Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 417 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 26.06.2020 20:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
ddano007 píše:
Ale pamätáš si, že som tu niekoho varoval ( nebol si to ty?), že pri niektorých protokoloch MTM prehodí kanály? Keby si si pozrel v dokumentácii MTM, na ktorú som tam dal link, čo robí pri FlySky protokole, nemusel ťa pokúšať infarkt. Sám si za to môžeš... 8)
Takže ešte raz: pri každom protokole treba ńajprv pozreť do dokumentácie, nie je tam pre srandu králikov...

Je to možné, už jsem toho prolezl tolik, že jsem toho polovinu zapomněl. Začínám mít v hlavě pořádnej galimatyáš, ale to si sedne. Zkusím tu dokumentaci MTM pak dohledat, teď už na to prdím. Důležitý je, že jsem na to přišel :)

edit: Tak, dohledal jsem si manuál k MTM. V něm píšou pouze o tom, že pokud dochází k problémům s nesouladem kanálů, má se mapování v modulu vypnout. Přičemž protokol FlySky je tam řekl bych pouze orientačně, jelikož o problémech s mapováním u daného protokolu tam není ani ň. A i kdyby bylo, tak uznej sám, že skutečně není možné nejdřív přečíst veškerou dokumentaci a pak si pamatovat každou výjimku, až jednou za půl roku přijde zádrhel.

edit2: Jo ty jsi myslel asi tenhle odkaz https://www.multi-module.org/using-the-module/protocol-details/flysky
Tak ten mi skutečně nějak unikl, přijmi mou omluvu, opravdu to tam napsali :D


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 20:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 19.11.2018
Příspěvky: 50
Bydliště: Jablonec n. Nisou
Krovak84


Nevím jak ty ale já mám mode 1

CH1 (+ch5) - ail
CH2 - ele
CH3 - thr
CH4 - ruder

Takhle to má můj flysky fs-i6 a stejně tak tx16s


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 21:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 52
Awandalor píše:
Krovak84


Nevím jak ty ale já mám mode 1

CH1 (+ch5) - ail
CH2 - ele
CH3 - thr
CH4 - ruder

Takhle to má můj flysky fs-i6 a stejně tak tx16s

Mod 1 (RETA/SVPK) - směrovka, výškovka, plyn, křidélka.
https://www.rc-zoom.cz/jak-si-vybrat-mod-radia-a-co-to-vubec-je/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 21:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 19.11.2018
Příspěvky: 50
Bydliště: Jablonec n. Nisou
Tak mi dnes přestal hrát reprák, lehce v něm luplo a hraje velmi velmi slabě. Tak jsem to rozdělal. Milej reprák má 18kohm tak že asi K.O. navíc ho číňan zapoměl přišroubovat k DPS ale šroubky tam jsou.

Roller a tlačítko mdl blbly nejspíš kuli neumytému fluxu. Celou desku s rollerem a tlačítkem mdl jsem přejel pájkou SnPb a umyl lihem, tak snad bude klid. Reprák asi nebudu mít čím nahned nahradit. :/ repráčky v mobilech jsou mrňavý a cokoliv ostatního co mám domma je velký.

Rovnou vyměním slidery za delší a zkusím k nim dát "o" kroužek aby nešly tak lehce a taky jsem si přitáhl plyn aby šel více ztuha.

EDIT: Tak repráku se jen uklepal drátek tím že reprák nebyl přišroubovanej - 18kohm tam bylo asi jen díky slabému kontaktu, za drátek jsem lehce zatáhl a urval.


Přílohy:
Poznámka: Zbytky pájecí pasty - řekl bych že vznikal svod a blbl roller atd.
IMG_20200627_211450.jpg
IMG_20200627_211450.jpg
[ 30.5 KiB | Zobrazeno 888 krát ]

Poznámka: ddano007 - mrkej, takhle se to tam válelo nepřišroubovaný.
IMG_20200627_214717.jpg
IMG_20200627_214717.jpg
[ 50.52 KiB | Zobrazeno 888 krát ]



Naposledy upravil Awandalor dne sob 27.06.2020 22:04, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Awandalor píše:
Krovak84
Nevím jak ty ale já mám mode 1
CH1 (+ch5) - ail
CH2 - ele
CH3 - thr
CH4 - ruder
Takhle to má můj flysky fs-i6 a stejně tak tx16s

Páni skúsim ešte raz, dúfam, že posledný:
Čítajte dokumentáciu!
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... Details.md
Ak si pozriete dokumentáciu k FlySky protokolu tuná
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... FLYSKY---1
tak vidíte, že pre FlySky protokol MTM poprehadzuje kanály tak, aby na prijímači bolo poradie
CH1 CH2 CH3 CH4 CH5 CH6 CH7 CH8
A E T R CH5 CH6 CH7 CH8
Čiže: pokiaľ má Krovak84 poradie kanálov v TX16S RETA ( a samozrejme má aj FW v MTM RETA ), tak mu MTM prehodí 1. a 4. kanál.
Pokiaľ má Awandalor v TX16S poradie kanálov AETR, tak mu to MTM neprehodí ( presnejšie povedané: tiež prehodí, ale do toho istého poradia, ako to má aj vo vysielajde ).
Mód rádia s tým nemá nič spoločné...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Je to jak píše Awandalor.
Ten obrázek (z odkazu) je pěknej ale chybí tam to důležitý - pořadí přiřazení kanálů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 22:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Awandalor píše:
Tak mi dnes přestal hrát reprák, ....

Keď už to máš rozdeklované, nemôžeš, prosím, zmerať výšku toho repráka, prípadne výšku aj toho plastového úchytu?

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 27.06.2020 22:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 19.11.2018
Příspěvky: 50
Bydliště: Jablonec n. Nisou
Ddano007 - v zadním deklu je kulatý nepoužitý prostor - řekl bych přesně na reprák prům. 40mm výška 15mm

Rozměr původního repráku nemám, už jsem to složil. Roller maká jako za mlada, reprák hraje, boční slidery jsem "utužil". Tak zíítra mužu zase do vzduchu.


Přílohy:
IMG_20200627_225423.jpg
IMG_20200627_225423.jpg
[ 34.23 KiB | Zobrazeno 905 krát ]

IMG_20200627_225429.jpg
IMG_20200627_225429.jpg
[ 44.08 KiB | Zobrazeno 905 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2020 10:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Něco o pořadí kanálů.
Sice jsem to nikdy moc nezkoumal (a ani nečetl) ale donutili jste mě k zamyšlení a protože s tím má dost uživatelů problém, zkusím to trochu shrnout.
MTM předpokládá, že data pro jednotlivé kanály přichází v pořadí udávaném v kompilaci fw modulu Na př. AETR znamená 1k-A, 2k-E.... Z vysílače totiž žádné informace o pořadí kanálů nedostává.Jsou teda dva případy:
1.Pokud pořadí kanálu ve zvoleném vysílacím protokolu odpovídá pořadí kanálů kompilace fw, nedělá s pořadím nic a vyšle paket.(Bez zbytečného zpoždění)
2. Když je pořadí kompilace fw jiné než pořadí kanálů vysílacího protokolu, musí MTM přijmout celý paket, ten uložit (bufferovat), přeházet data u prvních 4 kanálů dle nastaveného vysílacího protokolu, a teprve potom data, jako celý paket, odeslat.
K chybám tedy dochází jen pokud uživatel nedodrží (na vysílači) pořadí kanálů jaké je udané v kompilaci fw MTM (nebo mě aspoň jiná chyba nenapadá) To zn. v případě AETR musím na vysílači přiřadit na př. směrovku (R) kanálu č.4....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2020 12:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
...
1.Pokud pořadí kanálu ve zvoleném vysílacím protokolu odpovídá pořadí kanálů kompilace fw, nedělá s pořadím nic a vyšle paket.(Bez zbytečného zpoždění)
...

No, nie som si tým istý, viď môj predchádzajúci príspevok.
Moje porozumenie je toto:
1, v názve FW pre multimodul, napríklad
multi-stm-opentx-reta-inv-v1.3.1.9.bin
je zakódované, aké poradie kanálov vo vysielači FW predpokladá, v tomto príklade RETA.
2, ďalej to bude závisieť od samotného protokolu. Napríklad pre FrSky protokoly
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... FRSKYD---3
s poradím kanálov MTM nerobí nič, t.j. vysiela to v takom istom poradí, ako je to vo vysielajde.
Ale napríklad pri FlySky, DSM, ... protokoloch je v dokumentácii napísané, v akom poradí ich bude MTM do prijímača vysielať.
A aj pre FlySky, aj pre DSM to MTM poprehadzuje tak, aby vysielal prvé 4 kanály v poradí AETR.
Pokiaľ má človek v TX aj v MTM konfiguráciu AETR ( myslím, že je to "default konfugurácia" v MTM aj OTX ), tak si ani nevšimne, že MTM niečo prehadzuje.
Sranda začne až vtedy, keď má vo vysielajde aj MTM inú konfigráciu, napríklad RETA... :roll:
Poučenie z krízového vývoja znie: treba mať FW v MTM podľa toho, akú konfiguráciu v TX používam a pamätať na to pri rôznych protokoloch.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 28.06.2020 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Myslím, že tebou vypíchnutá moje věta beze zbytku platí. Nepíšu, že výsledek je použitelný. Aby to bylo OK je třeba číst i poslední dvě věty. Je to popis algoritmu zpracování (a dost jednoduchého), aby nedocházelo ke zbytečnému zpoždění si jiný neumím představit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2020 21:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.11.2015
Příspěvky: 7
Ahoj všichni.
Koupil jsem RadioMaster TX16S a nejde mi nastavit komunikace mezi Companion a radiem.Po připojení dodaným kabelem se na PC neobjeví žádné nové zařízení. Zadig neobjeví žádný nový port. STM32 Bootloader na PC nikde nevidím. Asi mi něco uniká :( . Mám W10 PRO.
V.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 30.06.2020 1:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 686
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
USB vedle antény ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 30.06.2020 20:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.11.2015
Příspěvky: 7
USB vedle antény ?
Je to tak. V manuálu jsem o něm nenašel ani zmínku a přehlédl jsem ho. Už to funguje. Díky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 9:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 100
Obrázky: 1
Jen tak pro zajímavost...co a jak máte rozložené na vysílačce (funkce a atd.)?

A hlavně co máte na téch tlačítkách od 1 do 6? Je to zamýšleno asi jako letové režimy, ale přijde mi to tam krajně nevhodné...raději využiji nějaký spínač.
Chtěl jsem na čísla dát resetováni timeru, ale nějak se nepodařilo...
Zatím dumám k čemu se mi budou hodit...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 417 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz