Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 534 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 17:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11259
Bydliště: praha 5
ahoj, poprosil bych vás o nějaké odkazy, případně ideálně i osobní zkušenosti s nějakým autostabilizačním systémem pro plošníky.

Trošku si začínám pohrávat s myšlenkou, že bych své uvahy o možné koupi jiného vysílače, kde ruzné křivky budu muset stejně zdlouhavě štelovat sám a nic mnoho mi ani drahý vysílač nevyřeší problém prvního přistání svěřil právě nějaké chytré krabičce, jen se obávám, že gyro nebude to pravé řešení---víceméně mi jde asi jen o automatickou korekci výškovky vuči ruznému nastavení klapek a brzd při přistání.

smysl to ale samozřejmě má pouze v případě, pokud nebude nutnost i tuto krabičku složitě nastavovat.

díky předem za případnou radu jak na to a s čím.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8923
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
pepin píše:

... ani drahý vysílač nevyřeší problém prvního přistání svěřil právě nějaké chytré krabičce...

Tak to ma šokuješ.. Apríl je až tri a pol mesiaca po konci sveta :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 18:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1161
Bydliště: Brno, ČR
Pokud se nejedná o Jéčko, se kterým to pod určitým úhlem napereš do země, tak to za tebe nic nevyřeší.
Přistání má několik fází - sestup, přechodový oblouk, výdrž a dosednutí. To za tebe krabička neudělá.
http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... PRISTANI_1

Budeš se muset spolehnout sám na sebe.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 18:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11259
Bydliště: praha 5
mihlit píše:
Pokud se nejedná o Jéčko, se kterým to pod určitým úhlem napereš do země, tak to za tebe nic nevyřeší.
Přistání má několik fází - sestup, přechodový oblouk, výdrž a dosednutí. To za tebe krabička neudělá.
http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... PRISTANI_1

Budeš se muset spolehnout sám na sebe.


pokud existuje něco, co si po odcvaknutí pamatuje svuj uhel vuči horizontu a jde to spojit s výškovkou, nevidím uplně zásadní problém, proč by to nemělo alespon částečně fungovat a první přistání usnadnit.samozřejmě předpokládám, že i v případě aktivace pujde stále model řídit ručně pomocí vysíače :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11259
Bydliště: praha 5
LV píše:
pepin píše:

... ani drahý vysílač nevyřeší problém prvního přistání svěřil právě nějaké chytré krabičce...

Tak to ma šokuješ.. Apríl je až tri a pol mesiaca po konci sveta :mrgreen:


Možná se pletu, o vrtase se nezajímám, jen jsem zaslechl, že dost věcí už se tam dnes šteluje právě mimo vysílač a pokud ztratíš orientaci, stačí zmáčknout tlačítko a vrtulník už si sám vybere, jestli je pro něho výhodnější se zastavit podvozkem dolu, nebo nahoru.

Tak tu výškovku by snad taky mohlo něco okočírovat místo mě :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 19:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2011
Příspěvky: 91
Bydliště: Horné Lefantovce
Ano,stabilizuje ale za teba nepristane.To sa či chceš alebo nechceš musíš naučiť sám.Dnes už za Teba model postavia,osadia a pokial si neni taký manták,čo ho nepoškodí už pri rozbalovaní krabice tak aspoň lietať musíš sám.Čo by si s toho potom mal. To si môžeš pozrieť nejaký film o lietadlách v telke :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8923
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
:mrgreen: :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11259
Bydliště: praha 5
charon píše:
Ano,stabilizuje ale za teba nepristane.


však také nic jiného neřeším, pouze automatickou podélnou stabilizaci trupu, v podstatě mi ani moc nevadí změna náklonu křídel, to už problém není.

neřeším problém přistání se seřízeným modelem, ale s modelem, kdy je třeba sednout se skříženýma páčkama, což je nepříjemné, a né vždy je možné třeba na svahu vubec zkoušet a něco přenastavovat na vysílači během letu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2011
Příspěvky: 91
Bydliště: Horné Lefantovce
Nevrav, že v Prahe nenájdeš ani jedného modelára,ktorý by Ti model zalietal, pri prvých piatich štartoch pri Tebe stál a radil Ti. Za peniaze ušetrené za chytrú krabičku, ktorá za Teba všetko vyrieši mu kúp pivo a zvyšok vraz do tréningu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11259
Bydliště: praha 5
charon píše:
Nevrav, že v Prahe nenájdeš ani jedného modelára,ktorý by Ti model zalietal, pri prvých piatich štartoch pri Tebe stál a radil Ti. Za peniaze ušetrené za chytrú krabičku, ktorá za Teba všetko vyrieši mu kúp pivo a zvyšok vraz do tréningu


Nenajdou, oni se bojí přistávat s neseřízeným 4m modelem mezi padáčkářema :wink:

Já na tom s řízením modelu zase až tak špatně nejsem, jen si říkám, jestli by mi náhodou nemohlo ty zálety něco elektroniky usnadnit.

první základy přistání jsem zvládnul už v r 2007

http://www.ikarus.estranky.cz/clanky/vi ... stejn.html

čas 2,20---to jen aby se ten muj dotaz nestáčel k modelářské česti---já vše zvládnu sám a rukama :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2006
Příspěvky: 396
Bydliště: Třinec
To připadá jen mě přistání to vůbec nejlepší na celém létání? Pěkně klouznout po trávě.. A prvně to máš stejně jen jednou

_________________
http://rcmapy.com/?locid=1100


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
doporucil bych krabicku fy-30a nebo z hobbykingu za cca 80dolaru jeho kopii... buud to montovat do letadla a samo ti to stabilizuje let, takze ti to dost pomuze

a za tu cenu to je skoro zadarmo kdyz si vezmes ze ti to pomuze zachranit model v hodnote nekolika tisic od zniceni


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10014
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Asi to není moc dobrý nápad. Ta "chytrá krabička" (např. FY-30A Flyght Stabilization System) není všemocná a montuje se až do zalétaného modelu, ale musí se taky seřídit (nastavení citlivosti - zisku pro jednotlivá kormidla). Takže to vlastně znamená další testovací lety. Konkrétně FY-30A má dva režimy Autostabilizace - snaží se udržovat vodorovný let a 3Drežim - snaží se udržovat aktuální polohu modelu. Záměrně píšu "snaží", protože to samozřejmě záleží na tom, jestli je dostatek tahu motoru pro udržení té polohy. Ta autostabilizace se samozřejmě dá využít i pro snazší přistání, tím že při vodorovném letu budeš snížením tahu udržovat klesání, přesto si ale musíš hlídat minimálku, aby se to najednou nesesypalo.
Můžeš sem dát co je to za éro a z jakých modelů přecházíš?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11259
Bydliště: praha 5
Elfew píše:
doporucil bych krabicku fy-30a nebo z hobbykingu za cca 80dolaru jeho kopii... buud to montovat do letadla a samo ti to stabilizuje let, takze ti to dost pomuze

a za tu cenu to je skoro zadarmo kdyz si vezmes ze ti to pomuze zachranit model v hodnote nekolika tisic od zniceni


Díky, nějak takto jsem si představoval odpovědi na muj dotaz :wink: Zkusím to dohledat sám, kdyžtak bych poprosil o odkaz přímo na tento výrobek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10014
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
FY-30A najdeš třeba tady:
http://www.fpvflying.com/categories/RC-Gyro-stabilizer/

nebo tady:
http://www.hobbyic.com/categories.php?category=FPV-%26-UAV/FPV-stabilizer

První let bych ale určitě dělal bez stabilizace.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 534 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: gunter, mrakomor70, RadekH, vrkal a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz