Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: S-Bus 2 čidla
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7404
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
V tomto threadu jsem psal,že mi zkolaboval GPS Logger 3 od Sm Modelbau.
viewtopic.php?f=118&t=86603&start=255

Mezitím vyšel nový fw. Tak jsem Logger přehrál a nejdřív otestoval na obou rádiích co mám. Tzn na 18SZ i 16SZ. A to na jiném přijímači a pouze samotný GPS logger3
Vše perfektně funguje. Nadšení bylo veliké..., ale jen do chvíle kdy jsem to dal do modelu.
Tam již loger není sám, ale je na S-Bus sběrnici spolu s YGE telemetrií a telemetrií od RcSense. A opět je zpátky starý problém naprosto nesmyslných vzdáleností (viz zmíněný thread)

Problem je v tom,že nedokážu určit který sensor tu komunikaci GPS loggeru ruší. Ke YGE telemetrii se dostanu lehce, GPS logger je vyndavací. Ale dostat se k variu a U/I senzoru pro přijímačovky nelze jednoduše.
Navíc YGE a Logger si adresu slotu určuje sám při loadingu přez I/F port. Ale další dva senzory od RcSense vysílají číslo slotu fixně (nastavuje se tlačítkem na senzoru a ty jsou hluboko v trupu)

Takže zatím jsem nad tím nevyhrál...mám objednaný ještě origo Futaba GPS2, který nevysílá miliardu píčovin, ale jen rychlost, distance, vario a výšku.
GPS Logger 3 vysílá zbytečných udajů hromadu a někde se něco vzájemně ruší.

Potřeboval bych vědět (dotaz na Momobruta neb mám pocit,že pouze Míra ví jak S-Bus2 funguje) jak vlastně funguje to automatické přiřazení slotů při loadování senzoru.

Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: S-Bus 2 čidla
PříspěvekNapsal: pon 20.07.2020 9:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 423
Čtu to až teď. Co se týče obsazování slotů, není to automatické, ale fixní. Je to popsáno v každém manuálu od vysílače s telemetrii. Třeba T16SZ https://www.rc.futaba.co.jp/english/dl_ ... 16sz_e.pdf viz strana 92.
Základem je, že každý senzor má jedinečné UID, pokud ho nemá, může to být problém. Originál senzory ho samozřejmě mají, SM senzory ho mají také a v softwaru k jejich nastavení ho lze měnit, což je nutné jen v případě kolize. Jak je to u ostatních výrobců nevím.
Jakmile jsou jedinečná UID, mohou byt jednotlivé senzory na slotech dle tabulky v manuálu. První komplikace nastává už i v případě originálních multisenzorů, které jsou víceslotové, ty pak mohou začínat pouze na slotech 8, 16, 24. V případě neoriginálních senzorů je to mnohem složitější. Každý neoriginální multisenzor se pak chová jako kombinace řady originálních senzorů, jejichž možné pořadí je dané opět tabulkou. Takže pokud je neoriginální senzor např. z části ekvivalentem originálního GPS senzoru, bude tato část multisenzoru začínat na 8,16,24 slotu. Ostatní senzory musí být před nebo za, totéž platí o senzoru ekvivalentu ESC (Kontronik, Castle).
No a pokud je připojeno více neoriginálních multisenzorů, je to o to komplikovanější. Takže v případě problému je vhodné vše přeregistrovat, zjistit si ekvivalentní originální senzory a ověřit, zda sedí možné počáteční sloty u ekvivalentních senzorů a pokud ne přesunout je jinam.

Jen dodám, pokud se použijí originální senzory, problém v podstatě žádný není. Systém je to debilní, o tom žádná.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz