Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 14:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 627
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Pokud rád trochu bastlíš a máš doma nějaké mechanicky KO servo tak spínač jde udělat ze servozesilovače.
Třeba... http://esomodels.wz.cz/zajimavosti/sp700.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 15:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3342
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Levné hotové, zkusil bych taky třeba DennyModels
Spínač UNI 2X
Spínač UNI 2X v.2


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 16:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17732
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
viewtopic.php?f=98&t=83596

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1060
Bydliště: Brno
Nějaké blikače mám od Švejka. Třeba to ješě dělá....

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 18:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1770
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Třeba tady.Taky jsem podle toho vyráběl.

http://www.rcauta.net/forum/topic15917- ... serva.html

Nějaké staré servo a za chvíli to máš hotový.Levnější už to nebude :wink:

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 18:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2013
Příspěvky: 118
Bydliště: Zlín
Obrázky: 3
já mám velmi dobré zkušenosti s Martinem Michutem http://rc.305.cz/view.php?cisloclanku=2014060001 ochotný, rychlý a levný - doporučuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2078
Bydliště: Zavar, SK
pepinozbrna píše:
...
Zkusím to ještě jednou rozepsat.

V obyčejném EPP modelu za pár korun mám 2 strobo poziční Ledky které jsou vyvedeny na servo konektor.
Kolega to měl tak že to dal do volného kanálu přijimače a ledky stále blikaly a napájelo je těch 5V nebo 6,2 či kolik :lol: z přijimače.

Chtěl jsem to jen trošku poladit o to že na ten kanál v kterém to je zapojeno přiřadím v Taranisu "Vypinač"
abych to mohl zapnout třeba až večer nebo za letu a nemusel to stále vytahovat z přijimače. Žádné jiné napájení ani víc
ledek k tomu připojeno neni.
...

Tak trochu nerozumiem, čo už dve strany riešiš, keď si hneď v prvej odpovedi od sakulajda dostal tip na spínač z HK...
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-rec ... tore=en_us
..., ktorý presne tak funguje: strčí sa do prijímača a dá sa z vysielačky zapnúť a vypnúť. A majú ho dokonca v EU warehouse skladom, do týždňa ho máš doma. Keď to chceš celé napájať z prijímača, tak cvakni ten prívodný servokáblik a zober si +5V odtiaľ, alebo použi servorozdvojku a cvakni tú. Akurát to chce trochu práce s pájkovačkou. :roll:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 5:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1144
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
ddano007 na ten jsem se díval mají ho jen v číně a usa chtěl jsem to mít rychle a navíc až teď mi ty říkáš že právě tento bude fungovat jak potřebuji. No ale přesto píšeš že tam musím ucvaknou servo kabl a připájet do toho kabely jinam. To je věc které jsem se chtěl vyhnout. Proto jsem se ptal dál, možná pro vás co tomu rozumíte více jsou to hloupé otázky.
Všem kdo jakkoli aspoń radou pomohly patří můj velký dík, bez těch rad bych se dál neprokousal.
Teď už aspoň vím jak to vše funguje a můžu shánět dál a ač jsem si původně a špatně myslel že bude stačit naprogramovat radio.

Našel jsem na netu toto a podle toho jak jste mne poučily by to mohlo být to pravé i když jistý si nejsem
https://www.rcblik.cz/Jednokanalovy-RC-spinac-5A-d9.htm.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 6:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2078
Bydliště: Zavar, SK
No, určite by bolo dobré mať trochu zručnosti s pájkovačkou a poznať ohmov zákon, aby človek vedel, čo robí.
Ten spínač z HK je primárne navrhnutý na spínanie záťaže z pohonnej baterky. Má viac režimov a keď ho "rozdekluješ" dá sa upraviť aj na spínanie LEDiek z RX. Používal som ho roky dozadu, momentálne si vyrábam vlastné spínače osvetlenia, nepoužívam LEDky, ale LED pásy, tie sa dajú napájať priamo z trojčlánku, prípadne zo šesťčlánku.
Ak nie si kamarát s pájkovačkou, z toho, čo tu chlapci dali mne najviac user- friendly pre Tvoje použitie vyzerá tento
http://dennymodels.jecool.net/index.php ... nac-uni-2x
Ak máš LEDky so servokonektorom, strčíš a je to. Ale nemal som ho, ani netuším, či je ten odkaz ešte aktuálny...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 7:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17732
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
pepinozbrna píše:
Není to úplně to pravé.
Potřebuješ spínač který spíná (posílá dál) své vlastní napájení, ty ostatní spínají externí napájení které bys k tomu musel dobastlovat (ovšem jednoduše, z toho servokabelu, pravděpodobně jen plus, mínus je právě spínaný).
Kup si toto https://hobbyking.com/en_us/dr-mad-thru ... ?wrh_pdp=7

Napadá mně - mohl bych poskytnout můj spínač vykuchaný z B-25, ten tak funguje, jen není tak malý.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 7:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
tady v tomto vlakne se probiraji blikace ane primo spinace ale tojeto co vlaste potrebujete


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 11:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2013
Příspěvky: 20
Ten RC spínač z HOBBYKINGU jde koupit i tady https://www.rcprislusenstvi.cz/Elektron ... ly-d14.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 12:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1144
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
jyrry píše:
Není to úplně to pravé.
Potřebuješ spínač který spíná (posílá dál) své vlastní napájení, ty ostatní spínají externí napájení které bys k tomu musel dobastlovat (ovšem jednoduše, z toho servokabelu, pravděpodobně jen plus, mínus je právě spínaný).
Kup si toto https://hobbyking.com/en_us/dr-mad-thru ... ?wrh_pdp=7

Napadá mně - mohl bych poskytnout můj spínač vykuchaný z B-25, ten tak funguje, jen není tak malý.

Juro pokud by jsi byl ochoten vezmu ho hned já na to bastlení a úpravy moc nejsem.
Pokud jej prodáš napiš mi prosím na email. pepinozmikulova@seznam.cz díky moc

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1144
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Jinak fakt všem moc díky za snahu pomoci.
Vezměte prosím v potaz že jsem kopyto a nejsem schopen vykuchat něco z smd součástek a přidělat k tomu něco jiného :cry:
Dívám se na všechny vaše odkazy a hledám třeba doporučovaný Spínač UNI 2X kouknu na stránku a hned 1 věta
"Tento spínač je určen pro napájení z palubního zdroje...napětí >5,5V zničí procesor".
Mne jako neznalého zákonitě musí odradit.
Nebo u jiného mi někdo napíše to je přesně on co potřebuješ a vzápětí druhý šlo by to ale musí se to,...atd.

To bych pak taky mohl vykoupit celou čínu a stejně bych měl doma kopec věcí s kterými si nevím rady.

Fakt jsem po vznesení dotazu myslel že někdo řekne udělej toto nebo kup toto a je to vyřešeno.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 12:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.7.2008
Příspěvky: 93
Bydliště: Ústí n.L.
Obrázky: 8
pepinozbrna píše:
... a hned 1 věta "Tento spínač je určen pro napájení z palubního zdroje...napětí >5,5V zničí procesor" ...

Před touto větou je tam ještě "Tento spínač je určen pro napájení z palubního zdroje (baterie 4xNiCd/NiMH nebo 5V BEC)" a to je kvůli tomu, že dnes jsou již přijímače a serva označená "HV" a napájená rovnou třeba z 2S LiPol a pro tyto není tento spínač určen.

Pokud bys měl k tomuto spínači jakékoliv dotazy, tak je mohu zodpovědět, je to můj výtvor.

_________________
*** FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz