Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 183 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 14:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Ahoj, narazil jsem na tuto stabilizaci pro letadla... mám v plánu nějakou pořídit, doteď byl můj favorit fy-30a systém, ale toto se mi zdá lepší.

odkaz:
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1969

ani to nevyjde nějak dráž než od výrobce či z ebay, max 100,-Kč. Má to gyro i akcelerometr (bez akcelerometru to kupovat nebudu - viz levné kopie na HK za pár dolarů)

Tento systém má pro mě oproti FY-30a dost výhod:
- SW pro detailní nastavení
- možnost nastavení i bez PC
- cena (poloviční při koupi v česku oproti fy-30a a zároveň záruka 24měsíců)
- rozměry a zapojení

Jaký je váš názor? Chci to použít pro stabilizaci letadla při natáčení a focení, na lítání samozřejmě ne (to rovnou mohu zůstat doma u simulátoru:) )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 17:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1805
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
...ale studente, studente....vždyť tu o tom dobrou půlhodinu už mluvíme!!! :

viewtopic.php?f=39&t=54215


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 17:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10713
Bydliště: praha 5
2952 píše:
...ale studente, studente....vždyť tu o tom dobrou půlhodinu už mluvíme!!! :

http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=54215


Dobře dělá, proč se ohledně informací o guardian prohrabávat pak komplet vším, ono by bylo bývalo lepší, kdybych po koupi a blábolech o té FY 30 také přímo na ni otevřel samostatné vlákno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 18:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Presne tak ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 20:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1805
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
pepin píše:
2952 píše:
...ale studente, studente....vždyť tu o tom dobrou půlhodinu už mluvíme!!! :

viewtopic.php?f=39&t=54215


Dobře dělá, proč se ohledně informací o guardian prohrabávat pak komplet vším, ono by bylo bývalo lepší, kdybych po koupi a blábolech o té FY 30 také přímo na ni otevřel samostatné vlákno.

:-))))
Pravda..Pepine-udělej taky jedno vlákno pro mě...co by mě zajímalo !:-)))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 21:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Tak co chlapi, nějaké info, doporučení či raději koupit fy-30a?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 21:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1805
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Možná kdybys naznačil, co chceš tou stabilizací řešit. Mě taky svého času nadchla..ale nějak jsem zatím uklidnil...člověk to spíš bere jako tech. zajímavost než aby to k něčemu potřeboval...
A myslím, stabilizační zázraky se nedějí....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 22:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10713
Bydliště: praha 5
Elfew píše:
Tak co chlapi, nějaké info, doporučení či raději koupit fy-30a?


Tak měl by být ten guardian prý lepší, navíc je víc nežli o 500kč levnější a ještě se zárukou v čechách.pohledově ale na mě víc serioznějším a robustnějším dojmem pusobí ta FY 30A ve spojení s větším větroněm, u menšího letadla bych ale sáhnul po tom guardianu asi s čistou hlavou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
OK, tak ho tedy vezmu a vyzkouším v eru :))


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 22:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10713
Bydliště: praha 5
2952 píše:
člověk to spíš bere jako tech. zajímavost než aby to k něčemu potřeboval...
A myslím, stabilizační zázraky se nedějí....


Spíš bych to řekl takto--i když nakonec zklidníš malý model, stejně sníš o velkém modelu.

Stabilizační zázraky se samozřejmě dějí, předpokládám že nikdo asi moc netouží třeba po kameře bez stabilizace obrazu :wink:

jde ale opravdu o to, jestli to k něčemu opravdu potřebuješ, nebo jen budeš muset vymyslet co pořídit za model, abys to pak smysluplně využil.Já asi ještě zkusím ten Guardian v tom epp akrobatu--tam by pak zustal na trvalo--pokud to něčemu pomuže k lepšímu, jinak ten FY 30A opravdu jen na ty zálety--pokud bych to nezvládnul odladit hned při prvním startu manuálně a potom pokud se opravdu dokopu koupit do toho jednoho většího větroně přijímač na trvalo, tak bych přez ten FY 30 nastavil ten Fail safe, ale kdo ví, občas mě docela prdí podle síly stoupáku přetrimovávat výškovku a držet náklon modelu, nebo utahovat směrovkou dovnitř, ale to uvidím až na jaře, co to přinese a co to sebere, už ted si při létání pouštím muziku do uší, abych se nenudil :D


Naposledy upravil pepin dne stř 16.01.2013 22:40, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10713
Bydliště: praha 5
Elfew píše:
OK, tak ho tedy vezmu a vyzkouším v eru :))


já ho pak za 1000 koupim :mrgreen: , mám jednoho 2,2m laminátodýhového Foxe, který vyplavává---už jsem brousil náběžku, měnil servo výškovky, předělal táhlo, posunoval těžiště,všechno marné---tady je opravdu asi jediné možné řešení ta stabilizace--rozhodně jednodušší, nežli dělat výškovku s jiným profilem a opět zjistit, že ani to nepomohlo :wink: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2013 0:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1805
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Rád se přijdu podívat :-) jsi jmenován hlavním výzkumníkem stabilizace :-) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: čtv 17.01.2013 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Tak guardian je objednanej a dneska ho poslali... uvidim co bude umet :) dle zahranicnich for je to na urovni fy-30a a neli o kousek vyse... a to ze tu neni v hlinikove krabicce tak to me nejak netrapi, precejen kazdy gram dobry


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2013 12:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2011
Příspěvky: 183
:roll: manual pre guadian je miestami prilis rozpravkovy a metie ...
fy-30a ma podla mna lepsi manual, je jasny a strucny + obrazky
esteze guardian dal instrukcne video
http://www.youtube.com/watch?v=Rt8Y3Lxnv-0

_________________
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Guardian 2D/3D stabilizace
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2013 11:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2007
Příspěvky: 479
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Mam tu problem, s konfiguraci. Guardian umoznuje dva rezimy stabilizace. 2D a 3D. Dalsi je vypnuti autostabilizace letu. Toto je mozne ovladat dvoj/ tripolohovym prepinacem na vysilaci.

A to je prave ten problem - jak? Jak na to? Trosku se mi to tu tristi s tematem vlakna. Mozna by bylo vhodnejsi vznest dotaz ve vlaknu Hitec Aurora9, ktery mam k dispozici a s kterym chci Guardian pouzit. Nicmene to opravdu zkusim zde.

Manualy mam a zejmena ten od Aurory je velmi detailni, nicmene si v tomto pripade nevim rady a zaroven uz vubec nevylucuji, ze jsem neco prehledl ....

U Guardianu je poznamka v manualu:

Volba režimu letu
Guardian poskytuje 3 hlavní operační režimy (byly popsány výše) které mohou být přepnuty přepínačem Mode/Config:

- Dolů: ( Pozice 2 , -100%, 1.1ms): Stabilizační režim 2D
- Střed: (Pozice 1, 0%, 1.5ms, pouze v případě, že používáte třípolohový přepínač): Bez stabilizační funkce. Signály pro serva pouze procházejí Guardianem. Funkce pro elevony a motýlkové ocasní plochy se nadále provádějí v Guardianu
- Nahoru: ( Pozice 0, +100%, 1.9ms): Stabilizační režim 3D


Znate nekdo odpoved a jste ochotni se podelit?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 183 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: rakos a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz