px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: stř 12.02.2020 15:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2449
Bydliště: Nitra Slovensko
Nieje to Neuron, ale jeho predchodca. Už sa nevyrába. Mám dva Neurony (zatiaľ) a je to obdobné, ako na videu.
Já som rýchlosť pripojenia nemenil, tak som sa našťastie s problémom nestretol. Inak všetko v pohode šlape. Len keby boli lacnejšie :(

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: čtv 05.03.2020 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2449
Bydliště: Nitra Slovensko
Nový Neuron 40S. Je šikovný, na svoje parametre a so vstavanou telemetriou by som povedal malý.
Pôjde do F5J a spolu s Rx so vstavaným variom (GRX8) my pokrije veškerú telemetriu čo potrebujem a ušetrý priestor, káblovanie a hmotnosť.
Prišiel aj s USB Linker (už mám try :) ) Na obr. je aj na porovnanie s Neuron 60S.
https://rcstudio.cz/en/esc-pdb-ubec/765 ... n-40s.html


Přílohy:
P3050375.JPG
P3050375.JPG
[ 62.77 KiB | Zobrazeno 1251 krát ]

P3050378.JPG
P3050378.JPG
[ 78.91 KiB | Zobrazeno 1251 krát ]

P3050380.JPG
P3050380.JPG
[ 76.42 KiB | Zobrazeno 1246 krát ]

P3050382.JPG
P3050382.JPG
[ 82.97 KiB | Zobrazeno 1246 krát ]


_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Naposledy upravil juraj.jurej dne čtv 05.03.2020 19:37, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: čtv 05.03.2020 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2449
Bydliště: Nitra Slovensko
Neuron SBEC 8A
https://www.frsky-rc.com/product/neuron-8a-sbec/

Výkonný SBEC so vstavanou telemetriou cez smart port (S.Port.) Merá napätie a prúd.
Rozmer: 38,6 * 21,6 * 9 mm (D × Š × V)
Hmotnosť: 21,5 g
Nastaviteľné výstupné napätie: 5 ~ 8,4 V (cez LUA script, alebo Airlink, S.Port pomacou Free Link App)
Maximálny výstupný prúd: 8A
Vstup: 2S ~ 6S LiPo


Přílohy:
Neuron-8A-SBEC-2 (1).jpg
Neuron-8A-SBEC-2 (1).jpg
[ 28.42 KiB | Zobrazeno 1237 krát ]

frsky-neuron_8a_sbec-1.jpg
frsky-neuron_8a_sbec-1.jpg [ 2.72 KiB | Zobrazeno 1211 krát ]

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 13:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6777
Bydliště: Písek, ČR
Ahoj všichni, nedaří se mi zprovoznit programování Neuronu 60 přes BLHeli programátor.

Můj postup:
1. Připojím BLHeli programátor k ESC, připojuji na hlavní port (ne na S.Port). s vypjeným prostředním pinem.
2. připojím programátor do USB na počítači. Na programátoru se rozsvítí zelená LEDka.
3. Připojím baterii k ESC.. Tady už vidím odlišnost oproti tutoriálům, LEDka by měla zhasnout (?), mě svítí pořád. Regl jenom zahraje 3 tóny.
4. Pustím BLHeliSuite32, program vidí programátor na portu Com3 jako Silicon Labs CP210x USB to UART bridge .Nechám 115200 Bd. Zmáčknu tlačítko Connect.

Výsledek viz fotky. Dělám něco špatně?
Děkuju za radu!
Příloha:
1-1024.jpg
1-1024.jpg
[ 51.39 KiB | Zobrazeno 697 krát ]


Příloha:
2-1024.jpg
2-1024.jpg
[ 158.47 KiB | Zobrazeno 697 krát ]


Příloha:
3-1024.jpg
3-1024.jpg
[ 68.13 KiB | Zobrazeno 697 krát ]


Příloha:
4-1024.jpg
4-1024.jpg
[ 70.72 KiB | Zobrazeno 697 krát ]


_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 14:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.5.2016
Příspěvky: 21
Bydliště: Odolena Voda
Ahoj. stejný problém sem řešil před časem. po konzultaci s p. Urbánkem ( doufam že jsem neskomolil jméno) jsem nastavil rychlost na 9600 a normálně se to spojilo. je to citlivé na nastavení rychlosti přenosu.

_________________
FlySky i6 ,FrSky Q7, Step One, Kingfisher


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 14:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6777
Bydliště: Písek, ČR
Rychlost 9600 jsem taky zkoušel a nemaká. :(

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 16:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2008
Příspěvky: 298
Bydliště: Moravany u Holic
Ahoj, podle mě máš obráceně kabely. Nahoře má být hnědý a dole žlutý.
Programátor má piny
GND
5V
Sig

Příloha:
Screenshot_20200524-151742~2.jpg
Screenshot_20200524-151742~2.jpg
[ 76.31 KiB | Zobrazeno 685 krát ]


_________________
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 16:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2008
Příspěvky: 298
Bydliště: Moravany u Holic
Tak kecám, podle tvojí fotky a fotky programátoru je to správně. Divný

_________________
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 18:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6777
Bydliště: Písek, ČR
Vyřešeno!
Kolega OK VaVr ve fóru FrSky mi poradil a bylo to ono.

Cituje ho:
Ještě jedna věc, nahoře v záložce "Select BLHeli_32 Interface" je zapotřebí vybrat USB/Com.

Nojono, když si někdo neumí ani projít menu... :oops:
A DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ MI ZDE RADILI A SNAŽILI SE POMOCT!

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Naposledy upravil Woita dne ned 24.05.2020 19:40, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2020 18:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6777
Bydliště: Písek, ČR
Jinak musím říct, že se mi ty Neurony moc líbí...
BLHeli je fajn, má to různá nastavení, která potěší: Audiomaják ztraceného / nechaného bez dozoru modelu (doba je nastavitelná), sinusový průběh proudu (to jsem jinde neviděl), demag kompenzace (to je takové to známé zasekávání motoru při prudkém přidání plynu z nuly)...

No a telemetrie, pohádka. Napětí, proud, otáčky, teplota, kapacita. Co víc si přát?

Tento mám první (Neuron 60), ještě jsem s ním neletěl, ale budou to mé oblíbené regly, to už vidím. A líbí se mi ta koncepce - celé je to postavené mezi dvěma hliníkovými chladiči, zboku otevřené. Jenom škoda, že BLHeli neumí governor, pro vrtulníky by to byl taky silný kandidát.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: stř 27.05.2020 23:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2449
Bydliště: Nitra Slovensko
Woita píše:
Jinak musím říct, že se mi ty Neurony moc líbí...
BLHeli je fajn, má to různá nastavení, která potěší: Audiomaják ztraceného / nechaného bez dozoru modelu (doba je nastavitelná), sinusový průběh proudu (to jsem jinde neviděl), demag kompenzace (to je takové to známé zasekávání motoru při prudkém přidání plynu z nuly)...

No a telemetrie, pohádka. Napětí, proud, otáčky, teplota, kapacita. Co víc si přát?

Tento mám první (Neuron 60), ještě jsem s ním neletěl, ale budou to mé oblíbené regly, to už vidím. A líbí se mi ta koncepce - celé je to postavené mezi dvěma hliníkovými chladiči, zboku otevřené. Jenom škoda, že BLHeli neumí governor, pro vrtulníky by to byl taky silný kandidát.


Ešte si zabudul na silný volitelný SBEC. Sú super. Zdajú sa trochu drahé, ale na to čo všetko zastrešujú niesu. Ja som BlHeli nastavil pri prvom Neurone a do druhých davam to isté nastavenie a žiadny problém. Ale ak by bolo treba nastavím. Postupne ešte bude kupovať dva (40A a 60A) to bude spolu 5ks. Už ich s modelom nepredám a vždy si ich vyberiem. Len dúfam, že aj časovo vydržia a za dva mesiace neodídu :oops:

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: pon 22.06.2020 16:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 45
má prosím niekto skúsenosti s použitím dvoch regulátorov NEURON v jednom modeli,ohľadom telemetrie?Načíta telemetriu z každého zvlášť,či bude potrebné meniť ID ako pri senzoroch, Mám Taranis plus s verziou spred troch rokov,bude asi treba prejsť na vyššiu verziu,aspoň podľa videa p.Urbánka mi to tak vychádza.Použitie zvažujem v tankovom podvozku,každý pás samotný regulátor za použitia funkcie Bidirectional.Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: pon 22.06.2020 16:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1636
Bydliště: Doma
jak je na tom neuron s Jeti vysilackou a jeti prijimaci? ukazuje se telemetrie?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: pon 22.06.2020 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2449
Bydliště: Nitra Slovensko
Kuba78 píše:
jak je na tom neuron s Jeti vysilackou a jeti prijimaci? ukazuje se telemetrie?


To nie. Je to FrSky telemetria cez Smart port. Ale ako bežný ESC BlHeli bude fungovať bez telemetrie. Na to ho je ale škoda.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ESC FrSky Neuron
PříspěvekNapsal: pon 22.06.2020 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2449
Bydliště: Nitra Slovensko
pokryschin píše:
má prosím niekto skúsenosti s použitím dvoch regulátorov NEURON v jednom modeli,ohľadom telemetrie?Načíta telemetriu z každého zvlášť,či bude potrebné meniť ID ako pri senzoroch, Mám Taranis plus s verziou spred troch rokov,bude asi treba prejsť na vyššiu verziu,aspoň podľa videa p.Urbánka mi to tak vychádza.Použitie zvažujem v tankovom podvozku,každý pás samotný regulátor za použitia funkcie Bidirectional.Ďakujem


Neviem nemám skúsenosť, ale myslím, že ID senzorov budeš musieť na jednom zmeniť. Ale verziu OTX potrebuješ tuším 2.3.5 a vysšiu.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz