RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

přijímač Jeti ASSIST
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=87718
Stránka 1 z 3

Autor:  David Krnov [ sob 04.04.2020 21:15 ]
Předmět příspěvku:  přijímač Jeti ASSIST

Dobrý večer,
pořídil jsem si přijímač Jeti Duplex REX 12A EPC ASSIST a mám takový problémek -
přijímač jsem spároval a všechna serva hrají jak mají. Dle návodu jsem na volný kanál ( u mě č.7 ) přiřadil 3-polohový přepínač. Poloha dopředu vypnuto, střed zapnuta stabilizace a dozadu režim zamknuto. Zisky nastaveny na 20 a 60 procent. Po celém nastavení se mi naskočila hláška : zablokované sevovýstupy. Nevíte někdo kde dělám chybu ?

Autor:  Celeron [ pon 06.04.2020 22:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Na REX7 Assist mám přepínání stabilizace úplně stejně, zejtra ti můžu stáhnout screeny z Jetistudia. Mám tam navíc ještě řízení zisku pro V a K.

Autor:  David Krnov [ úte 07.04.2020 5:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Celeron píše:
Na REX7 Assist mám přepínání stabilizace úplně stejně, zejtra ti můžu stáhnout screeny z Jetistudia. Mám tam navíc ještě řízení zisku pro V a K.

Autor:  David Krnov [ úte 07.04.2020 5:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Děkuji, budu rád

Autor:  Celeron [ stř 08.04.2020 19:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Ahoj!
Chtěl jsem ti stáhnout ty screen z Jetistudia a zjistil jsem, že nemám USB převodník. Naštěstí jsem si vzpoměl, komu jsem ho na podzim půjčil. Dobře, že jsi se zeptal, za rok či dva už bych si třeba nevzpoměl. :oops:
Vydrž, v pátek se mi vrátí.

Autor:  David Krnov [ čtv 09.04.2020 5:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

to znám, každopádně děkuji

Autor:  Kuba78 [ čtv 09.04.2020 19:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Dneska jsem tez konecne programoval REX7A. sel sem od zacatku, pres guide, priradil tripolohovy prepinac a pak to jelo. nic dalsiho sem nenastavoval. Ale pamatuju ze vloni kdyz sem ho koupil a zkousel poprve tak sem mel podobny problem. prevodnik myslim mam, kdyby celeron nenasel tak zkusim vytahnout co potrebujes.

Dneska sem taky konecne vytah letadlo a letel s gyrem (acromaster) a zrovna foukal takovy narazovy vitr tak sem to aspon vyzkousel. nejake tipy a triky, jake zisky kde nastavit konkretne pro letadlo jako je acromaster? zatim je vse v defaultnich hodnotach.

Autor:  Celeron [ čtv 09.04.2020 20:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Davide, tak Ti bohužel nepomůžu. Převodník mám doma a tak jsem ho zkusil připojit k PC s Jetistudiem V1.1.2 a Rex7 Assist. A ani prd vůbec se nepřipojí a nenačte. Vpravo dole je na výběr COM port a to "žádný", "Com1" a "Com10". A na všechny je tam malůvka, že je rozpojíno a že výpis, že ty porty jsou špatně. Nevím co dělám blbě, na podzim mi to chodilo normálně. Možná je odprásklej ten USB převodník, když ho připojím na USB port PC tak by se asi mělo nalýzt nový zařízení ale nic mi to nepíše. Zkusil jsem Jetistudio odinstalovat a zase znova stáhnout a nic, stále stejný. :cry:
V USB portu PC fleška chodí a v EXT portu Rexe telemetrický senzory taky, takže to asi nic jinýho být nemůže...

Autor:  David Krnov [ čtv 09.04.2020 21:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

dostal jsem tip od jeťáku kde mohu mít chybu. Co jsem to tak zběžně zkouknul v jeti studiu, tak jsem špatně ( asi ) nastavil polohu přijímače v modelu a proto mi to po dokončení nastavení hlásí , že je v režimu zamknuto. Teďka jsem byl v dílně, uložil přijímač v modelu a zítra to prubnu znova nastavit. Mám v plánu nastavit zisk v poloze zapnuto 20 procent, v režimu hold 60 procent. Hodím zítra pár fotek na toto forko z nastavování Assistu. Kdyžtak prosím o zkouknutí postupu a o radu , kde co přenastavit. Chci ten přijímač používat v akrobatu 3D Extra 330 Sc, rozpětí 2,2 m, motot DLE 60 boxer.

Autor:  Kuba78 [ čtv 09.04.2020 22:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

kdyz budes potrebovat, ja mam assist, usb prevodnik, jeti studio a nebojim se ho pouzit :-)

Autor:  David Krnov [ čtv 09.04.2020 22:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

jupí, zítra to tu namrskám. Vše co máš mám taky :roll: , ale mám respekt to použít. Vyrostl jsem na Acomsu a Modele. Terazky mám Jeťáka a musím přiznat , že mi dává zabrat . :lol: :lol: :lol:

Autor:  David Krnov [ sob 11.04.2020 9:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Tak jsem zde. Přijímač už funguje, měl jsem špatně nastavenou orientaci příjmače ( :lol: ) Zasílám pár fotek jak to mám udělané a prosím o radu , jak nastavit příslušné režimy.
Děkuji .
Přijímač je v 3D modelu Vertigo 2m, motor ZDZ 80. ( chybně jsem napsal , ze v Extře )

Přílohy:
Poznámka: přiřazení funkcí
1.jpg
1.jpg
[ 37.72 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: přiřazení kanálů
2.jpg
2.jpg
[ 42.85 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: jak nastavit ?
3.jpg
3.jpg
[ 40.48 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: jak nastavit ?
4.jpg
4.jpg
[ 45.45 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: jak nastavit ?
5.jpg
5.jpg
[ 36.53 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: M1 - vypnuto ( vypínač střed )
M2 - normální ( vypínač dopředu)
M3 - ostrý ( vypínač k sobě )

6.jpg
6.jpg
[ 47.78 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: režim 1 - vypnuto,
Co mám nastavit ?

7.jpg
7.jpg
[ 41.47 KiB | Zobrazeno 947 krát ]

Poznámka: režim 2 - normal
co a jak nastavit ?

8.jpg
8.jpg
[ 42.75 KiB | Zobrazeno 947 krát ]


Autor:  David Krnov [ sob 11.04.2020 9:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Pokračování ….
Děkuji za každou radu.

Přílohy:
Poznámka: režim 3 - ostrý
jak nastavit

9.jpg
9.jpg
[ 36.83 KiB | Zobrazeno 945 krát ]

Poznámka: serovýstupy - ty skupiny nechat tak ?
10.jpg
10.jpg
[ 39.06 KiB | Zobrazeno 945 krát ]


Autor:  Celeron [ sob 11.04.2020 19:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

Aha, ty to máš na DS-ce. Já mám jen Jetibox a tak vše musím nastavovat v Jetistudiu na PC. Jetibox přijímače s Asisstem neumí. Takže moje screeny by ti asi moc nepomohly.
Taky jsem přišel na to, proč jsem se nechytal s USB převodníkem, vytaženej vodič dat ze zalisování pinu,viz fotka.
Příloha:
Jeti_konektor1.jpg
Jeti_konektor1.jpg
[ 295.61 KiB | Zobrazeno 887 krát ]


Nevím, jestli konektory mačkaj u Sloupa, nebo si je mačká Jeti ale takovou prasárnu jsem už dlouho neviděl. Ani jeden pin nebyl zamáčklej do izolace kabelu a ani nikdy nemohl být, protože izolace byla v zamáčknutí zcela volná. :roll:
Příloha:
Jeti_konektor2.jpg
Jeti_konektor2.jpg
[ 295.02 KiB | Zobrazeno 887 krát ]


Být to na něčem letově důležitým tak se smíchy neudržím. :roll:

Autor:  David Krnov [ sob 11.04.2020 19:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: přijímač Jeti ASSIST

nějaký " ojebus maximus " :cry:

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/