RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

přijímač Jeti ASSIST
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=87718
Stránka 3 z 3

Autor:  Celeron [ pon 20.04.2020 8:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Jasně že ty hodnoty neudělá v jednom okamžiku. Že se třeba FMS Sbach za letu umí hodně rychle točit na plný křidýlka, že máš problém ho pak zastavit v požadovaný poloze, to jo. I vývrtka se pěkně dokáže roztočit až je problém z ní vypadnout do správnýho směru. Ale výškovka, ta rychle nejde, pokud se dá doraz tak "kopne" jen část přemetu a pak se urvou proudnice a přemet se zpomalí a pokud nepřepadne do strany tak to ještě 1-2x zopakuje. Takže i nejutaženější přemet trvá 1-2 sekundy. Asi to zaznamenává jen mžikovou maximální hodnotu trvající třeba milisekundy a násobí to na sekundu.

Autor:  Kuba78 [ pon 20.04.2020 9:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

no, me jde spis o to, ze sem prosel vsechny lety s Assistem a v zaznamech je vzdy maximum 180 stupnu - na obe strany. alespon to co ukazuje jeti studio. v zadnem z letu sem nenasel hodnoty ktere by byly nad 180 stupnu. presne. let kde bylo dosazeno maximalniho G sem nasel. takze vic asi jeti studio ukazat neumi? asi napisu to Jeti..

Autor:  TomasC [ pon 20.04.2020 11:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Jasně, že 16G. Myslím, že je to ale tím, že je uvnitř senzor, který umí max 16G :D

Přílohy:
G.png
G.png
[ 74.46 KiB | Zobrazeno 1711 krát ]


Autor:  Kuba78 [ pon 20.04.2020 16:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

no cekal sem, ze zrovna ty Tomasi asi dosahujes hodnot mimo rozsahy.. a cekas na Assist v2 s rozsahem +-100g :-)
se 16G bych mozna z acromastera udelal ve vzduchu dva male acromasterky.. :-) me jde o neco jineho. rozsah mereni jasne rika:

Rozsah měření gyroskopu ± 2000°/s
Rozsah měření akcelerometru ± 16G

coz je v poradku, protoze moje namerene hodnoty gyra se do toho vesly. rotace pres kridelka 1178/s je pokud dobre pocitam neco pres tri otacky za vterinu, coz subjektivne asi da - overeno okometrickou metodou pri nekolika letech. ten zbytek nejsem schopen posoudit, protoze byl navozen povetsinou sofistikovanym manevrem "letime na plny plyn a ted dame bleskove vsechny packy do zatacky co to udela a nameri" takze tam bych asi byl naklonen tomu, ze je to proste nejaka chvilkova hodnota prepocitana na jednotku za vterinu.

me jde o to, ze v jeti studiu z nejakeho duvodu maxima i minima ukazuje jen 180 stupnu za sekundu. i v grafu je to tak ukazane. behen jedne sekundy dam jen 180 nahoru nebo dolu, vic ani tuk. Ale ten graf neni usekly, ze by jeti studio neumelo proste vic ukazat. tak nevim, jak to vlastne interpretovat.

viz obrazek - zaznam z letu predevcirem. ukazatel je primo v okamziku nejvetsiho namereneho G (to ukazuje spravne, 9.3), roll je ten graf uplne nahore, co vypada jako kardiak na steroidech po pytliku viagry.

Přílohy:
acromaster_zaznam_assist.jpg
acromaster_zaznam_assist.jpg
[ 87.19 KiB | Zobrazeno 1695 krát ]


Autor:  TomasC [ pon 20.04.2020 20:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Kuba78 píše:
me jde o to, ze v jeti studiu z nejakeho duvodu maxima i minima ukazuje jen 180 stupnu za sekundu. i v grafu je to tak ukazane. behen jedne sekundy dam jen 180 nahoru nebo dolu, vic ani tuk. Ale ten graf neni usekly, ze by jeti studio neumelo proste vic ukazat. tak nevim, jak to vlastne interpretovat

Já tam vidím hodnoty ve stupních a nikoliv ve stupních za sekundu. Je to podle mě poloha/směr modelu. A pak je logické, že je tam +-180 stupňů.

Autor:  Kuba78 [ pon 20.04.2020 20:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

jo to me taky napadlo. proc tam ale pak neni +-180, ale treba +180 -179,5 kdyz pri otaceni to prokazatelne presahlo 180 stupnu na obe strany.. nektery let je to zase obracene, kladna hodnota je tesne pod 180, zaporna presne 180. jako ne ze by na tom neco zaviselo, jen se snazim pochopit logiku. asi fakt napisu do jeti.

jeste me napadlo - jak moc zavisi na funkcnosti poloha REXe uvnitr letadla? a jak nejlepe jej kalibrovat? v acromasteru ho mam v kabine, co nejbliz tezisti, ale je trochu nakrivo. kalibraci sem provadel s vyvazenym letadlem na vyvazovacce..

Autor:  Celeron [ ned 26.07.2020 21:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Dnes jsem měl zajímavej problém se sestavou Rex 7 Assist, Expandér 4, na něm připojený MT 125 + MUI 75 + MULI 6. Na vysílací straně Aurora 9 s Jeti VF modulem pro Hitec a Jetibox Mini na zobrazení telemetrie.
Letím Sbachem třetí let toho dne a najednou jsem si všiml, že se nemění žádný údaje na Jetiboxu. Údaje zůstaly proud 16A, odebraná kapacita 1470mAh, nejslabší článek 3,76V.
Rádio normálně makalo včetně stabilizace. Rychle jsem přistál a začal to zkoumat. Vypnutí vysílače a Jetiboxu nepomohlo, po zapnutí se na Jetiboxu objevily stejný údaje a zase nic nereagovalo.
Po vypnutí a znovuzapnutí přijímače se hodnoty na Jetiboxu změnily na proud 0A, odebraná kapacita 2630mAh, nejslabší článek 3,5V. Normálně reagovala na plynovou páku kapacitou, napětím i proudem.
Aurora má podle počítadla za sebou 18 letových hodin v této konfiguraci, nikdy před tím se tohle nestalo. Vypadá to, že telemetrie měřila jen offline a vysílač telemetrie v modelu nevysílal.
Nestalo se Vám někomu to samý? Co může takovou věc způsobit? Nikdy jsem nezkoušel ani nikde nenašel informaci jak se Jeti chová, pokud vypadne telemetrie při slabým signálu, jestli se znovu během letu chytne. Nebo nějaký rušení? Let ale probíhal naprosto bez problémů...

Autor:  blembondo [ ned 26.07.2020 21:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Jen můj tip.Expander.Bylo všechno EX s posledním softem?

Autor:  Celeron [ ned 26.07.2020 22:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Někdy v zimě jsem ze stránek Jeti postahoval a aktualizoval FW na všechny senzory, co mám. Ale nevím, jestli i na expandér, podívám se.
No kdyby to udělalo znova, zkusím vytahat jednotlivý senzory z expandéru jestli to není na některým senzoru zaseklý a potom i expandér. Nebo můžu po odpojení expandéru zkusit místo něj připojovat jednotlivý senzory a tím zkusit něco vybádat.
Díky!

Autor:  Kuba78 [ pon 03.08.2020 22:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

kdyz ti vypadne telemetrie ve stylu vypadne sensor, tak se zase za letu chytne. over si to klidne tim, ze na zemi odpojis a zase pripojis sensor - chytne se.
ty sensory - jsou EXovy nebo stary non-EX? jestli nesouvisi zasekla hodnota s timto.

Autor:  Celeron [ pon 03.08.2020 23:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Co vím, tak vše by mělo být EX ale kouknu se. Nemám to zase tak dlouho abych měl nějaký non EX vykopávky.

Stránka 3 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/