Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1112
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Denny_ul... děkuji za doplnění vím že bec by měl dávat 5V ale nemám vůbec tušení zda při nějaké nastálé situaci se tam může
objevit více než 5,5V proto má opatrnost, protože tomu nerozumím ale přesto to nic nemění na podstatě věci.
Podle návodu u něj je jasná strana ke které se připojí přijímač a ta druhá kam lze připojit více různých zdrojů
a nastavit požadované operace za předpokladu správného zapojení Jumperů (zde bych měl problém jak je zapojit pro můj účel).
Jenže v mém případě mi odněkud z útrob modelu vede servokonektor na který je napojeno + a - od někde něčím spárovaných diod.
Kam je připojit u toho zařízení je ale pro mne španělská vesnice a ani z návodu to nepochopím.

Nevím asi se neumím vyjádřit, nebo je chyba někde jinde v Matrixu :roll:
Potřebuji něco kde je:
Strana A do které se připojí + a - Led Diod - a k tomu strana B která se připojí do přijímače
a ovládáním z vysilače se sepne - rozepne

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 14:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
pohybuji zeten spinac od jiry bude mit stabilisaci tak toby mel stejny problem z napajecim napetim spis toje jenom straseni pokud nemate hv palubni sit bude to fungovat vsechno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 15:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17611
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
vitahavlicek píše:
pohybuji zeten spinac od jiry bude mit stabilisaci ...

No, pochybovat jest možno ale on stabilizaci napájení procesoru má protože jyrry má palubní napájení 2s LiFe a použitý PIC12F629 tolik nesnese :|
Příloha:
spinac_jyrry.jpg
spinac_jyrry.jpg [ 98.94 KiB | Zobrazeno 403 krát ]
To je ono, bez procesůrku. Jak jsem psal, protože to je určené do B-25 a vozí to i F7F tak na nějakém centimetru či gramu nezáleželo.
Tak jak je to teď udělané (plošňák) to spíná na výstupu napětí z přijímače (spínaná je zem), tudíž co poleze z přijímače to bude na výstupu. FET je "trochu" předimenzovaný neb jyrry tím (lehounce upraveným) spíná i třeba napájení zvukových modulů (24V 2A), žhavení dýmotvorného aparátku (24V 4A, ve vývoji) a tak podobně.
Samozřejmě bych to mohl zmenšit, použít menší FET ale pořád to bude z klasických součástek a stejně by musel přijít bastlířský záchvat, což zatím nehrozí (začíná létací sezona, vyhlásil jsem i frézovací prázdniny...).

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 16:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17611
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
sakulajda píše:

Ale přece tohle je ono, teprve (doma) jsem se podíval na odkaz. Nic bych neřešil a objednal toto z EU.
Omlouvám se za nepozornost :oops:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 16:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2008
Příspěvky: 93
Bydliště: Ústí n.L.
Obrázky: 8
pepinozbrna píše:
... Kam je připojit u toho zařízení je ale pro mne španělská vesnice a ani z návodu to nepochopím.

Nevím asi se neumím vyjádřit, nebo je chyba někde jinde v Matrixu :roll:
Potřebuji něco kde je:
Strana A do které se připojí + a - Led Diod - a k tomu strana B která se připojí do přijímače
a ovládáním z vysilače se sepne - rozepne ...

Je to vcelku jednoduché, u toho spínače je z jedné strany třížilový kabel se servokonektorem, který se zapojí do volného kanálu přijímače a ze strany druhé jsou piny pro konektory s roztečí 2,54mm pro 2 okruhy světel ovládané třípolohovým přepínačem na vysílači ve třech módech volitelných 2 jumpery

_________________
*** FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 17:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
dnes sem koupil od pana tady v inzerci spinac za 40 kc je super malicky a napajeni maaz 20 voltu takze i hv a dase pouzit i jako regulator ss motorku


Přílohy:
RCspin.jpg
RCspin.jpg [ 14.41 KiB | Zobrazeno 355 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6461
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
U Jeti Duplexů řady Rex a R se dá spínání ledek udělat napřímo servovýstupem . Prostě se jeden nebo více kanálů při programování přijímače nastaví místo serva jako spínač. Akorát tam je omezení proudu 1mA, takže na ledky to nestačí ale není problém přidat jeden tranzistor na zesílení proudu nebo TTL spínací driver.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 727
Bydliště: Vysočina
Celeron píše:
... není problém přidat jeden tranzistor na zesílení proudu nebo TTL spínací driver.
...anebo přidat rovnou celej pořádnej spínač. :D, třeba s několika výstupy, jeden záblesky... ono už to o moc větší není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 22:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6461
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak kvůli něčemu to snad Jeťáci dělaj...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 22:38 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8410
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
No on ten JETI umí přenést i "sepnutí spínače" z modelu do vysílače. Něco jako "tři zelené" = podvozek vysunut. A hlavní výhoda je jasná kompatibilita výrobků. Nicméně na světla bych to opravdu neřešil a něco koupil. Je to relativně jedno.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 22:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2018
Příspěvky: 183
Bydliště: Opava
Tazateli bych jeste rad nabidnul toto:

https://www.rcblik.cz/Jednokanalovy-RC-spinac-5A-d9.htm

Pan mi dluzi laskavost :)

_________________
Hawker Hurricane 25e (Optima9)
TORO900 (Minima6S)
Hitec Flash8
"Hlavně Tě to musí bavit"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 22:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17611
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Roman_rc.pilot píše:

rcblik píše:
...Spínač má galvanické oddělení vstupu od výstupu...

Ale to je právě to co tazatel nechce...
Ten spínač musí podle jeho požadavku umět na výstup poslat svoje napájecí napětí, tedy napětí které dostane z přijímače...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 23:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2018
Příspěvky: 183
Bydliště: Opava
Jasne, proto jsem psal o te laskavosti. Upravil by to pro me ;)

_________________
Hawker Hurricane 25e (Optima9)
TORO900 (Minima6S)
Hitec Flash8
"Hlavně Tě to musí bavit"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 23:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17611
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jo ták... :-)

No a tenhle to umí také bez úprav, dost dobře to je vidět na druhé fotce kde je plošňák zespodu. Mínus je protažený na výstup a zbývá jedině na výstup spínat plus toho napájení.
Jinak ty informace o proudech u těch spínačů co sepnou vlastní vstup, tedy od přijímače - používat opatrně ty udávané proudy. Ony to sice sepnou, BEC napájející přijímač to chvíli dá ale poté se může usmažit, není-li na to dimenzován (obvykle spínaný to dá) nebo dostatečně chlazen (lineární, žádný jsem nepotkal že by byl opravdu dobře chlazený na ten jeho udávaný proud). To jen tak na doplnění.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 23:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2018
Příspěvky: 183
Bydliště: Opava
Jasne, tak toto by bylo asi nejrozumnejsi reseni. Jen cekej na to, kdyz zacina sezona ;) :D

_________________
Hawker Hurricane 25e (Optima9)
TORO900 (Minima6S)
Hitec Flash8
"Hlavně Tě to musí bavit"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Lopez a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz