LV
|
Napsal: ned 02.12.2012 16:51 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 5.1.2007 Příspěvky: 9181 Bydliště: Trenčianska Turná Obrázky: 0
|
pepin píše: ... ani drahý vysílač nevyřeší problém prvního přistání svěřil právě nějaké chytré krabičce...
Tak to ma šokuješ.. Apríl je až tri a pol mesiaca po konci sveta 
_________________ Nie som zlý.... iba rýpem www.elektromodely.sk
|
|
Nahoru |
|
 |
mihlit
|
Napsal: ned 02.12.2012 17:04 |
|
Mazák
|
 |
|
Pokud se nejedná o Jéčko, se kterým to pod určitým úhlem napereš do země, tak to za tebe nic nevyřeší. Přistání má několik fází - sestup, přechodový oblouk, výdrž a dosednutí. To za tebe krabička neudělá. http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... PRISTANI_1Budeš se muset spolehnout sám na sebe.
|
|
Nahoru |
|
 |
pepin
|
Napsal: ned 02.12.2012 17:10 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
mihlit píše: Pokud se nejedná o Jéčko, se kterým to pod určitým úhlem napereš do země, tak to za tebe nic nevyřeší. Přistání má několik fází - sestup, přechodový oblouk, výdrž a dosednutí. To za tebe krabička neudělá. http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... PRISTANI_1Budeš se muset spolehnout sám na sebe. pokud existuje něco, co si po odcvaknutí pamatuje svuj uhel vuči horizontu a jde to spojit s výškovkou, nevidím uplně zásadní problém, proč by to nemělo alespon částečně fungovat a první přistání usnadnit.samozřejmě předpokládám, že i v případě aktivace pujde stále model řídit ručně pomocí vysíače 
|
|
Nahoru |
|
 |
pepin
|
Napsal: ned 02.12.2012 17:38 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
LV píše: pepin píše: ... ani drahý vysílač nevyřeší problém prvního přistání svěřil právě nějaké chytré krabičce...
Tak to ma šokuješ.. Apríl je až tri a pol mesiaca po konci sveta  Možná se pletu, o vrtase se nezajímám, jen jsem zaslechl, že dost věcí už se tam dnes šteluje právě mimo vysílač a pokud ztratíš orientaci, stačí zmáčknout tlačítko a vrtulník už si sám vybere, jestli je pro něho výhodnější se zastavit podvozkem dolu, nebo nahoru. Tak tu výškovku by snad taky mohlo něco okočírovat místo mě 
|
|
Nahoru |
|
 |
LV
|
Napsal: ned 02.12.2012 18:49 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 5.1.2007 Příspěvky: 9181 Bydliště: Trenčianska Turná Obrázky: 0
|
_________________ Nie som zlý.... iba rýpem www.elektromodely.sk
|
|
Nahoru |
|
 |
pepin
|
Napsal: ned 02.12.2012 18:55 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
charon píše: Ano,stabilizuje ale za teba nepristane. však také nic jiného neřeším, pouze automatickou podélnou stabilizaci trupu, v podstatě mi ani moc nevadí změna náklonu křídel, to už problém není. neřeším problém přistání se seřízeným modelem, ale s modelem, kdy je třeba sednout se skříženýma páčkama, což je nepříjemné, a né vždy je možné třeba na svahu vubec zkoušet a něco přenastavovat na vysílači během letu.
|
|
Nahoru |
|
 |
charon
|
Napsal: ned 02.12.2012 19:04 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
Registrován: 23.1.2011 Příspěvky: 100 Bydliště: Horné Lefantovce
|
Nevrav, že v Prahe nenájdeš ani jedného modelára,ktorý by Ti model zalietal, pri prvých piatich štartoch pri Tebe stál a radil Ti. Za peniaze ušetrené za chytrú krabičku, ktorá za Teba všetko vyrieši mu kúp pivo a zvyšok vraz do tréningu
|
|
Nahoru |
|
 |
pepin
|
Napsal: ned 02.12.2012 19:11 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
charon píše: Nevrav, že v Prahe nenájdeš ani jedného modelára,ktorý by Ti model zalietal, pri prvých piatich štartoch pri Tebe stál a radil Ti. Za peniaze ušetrené za chytrú krabičku, ktorá za Teba všetko vyrieši mu kúp pivo a zvyšok vraz do tréningu Nenajdou, oni se bojí přistávat s neseřízeným 4m modelem mezi padáčkářema Já na tom s řízením modelu zase až tak špatně nejsem, jen si říkám, jestli by mi náhodou nemohlo ty zálety něco elektroniky usnadnit. první základy přistání jsem zvládnul už v r 2007 http://www.ikarus.estranky.cz/clanky/vi ... stejn.htmlčas 2,20---to jen aby se ten muj dotaz nestáčel k modelářské česti---já vše zvládnu sám a rukama 
|
|
Nahoru |
|
 |
Lukas
|
Napsal: ned 02.12.2012 19:35 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
To připadá jen mě přistání to vůbec nejlepší na celém létání? Pěkně klouznout po trávě.. A prvně to máš stejně jen jednou
_________________ http://rcmapy.com/?locid=1100
|
|
Nahoru |
|
 |
Elfew
|
Napsal: ned 02.12.2012 19:38 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
doporucil bych krabicku fy-30a nebo z hobbykingu za cca 80dolaru jeho kopii... buud to montovat do letadla a samo ti to stabilizuje let, takze ti to dost pomuze
a za tu cenu to je skoro zadarmo kdyz si vezmes ze ti to pomuze zachranit model v hodnote nekolika tisic od zniceni
|
|
Nahoru |
|
 |
Lark
|
Napsal: ned 02.12.2012 19:42 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 13.11.2008 Příspěvky: 9866 Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
|
Asi to není moc dobrý nápad. Ta "chytrá krabička" (např. FY-30A Flyght Stabilization System) není všemocná a montuje se až do zalétaného modelu, ale musí se taky seřídit (nastavení citlivosti - zisku pro jednotlivá kormidla). Takže to vlastně znamená další testovací lety. Konkrétně FY-30A má dva režimy Autostabilizace - snaží se udržovat vodorovný let a 3Drežim - snaží se udržovat aktuální polohu modelu. Záměrně píšu "snaží", protože to samozřejmě záleží na tom, jestli je dostatek tahu motoru pro udržení té polohy. Ta autostabilizace se samozřejmě dá využít i pro snazší přistání, tím že při vodorovném letu budeš snížením tahu udržovat klesání, přesto si ale musíš hlídat minimálku, aby se to najednou nesesypalo. Můžeš sem dát co je to za éro a z jakých modelů přecházíš?
|
|
Nahoru |
|
 |
pepin
|
Napsal: ned 02.12.2012 19:45 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Elfew píše: doporucil bych krabicku fy-30a nebo z hobbykingu za cca 80dolaru jeho kopii... buud to montovat do letadla a samo ti to stabilizuje let, takze ti to dost pomuze
a za tu cenu to je skoro zadarmo kdyz si vezmes ze ti to pomuze zachranit model v hodnote nekolika tisic od zniceni Díky, nějak takto jsem si představoval odpovědi na muj dotaz  Zkusím to dohledat sám, kdyžtak bych poprosil o odkaz přímo na tento výrobek.
|
|
Nahoru |
|
 |