Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 9:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1055
Bydliště: Brno
YenyaKas píše:
Hele, jestli na to nespěcháš, počkej pár týdnů, až mi přijde ten programátor přes servokonektor, pak to možná půjde i bez pájení.


Tak programátor dorazil, ale nejsem schopen se s ESC domluvit - možná nemá ten bootloader nebo tak něco. Akorát nevím, jestli jsem ten bootloader nezrušil já svým přeprogramováním, nemám už "čistý" SimonK regulátor.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: úte 11.06.2019 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2643
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Zrušil...
zdá sami, že čistý tgy.hex nemá bootloader...
Či?

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 23:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4236
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Návod na nastavování SimonK ESC jsem v předchozích příspěvcích neviděl - Pro ty co by se jim hodilo jej zkusit
EMAX User Instruction for Simonk Series ESC
http://yinyanmodel.com/EMAX%20User%20Instruction%20for%20Simonk%20Series%20ESC.pdf


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 10:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1055
Bydliště: Brno
Jo, takovýchto návodů jsou na Internetu spousty. Ale jak si přečteš v prvním příspěvku vlákna, na těch regulátorech co jsem měl já (nejlevnější z eBay v červené nebo žluté smršťovací bužírce, nikoliv eMax) tohle nefunguje. Funguje kalibrace plynu, ale přepnutí do programovacího režimu nikoliv. Pomohlo až přeflashování firmwaru s jinak nastavenými parametry.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 14:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4236
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@YenyaKas Máš pravdu, měl jsem to uvést jinak. Ono těch ESC s FirmWare á la Simonk je víc různých.
Někdy navíc v popisu prodejce bývají nepřesnosti. Takže, než se vydám nějakou nevratnou cestou,
není od věci vyzkoušet pár nějakých návodů zda se ESC náhodou na některým nechytne.
_ Neviděl jsi někde návod na úlohu obrácenou k nahrání nového FW? Tedy zazálohování (uložením) toho starého?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1055
Bydliště: Brno
guchar píše:
Neviděl jsi někde návod na úlohu obrácenou k nahrání nového FW? Tedy zazálohování (uložením) toho starého?


Tak tyhle regulátory jsou AVRka, čili přes avrdude lze vyčíst firmware ve formátu .hex úplně stejně, jako se tam zapisuje (jen r místo w). Dívám se dokonce, že to o pár příspěvků výš píšu:

YenyaKas píše:
programátor připojíme do USB, ověříme že spojení funguje, například zazálohováním původního firmwaru:
Kód:
avrdude -c usbasp -p m8 -U flash:r:backup_flash.hex:i

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 22:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 199
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 2
YenyaKas píše:
Tak tyhle regulátory jsou AVRka, čili přes avrdude lze vyčíst firmware ve formátu .hex úplně stejně, jako se tam zapisuje (jen r místo w).....

Stáhnout půjde jen za podmínky, že firmware nebyl zamknut nastavením "fuse" ....
avrdude -U lock:....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Firmware SimonK
PříspěvekNapsal: úte 17.09.2019 6:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1055
Bydliště: Brno
bahora píše:
Stáhnout půjde jen za podmínky, že firmware nebyl zamknut nastavením "fuse" ....
avrdude -U lock:....

Jo, jasně. Ty moje regulátory zamknuté nebyly.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz