Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 510 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 20.04.2014 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Eduard píše:
Nebo prostě pustí nastavený proud a napětí bez testu připojené zátěže?


Něco takového existuje? :o

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 20.04.2014 20:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 827
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
On spíš myslel to, že to netestuje, zda-li je na výstupu napětí z baterie :-)

Ale proud nastavenej, protékající ničím taky dobrý. To měl náš učitel velmi rád takové hlody. Uměl to většinou dobře ohodnotit :-D

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Naposledy upravil Marena dne ned 20.04.2014 20:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.04.2014 20:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2011
Příspěvky: 127
Bydliště: Svitavsko ČR
Ano, je to hodně blbě napsaný. Snad moralisté prominou. Myšleno to bylo takto:
Nebo prostě pustí MAX nastavený proud a napětí DO připojené zátěže?

Tuším že icharger má možnost připojení řezačky nebo motoru.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.04.2014 20:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 827
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Eduard píše:
Ano, je to hodně blbě napsaný. Snad moralisté prominou. Myšleno to bylo takto:
Nebo prostě pustí MAX nastavený proud a napětí DO připojené zátěže?

Tuším že icharger má možnost připojení řezačky nebo motoru.


Jak jsem psal, bohužel zatím tam tato možnost není. Škoda. FW to není špatný, ale má stále své mouchy.

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.04.2014 21:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2011
Příspěvky: 127
Bydliště: Svitavsko ČR
To je škoda. Třeba to časem doplní. Dík E.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 9:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.1.2014
Příspěvky: 31
Bydliště: Nitra - Bratislava
Ahojte,

mám taký problém, že pri nabíjaní 3 članokvej lipol baterke FOXY 2200mAh vypiše full a už nechce ďalej nabíjať keď si sledujem jednotlivé članky tak nabijačka ACCUCEL 6 vypiše na prvom časom 0 na druhom 7,4 a tretion 3,7V) a ukonci proces nabijania s tym ze vypise full, skusal som menit aj nabijaci prud od 2A-0,1A nepomoze.. robi mi to na vsetkych baterkach....skusal som u kamaráta nabit inou nabijackou jemu nabilo baterku v pohode...takze odhadujem ze chyba bude bud v zdroji alebo nabijacke ACCUCEL 6....
Pred tyzdnom mi to islo, pouzivam zdroj z pc (pisu tam rozsah output +12VDC 8A ), nasledne som sa plusovym polom dotkol konstrukcie zdroja, vypla sa nabijacka ale vypol som zdroj a vsetko znova nabehlo akurat uz mi nanabija na 12,6V....
Neviete kde by mohol byt problem?, Pripadne ako to premerat ci je vsetko ok ?
Ďakujem za vašu pomoc a rady
Mato


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Zkus se podívat do setupu nabíječky na nastavené cílové napětí (nemám nabíječku v práci, abych dal i posloupnost tlačítek).

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 9:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10408
Bydliště: Břeclav
maros89 píše:
vypiše na prvom časom 0 na druhom 7,4 a tretion 3,7V


Máš tam nějakou chybu v balančním konektoru. První nemůže mít 0 a druhý 7,4. Musí se o to nějak podělit...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 10:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9399
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tipoval bych, že tím zkratem plusu(nepíšeš kterého, jestli vstupu, nebo výstupu nabíječky) na kostru zdroje, nejspíš něco vyhořelo v nabíječce a špatně měří napětí článků. Na to ti asi žádný nastavování nepomůže. Ještě můžeš přeměřit skutečné napětí jednotlivých článků. Vypadá to jakoby v balanceru chyběl spoj mezi 1. a 2. článkem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 10:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
zdzd píše:
Máš tam nějakou chybu v balančním konektoru. První nemůže mít 0 a druhý 7,4. Musí se o to nějak podělit...


A toho jsem si nevšimnul. Asi by mělo smysl otevřít nabíječku a podívat se na cestičky pod balančními konektory, tipoval bych, že některá bude odpařená. Tenhle problém už někdo popisoval.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 10:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
maros89 píše:
Pred tyzdnom mi to islo, pouzivam zdroj z pc (pisu tam rozsah output +12VDC 8A ), nasledne som sa plusovym polom dotkol konstrukcie zdroja, vypla sa nabijacka ale vypol som zdroj a vsetko znova nabehlo akurat uz mi nanabija na 12,6V....


Hele, Maťo, já vím, co tomu je. Je to rozbitý :wink: .
Nic neměř, zanes to nějakému bastlíři nebo opraváři a on se na to mrkne. Při vší úctě, ty to radši nerozebírej.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 2914
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Strc 3S balancni koncovku do slotu pro 6S ale od konce:-) tak to pouziva kolega se stejnym problemem.

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 11:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.9.2009
Příspěvky: 277
Bydliště: šiTnov
H1N1 píše:
Strc 3S balancni koncovku do slotu pro 6S ale od konce:-) tak to pouziva kolega se stejnym problemem.

Už je to pár let, co jsem to řešil úplně stejně. U baterií 2S nebyl problém, když jsem dal 3s do originál 3s konektoru na nabíječce, tak to dělalo něco podobného, co popisuješ.
Obešel jsem to stejně, jak píše kolega viz. výše. Používal jsem na nabíječce pouze konektor pro 6s - bylo potřeba odříznout nepatrně plastu na nabíječce, aby šly zastrčit menší konektrory než 6s a zastrkávat od konce, to jest z pravé strany.
Snad si to vše dobře pamatuju, už je to nejaký ten pátek.

_________________
http://buzzinec.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/megadacan


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 12:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2008
Příspěvky: 65
Bydliště: bratislava
Ahoj, chyba bude vo vodivom pripojení balančného konektoru. Kolega nedávno riešil rovnaký problém. Nová nabíjačka im chvílu fungovala a potom začala takto blbnúť. Návod na opravu sme našli na internete.

http://www.youtube.com/watch?v=qfo_u80bP9w
http://www.hobbyking.com/hobbycity/foru ... ?TID=19766

Treba zistiť, ktoré vedenie z konektoru je prerušené (najlepšie ohmmetrom) a to potom premostiť kúskom káblika.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 12:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.1.2014
Příspěvky: 31
Bydliště: Nitra - Bratislava
Dakujem vam velmi pekne za rady, ale problemom je ze mne nevypise "BATT VOL ERR CELL CONNECT error."
ale mne vypise "FULL" pri napäti okolo 11.2V...ked ma baterka menej ako 11.2 tak nabija tak povediac normalne akurat sem tam jeden clanok lieta alebo ma o cosi nisie napetia ako 2 a nasledne ked sa nabijanie priblizi k napetiu 11.2 tak sa to sprava tak ze jeden clanok zacne klesat a na nom je za chvilu 0V a druhy stupat repektive sa pricitava prva hodnota a nasledne je tam nieco okolo 7,5V treti sa nemeni...ked clanky premeram voltmetrom tak je to v pohode rovnomerne rozlozene...skusim ten navod ale nedavam tomu velku sancu kedze vypisuje full...
este by ma zaujimalo kadial sa nabija ta baterka cez hlavny privod alebo cez jednotlive clanky, co su tie 4 kabliky co idu z baterky ?lebo tie mam prepojene cinskimi kablikmi(tenkimi) takze mozno to je problem ak tam ide nejaky prud -nuz kto vie
este raz vdaka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 510 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz