Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Redundantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 9:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 415
Bydliště: Trnava, SR
Zdravim,
ak sa to tu niekde riesilo, ospravedlnujem sa za opakovanie.

Zakupill som si z RCStudia novy FrSKY prijimac RX4R (dakujem Honzo), ktory podporuje redundantnu funkciu - tzv. master-slave prijimac pre SBUS. Mam v radiu Taranis X9D+ FW OpenTX2.2.2.
Zapojil som dane prijimace ako odporuca FrSKY manual RX4R.
Pripojil som XM+ prijimac, ktory nema telemetriu ako slave a tiez pripojil RX4R a postupoval pri bindovani nasledovne:
1.stlacil som bindovacie tlacidlo na slave prijimaci (XM+) a pripojil napajanie
2.stlacil bindovacie tlacidlo na prijimaci RX4R a pripojil konektor - prijimac k napajaniu
3.oba prijimace blikali - cervena led v rovnakom rytme.
4.spustil radio a vybral Bind
5.oba prijimace sa chytili - odpojil som napajanie a zrusil bindovanie na radiu.
5.pripojil som napajanie prijimacov a pekne sa oba prijimace chytili ako master - slave.
6.telemetria z master prijimaca fungovala korektne.

Avsak ako slave prijimac chcem pouzit XSR-M, ale ten ma telemetriu.
Ak som nabindoval samostatne tak FW OpenTX2.2 ma moznost pri stlaceni Bind funkcie nasledujuci vyber:
Kanal 1-8 s telemetriou
Kanal 1-8 bez telemetrie
Kanal 9-16 s telemetriou
Kanal 9-16 bez telemetrie

Samozrejme som vybral bez telemetrie pre prijimac XSR-M, a nasledne postupoval podla navodu vyssie.
Vsetko zbehlo, ale po zapnuti radia mi zacali chodit zblbnute telemetricke hodnoty (napatie v tisicoxh voltov..atd)
Predpokladam, ze asi nebola korektne zakazana/zalokovana telemetria pre slave prijimac (XSR-M).

Otazka: Prosim ako zablokujem telemetriu pre slave prijimac (XSR-M)?
Dakujem za odpoved.

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Naposledy upravil romko1 dne pát 12.10.2018 12:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Redunantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 834
Bydliště: Vysočina
A co to udělá když nabinduješ bez telemetrie RX4R ?
(Teď mě došlo, že to tak dobrej nápad není.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redunantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 10:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 415
Bydliště: Trnava, SR
To som teda neskusal, lebo to potom podla mna straca zmysel...
Dovod preco robim redundantne prijimace je aby master prijimac posielal telemetricke data a slave sluzil na to,
aby v pripade straty signalu master prijimaca - slave prijimac prebral riadenie aj ked bez telemetrie, skratka je to zalozny nudzovy prijimac... samozrejme strata signalu sa da riesit tiez failsafe modom - napr. RTH a pod.

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redunantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 834
Bydliště: Vysočina
Ono je to trochu složitější. Signál telemetrie nemusí být závislý na tom, jestli přijímač má nebo nemá signál (píšu nemusí - z principu).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redunantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 10:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 415
Bydliště: Trnava, SR
Ano, rozumiem, ale v manualy FrSKY je jasne napisane, ak slave prijimac ma telemetriu treba ju vypnut/zakazat, ale uz nepisu ako :(

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redunantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 834
Bydliště: Vysočina
Psal jsem to jen jako "pokus k poznatkům". Problém vidím dřív v synchronizaci příjem - vysílání (Rx bez signálu neví, kdy vyslat data a potom může následovat řada variant).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redundantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 14:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 573
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Já jsem připojení dvou přijímačů zatím nezkoušel.
Ale podle následujících stránek se zdá, že se nejdřív v režimu 1-8 bez telemetrie BINDne druhý přijímač a posléze v režimu s 1-8 s telemetrií první.
http://rcdiy.ca/receiver-redundancy-vario-g-rx8/
Snad to pomůže.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redundantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 14:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 415
Bydliště: Trnava, SR
Ano pomohlo, zahada vyriesena...dakujem. :D

Takze presny postup sparovat dva redundantne prijimace na jeden model je nasledovny: (hrubym pismom upraveny - dopisany - spravny postup, malicke pismo - ignorovanie/chybny postup)

0.5zapal som radio a nastavil BIND pre 1-8 kanal bez telemetrie
1.stlacil som bindovacie tlacidlo na slave prijimaci (XSR-M) a pripojil napajanie
1.5.odpojil prijimac z napajania a vypal BIND na radiu. (radio nechal zapnute)
1.6.zapal som napajanie na prijimaci - prijimac sa chytil

1.7. spustil BIND na radiu tentokrat pre 1-8 kanal s telemetriou.
2.stlacil bindovacie tlacidlo na prijimaci RX4R a pripojil konektor - prijimac k napajaniu
3.oba prijimace blikali - cervena led v rovnakom rytme.
4.spustil radio a vybral Bind
4.odpojil napajanie oboch prijimacov
4.5 zrusil som BIND na radiu (radio nechal zapnute)
5.oba prijimace sa chytili - odpojil som napajanie a zrusil bindovanie na radiu.
5.pripojil som napajanie prijimacov a pekne sa oba prijimace chytili ako master - slave.
6.telemetria z master prijimaca funguje korektne.
7.telemetria zo slave prijimaca je vypnuta

Ako napoveda mi posluzilo toto video: sice v nom paruje XM+ slave prijimac, ale dolezite je nevypinat radio....
https://www.youtube.com/watch?v=DoQH2PCqhAY

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Redundantne prijimace FrSKY
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2018 15:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5574
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zdravim z FrSky,

pripada me zvlastni, ze by se nemohlo radio vypinat, bind totiz funguje pokazde a danym zvolenym rezimem (s a bez telemtrie)

Bohuzel ted nedovedu problem replikovat, nemam u sebe radio a prijimace.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz