Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1245 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 22.09.2020 13:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4904
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@Kuba78, semo Accupacky bez servisního konektoru (z článků), které v datasheetu mají balancování netřeba

Pokud tyto packy daná nabíječka odmítá '(error), nebo použije nežádoucí omezení, řešením je odporový dělič,
z vhodných stejných odporů zapojený mezi plus a mínus. Servisní konektor se připojí na spoje odporů děliče.
Pochopitelně nabíječce se jeví všechny články stejné (vybalancované) tudíž prakticky nebalancuje.
Nutno použít přesné R nebo vybrat shodné. Mírné rozdíly způsobí malé balanční proudy tekoucí do děliče.

jyrry 11.04.2016 16:27, page 2 napsal:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=42&t=76818&hilit=jyrry+d%C4%9Bli%C4%8D&start=15
a taky page 4 téhož vlákna 08.05.2016 7:42
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=42&t=76818&hilit=jyrry+d%C4%9Bli%C4%8D&start=45
balamutítko: Odpory jsou "co šuplíček dal"; hodnota není kritická, cca 680 Ohm, hlavně všechny stejné


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 22.09.2020 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
Aha, to je dobré...sice zbytečně práce navíc, ale co se dá dělat.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 22.09.2020 15:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 31
Nesmysl. Nabíjí tolik, kolik se nastaví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2020 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
Helísek: tak možná sem si to vymyslel, abych zmátl ostatní čtenáře fóra!

Mimochodem ta ISDT Q8 je celkově nějak "móóc chytrá" ..třeba nedokáže hodit starší baterku LiPol 3S (2200mAh) do storage. Je už trochu měká, ale nafouklá víceméně neni. Lítám s ní v nenáročných modelech. Ale Když ji chci vybít do storage, tak může Q8čka běžet třeba 4 hodiny, ale dostane se jen na 3.9V na článek (z původních třeba 3.95V, když to spustím). Indikátor proudu na display ukazuje 0 a nepracuje to. Z toho plyne (berte s nadsázkou): Nikdy nevěřte ničemu s dotykovým displejem.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2020 12:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19530
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No a byl jsi u toho když po těch čtyřech hodinách vypla? Těsně před tím vypnutím?
Ona možná těch 3.8V měla, po vypnutí proudu to napětí pak trochu naroste. Obvykle.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2020 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
Měl sem to puštěný v dílně při práci. Mám za to, že nevypla vůbec. Ale možná, že se pletu, ono to neni moc poznat. Že by tam třeba bylo napsaný "done", nebo něco lidskýho, to ne. Jen se někde změní nějaká barvička. To ještě nemám moc zažitý. Tak to je dobrý tip, podívám se na to víc. Nicméně....3.8 vs. 3.9 při vybíjení 1.5A. Že by byla ta baterka už tak moc měká?

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2020 16:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 31
semo píše:
Helísek: tak možná sem si to vymyslel, abych zmátl ostatní čtenáře fóra!

Jestli sis to vymyslel a proč, musíš vědět ty. Ale jestli se to chová jak popisuješ, děláš nějakou chybu při obsluze a nebo máš nabíječku vadnou. Já tu nabíječku mám a funguje správně. I storage režim je v pořádku. U vybíjení do storage vždycky napětí trošku stoupne, u nabíjení ne. To je ale docela logické.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2020 7:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
No, že bych to dělal špatně, tomu moc nevěřím. A že je vadná, to se mi taky nezdá. Spíš mi připadá, že funguje výborně jen s pěknýma, tvrdýma baterkama. Mám jedny nový, graphenový, ty se nabíjí i vybíjí jedna báseň. Ale jak chci použít třeba tu starší, měkčí (která ale normálně létá), je to jiný. Nebo ten problém s Jeti Power ION, jak jsem psal o pár příspěvků výš ...budu muset na ni vyborbit šidítko :roll:.

Tobě to funguje dobře i s měkčíma baterkama? Poté, co jsem ji koupil, jsem aktualizoval firmware (ještě o pár příspěvků výš). Třeba ten starší chodil líp, nevím.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2020 9:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 31
Fotka je sice s LiPo, ale princip je, myslím, stejný. Vybíjí na maximum.


Přílohy:
Q8.jpg
Q8.jpg
[ 55.99 KiB | Zobrazeno 363 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2020 9:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 31
Aha, už jsem si to nepamatoval, šlo o nabíjení a ne o vybíjení. Tak jsem teda baterku vybil pomocí storage -1,6A a potom nabíjel 2A v režimu LiOn bez balancéru. Vše funguje. Baterka je značená křížkem jako už "méně perspektivní", tedy měkká.


Přílohy:
Q8_1.jpg
Q8_1.jpg
[ 59.54 KiB | Zobrazeno 355 krát ]

Q8_3.jpg
Q8_3.jpg
[ 59.05 KiB | Zobrazeno 353 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2020 9:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
No jo, tak to je jiná. Mě to ale nedělá :-(. Taky můžu udělat fotku, až pudu do dílny.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2020 9:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 31
Ještě doplním info o systému. Žádné upgrady nedělám.


Přílohy:
Q8_4.jpg
Q8_4.jpg
[ 59.35 KiB | Zobrazeno 354 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: čtv 22.10.2020 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
Tak u mě takhle. Při storage těch Lipolek sem si všim (viděl jsem na vlastní oči), že asi po 2 minutách skočil ukazatel mAh asi o 1000 mAh vejš. Zapoměl jsem kouknout, jakej mám firmware, to ještě doplním.

Příloha:
q8_1.jpg
q8_1.jpg
[ 72.08 KiB | Zobrazeno 256 krát ]


Příloha:
q8_2.jpg
q8_2.jpg
[ 54.84 KiB | Zobrazeno 256 krát ]


_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 10:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Telč
OS mám 1.0.1.5 - vypadá to, že to teda "vylepšili".

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 10:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 31
Nejspíš z bezpečnostních důvodů. Blbuvzdornost je dnes důležitá.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1245 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz