Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 6:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5669
Bydliště: Praha ČR
Ad přenos mezi vysílači - ono to jde (s drobnými výjimkami), ale úplně bych netvrdil, že i na letišti. Já třeba předával data z 14SG do 18MZ (nebo odpovídající FX, teď nevím), podařilo se, ale chtělo to předem export v PC (je jiný formát karty). V PC jsem udělal i konverzi modelu, ale to by snad mělo jít i přímo ve vysílači.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 7:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5669
Bydliště: Praha ČR
prikrylm píše:
Otázka je, jestli dotyčný, co narazil na limity OTX to třeba jen neuměl?
Chci to nastavení osobně zkusit, abych mohl psát "OTX si nepořizujte, protože F5J s tím, na rozdíl od Futaby nenapípáte". Takže co všechno je potřeba na F5J? Nikdy jsem podobné letadlo neměl a asi mít nebudu (nemám s tím kde lítat), ale to nastavení bych zkusit chtěl z výše napsaných důvodů.


Pořád nechápeš (nebo spíš nechceš pochopit?) podstatu problému...
Samozřejmě že na OpenTX F5J nastavíš, nemusíš ztrácet čas zkoušením, už to provedli jiní. Mohu potvrdit i osobně, ze "vzdělávacích důvodů" jsem si zkusil.
Jen prostě náročnost postupu je absolutně mimo možnosti absolutní většiny uživatelů, vesměs skončí u připojení k PC a otrockém zkopírování něčeho už hotového a obrovský problém mají často i s pouhou úpravou logiky mixů, často i mezi lety. A věř tomu, že při ladění modelu se to děje běžně - třeba u mne dva stejné modely, jen jeden lehký do klidu a druhý "bitevní" a třeba mix RUD-AIL mají totálně jinak.
A tady je právě ten propastný rozdíl, u Futaby uděláš celé nastavení na ploše bez počítače, úpravy jednotlivých mixů naprosto přehledné (každý samostatně, žádný chaos v menu Mixer) atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 7:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1947
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Pomoct si při přenosu PC-čkem asi není nic proti ničemu. Hlavně, že to jede.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 7:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1947
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
tomashr píše:
Pořád nechápeš (nebo spíš nechceš pochopit?) podstatu problému...
...

Chápu nebo se aspoň snažím se pochopit. Jinak bych se neptal. Akorát... (to do tohoto vlákna nepatří)...
...
Když si Futabu nezkusím, těžko se mi argumentuje. Zatímco každý si může všechna OTX rádia zkusit v PC, protože existuje věrný simulátor, který ukáže přesné chování, Futaba nic takového nemá (nebo má?) a k vůli tomu, abych si Futabu vyzkoušel a zjistil, že některé věci jsou nastavitelné snáz, si ji fakt kupovat nebudu. Nakonec "páčkování" je po nastavení naprosto stejné...

BoŠ to asi vystihl, někdo si umí postavit letadlo, někdo si umí natavit rádio. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9327
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
prikrylm píše:
.

BoŠ to asi vystihl, někdo si umí postavit letadlo, někdo si umí natavit rádio. :)

Ja by som to ešte poupravil. Niekoho baví stavať a niekoho ladiť rádio. Tak je to normálne...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 9:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 436
Pro někoho je vysílač prostředek a sluha sloužicí k dosažení jiných cílů, pro jiné je vysílač cíl, proto ho stále updatují, čumí, co je tam nového, ladí, aby to fungovalo, sem tam něco připají, něco odpají, sem tam nějakou díru přidají a pak zase zaslepí, a jsou happy ... a vo tom to je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 9:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1947
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
MomoBrut píše:
Pro někoho je vysílač prostředek a sluha sloužicí k dosažení jiných cílů, pro jiné je vysílač cíl, proto ho stále updatují, čumí, co je tam nového, ladí, aby to fungovalo, sem tam něco připají, něco odpají, sem tam nějakou díru přidají a pak zase zaslepí, a jsou happy ... a vo tom to je.

:-D přesně! A když uživatelé "prostředků" brečí, že nemají nabíjení přímo přes USB, chytí model match, chyby se opravují roky nebo že sevobalancing stojí desetitisíce, tak vůbec nechápou, protože to má každá "kopie kopie" :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 11:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1364
Bydliště: Brno
LV píše:
Ja by som to ešte poupravil. Niekoho baví stavať a niekoho ladiť rádio. Tak je to normálne...
Tak s tímto mohu jen souhlasit! Stavěči vždy měli a mají můj obdiv!

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 13:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1058
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
prikrylm píše:
:-D přesně! A když uživatelé "prostředků" brečí, že nemají nabíjení přímo přes USB, chytí model match, chyby se opravují roky nebo že sevobalancing stojí desetitisíce, tak vůbec nechápou, protože to má každá "kopie kopie" :)

Zbytečné okopávání kotníků...Sežeň si někde tu Futabu a pak se uvidí! :wink: :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2008
Příspěvky: 616
BoŠ píše:
...

cisto zo zvedavosti, to pouzivas v sucasnosti alebo to je tvoj tx vyvoj v case?


Přílohy:
bos.PNG
bos.PNG [ 3.08 KiB | Zobrazeno 745 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1364
Bydliště: Brno
mac píše:
cisto zo zvedavosti, to pouzivas v sucasnosti alebo to je tvoj tx vyvoj v case?
Používám aktuálně soupravy od všech čtyř značek.
Graupner hott - heliny, 64' Mxs elektra, Epp Sbach a Edge, Jeti - halová letadla a hotliner, Frsky - malé větroně, para rc, koptéry, Futaba - 104' benzín.
A ano, už jsem byl informován, že jedním rádiem lze díky paměti ovládat i více modelů...

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7481
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
To je řadne portfolio vysilacek... Super.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2020 9:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1947
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
MomoBrut píše:
...
- jen pasivní telemetrie, data telemetrie se nedají použít pro řídicí funkce, bez této funkce se to nikdy nehne dál, momentálně tento problém musí řešit výrobci tím, že si musí obsloužit vlastní senzor jako součást jiného zařízení a ten použít k řízeni, např. u gyr ...
...

Telemetrie přenese informaci ze senzoru do rádia a pak se použije k řízení čeho? Nějaký příklad?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2020 10:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9327
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
prikrylm píše:
Telemetrie přenese informaci ze senzoru do rádia a pak se použije k řízení čeho? Nějaký příklad?

K riadeniu hlasoveho vystupu, alebo sa ukaze na displeji. Tot vse.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T16IZ
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2020 12:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2008
Příspěvky: 616
asi chcel priklad ako cojaviem - po dosiahnuti vysky x sa vypne motor atd..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: michalv, MomoBrut a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz