Ahojte,
dneska mě potkala divná věc - dal jsem 1 let s Albertem od Svoru a 1 let s Crack Laser od RCFactory.
V obou přijímače GR-12, V Laseru regl Turnigy12A, serva Gening, 2S 600mAh a v Albertu regl TurnigyPlush30A, serva Hitec a 3S 2200mAh.
Při dalším připojení baterie do Laseru mi vyjelo servo křidélek nadoraz a nereagovalo na pohyb kniplu.
Tak jsem přehodil rádio na Alberta, zkusil zapojit baterku a serva křidélek mi sjely do sponí polohy.
Vše jsem povypínal, počkal a znovu připojil Lasera. Vše se načetlo, a fungovalo. Zkusil jsem Alberta a vše taky v pořádku.
Opět Laser, vše v pořádku a po startu a chvíli letu přestaly reagovat křidélka - povedlo se mi přistát.
A už na knipl křidélka nereagovali, ostatní fungovalo.
Zkoušel jsem taky Alberta a nenačetl se přijímač - furt pípalo že se nespároval přijímač. I když vše fungovalo, kormidla se hýbala.
Po příjezdu domů jsem opět zkoušel, Albert se načetl a reagoval, Laser nereagovala křidélka. Zkoušel jsem ještě v dalším modelu s podobným osazením a vše fungovalo.
Rádio mělo napětí 3,7V. Už pod půlkou, ale nemělo by to vliv? Nepotkalo vás něco podobného?
Díky
Pavel
Graupner MC 20, záhadné chování
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Graupner MC 20, záhadné chování
Naposledy upravil(a) kocispavel dne sob 05.09.2020 6:04, celkem upraveno 1 x.
Re: Graupner MC 20, záhadné chování
Jakou půlkou? Tam je napájení jednočlánkem, ne?
LMK Říčany
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Napětí - 3,7, upsal jsem se. Opraveno.
P
P
To chování je fakt divné, ale setkal jsem se s podobným (Mx-20) když jsem zapínal přijímač moc blízko u vysílače. Stačilo vypnout, zapnout o kus dál a bylo to OK.
Dodržuji od té doby alespoň 0,5-0,75m a už se to nestalo.
Dodržuji od té doby alespoň 0,5-0,75m a už se to nestalo.
jyrry.webnode.cz