dopĺňa.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2020 9:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Krovak84 píše:
Jo, věříte tomu JST konektoru od baterky, nebo jste upravovali napájení? Já hodil baterky zatím do toho jejich originál bazmeku, na hraní si to stačí, ale jestli bych s tím chtěl takto lítat, to fakt nevím. Mám pocit, že to tu někdo předělával na XT30. Nebyls to ty ddano?

Nie tak celkom: ja som si vyrábal vlastný aku pack a okrem JST tam mám aj XT30
viewtopic.php?p=1466260#p1466260
pre zicher, keby som ho potreboval nabíjať s externou nabíjačkou...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2020 16:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Origo aku. Radiomaster 2S 7,4 V, 37 Wh, 5000 mah Li-ion (21700) má XT30 aj JST XH. Lacnejšie to nijak nevíde a mysllím, že aj aku. nebude šmejd. XT30 sa dá vyviesť na napájanie ext. modulu (napr. Crossfire, R9M) Ja som objednal tu:
https://it.aliexpress.com/item/40010343 ... web201603_
alebo
https://www.banggood.com/RadioMaster-2S ... rehouse=CN


Přílohy:
Crossfire.png
Crossfire.png
[ 333.94 KiB | Zobrazeno 641 krát ]

radiomaster-batteria-tx16s-5000mah-2s-li-ion.jpg
radiomaster-batteria-tx16s-5000mah-2s-li-ion.jpg
[ 62.36 KiB | Zobrazeno 638 krát ]

frsky-r9m-2019.jpg
frsky-r9m-2019.jpg
[ 27.18 KiB | Zobrazeno 638 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2020 18:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 100
Obrázky: 1
Tak už mám rádio doma :D Zpracováním dosti na pohodu...uvidím co ukáže čas :) Ty boční slidery jsou takové zvláštní, ale asi si zvyknu...stačilo by mi tam krokování s na konci páky nějaké vroubky, tak aby se lépe držel.

Teď se musím začít učit s OpenTX...jen by to tam chtělo asi nahrát tu poslední verzi 2.3.9...no jdu hledat a projíždět intrnet/forum jak na to...hlavně abych něco nezkurnil

PS: Jak moc si vystačím s SD kartou co je uvnitř?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2020 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
leve89 píše:
...PS: Jak moc si vystačím s SD kartou co je uvnitř?

Ja mám systém aj s SK hláškami aj s modelmi tak 180MB, karta má 240MB, aspoň moja čo mi prišla s rádiom.
Najviac tam môžeš dať tuším 32GB.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2020 20:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
Já dal Li-ion 18650 2900mAh od Hořejšího, kapacita vypadá slušně. Co rádio přišlo, mám ho pořád v ruce a honím čudlíky, zatím jsem nabíjel 2x. Kalibraci baterky jsme prováděl, rádio kecalo jen o +0,1V. SD kartu jsem rovnou vyměnil za 4GB kousek, co mi válel bez užitku ve starém telefonu.

Ty boční slidery jsou skutečně katastrofa, nejdřív jsem myslel, že je nějak přežiju, ale aby mi lítaly hodnoty kanálu +/-5%, tak to fakt ne. Navíc stačí vzít rádio blbě do ruky a hned je má člověk úplně jinde a ani si toho nevšimne. Ještě zvážím vložení nějakého o kroužku, samotný slider se mi moc měnit nechce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.06.2020 23:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 100
Obrázky: 1
Jak probíhá ta kalibrace baterky? Nerad bych něco pokazil


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2020 5:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
Baterky mám v originál kleci, takže jsem k ní připojil multimetr, rádio zapl a v nastavení rádia upravil zobrazenou hodnotu napětí podle naměřené hodnoty. V nastavení je to tuším první záložka, stačí zalistovat dolů.

Ještě je dobré mít nějaký kvalitnější měřák a ne od stánkaře za stovku, i když mám ozkoušeno, že ani ty nemusí měřit zrovna špatně :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2020 7:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
Nemate tip na nejaky pultik? Ksanda stredem radia mi moc nevyhovuje. Na starem radiu jsem mel takovy hlinikovy pultik s uchycenim popruhu vyvedenym na spodni strane radia ve dvou bodech, jako to ma treba Taranis-E.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2020 7:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2500
Bydliště: Nitra Slovensko
Aké O krúžky na sleadery sa hodia najlepšie? Prípadne kde kúpiť.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2020 17:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
Tak pánové, před chvílí mi málem jeblo, opět legrace s už jednou vyřešenými kanály. Šel jsem otestovat výchylky letadla a popřepojit kanály na přijímači. Mám mod 1, křidélka dvoukanálově na 4 a 5 ch.

Měl jsem na přijímači zapojen jen kanál 1 (směrovka), kanál 2 (výškovka), kanál 3 (motor). Výškovka i motor cajk. Ale směrovka prohozená s jedním křidélkem. V mixéru i monitoru kanálů na rádiu mi to ukazovalo že hýbu s 4 kanálem, na přijímači tomu odpovídal první kanál. Čuměl jsem do toho jak blbec, hledal chybu, nic. Smazal jsem model a udělal ho znova, nic. Všechno jsem překontroloval, nic.

Pak mě napadlo prohlédnout položky pod nastavením MTM a zkusil jsem aktivovat "Disable channel mapping". Světe div se, kanály v monitoru najednou odpovídaly kanálům přijímače. Takže netuším proč, ale u protokolu FlySky Std mi firmware MTM z nějakého důvodu prohazuje kanály z RETA na AETR. Navečer pak ještě vyzkouším FrSky D8 protokol.
Jestli to bude dělat i u něj, pravděpodobně je to chyba dané verze firmware.

Tak kdyby se tím někdo trápil a chtěl rádiem bacit o zeď, stačí jen vypnout mapování kanálů modulem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2020 19:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Krovak84 píše:
... Takže netuším proč, ale u protokolu FlySky Std mi firmware MTM z nějakého důvodu prohazuje kanály z RETA na AETR. ...

Ale pamätáš si, že som tu niekoho varoval ( nebol si to ty?), že pri niektorých protokoloch MTM prehodí kanály? Keby si si pozrel v dokumentácii MTM, na ktorú som tam dal link, čo robí pri FlySky protokole, nemusel ťa pokúšať infarkt. Sám si za to môžeš... 8)
Takže ešte raz: pri každom protokole treba ńajprv pozreť do dokumentácie, nie je tam pre srandu králikov...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 417 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz