Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 510 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 13:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
maros89 píše:
...este by ma zaujimalo kadial sa nabija ta baterka cez hlavny privod alebo cez jednotlive clanky, co su tie 4 kabliky co idu z baterky ?

Nabíjení probíhá přes hlavní silové přívody. Ty tenké kablíky na balančním konektoru jsou určeny jen pro případné dorovnávání článků a nabíječka jejich prostřednictvím současně sleduje stav napětí jednotlivých článků lipolky. Pokud na některém článku ukazuje nabíječka okolo 0V a na jiném okolo 7V a přitom multimetr při měření jednotlivých článků na balančním konektoru ukazuje rovnoměrné rozložení napětí tak je závada v nabíječce jak už zde bylo zmíněno a je potřeba ji nechat opravit. Při závadě je nabíječka zřejmě z toho napětí na balančním konektoru zmatena a díky tomu pak předčasně odstavuje nabíjení třeba s tím hlášením FULL i když 3S lipolka ještě není plně nabitá a má celkově třeba jen 11.2V. Nabíječka má prostě závadu nejspíš v měření na balančním konektoru a tu je nutno opravit. Další laborování s nabíjením lipolek takto vadnou nabíječkou bych nedoporučoval. Nabíječku předej do nejbližšího servisu elektroniky ve tvém okolí kde ji jistě bez problému zvládnou opravit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 17:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2008
Příspěvky: 65
Bydliště: bratislava
Kolegovi to blblo tak, že po pár sekundach nabijania mu začalo kolísať napätie na dvoch článkoch. Na jednom článku postupne kleslo na 0 a na druhom článku sa začalo postupne zvyšovať na 7,4V. Potom nabíjačka vypla. Pri nabijaní v štandardnom režime to vyhodilo hlášku Full. Pri nabijani v režime balancovania to vyplo až po cca 1,5 minúte s hláškou, že je problém s pripojením balancovacieho konektoru.
Pri nabijaní bez balancovacieho konektoru to normálne nabíjalo - ale pre istotu sme to tak skúšali len chvílu.
Problém bol vyriešený po premostení prívodov do balancovacieho konektoru v nabíjačke. Vraj to opravil kolegov 12 ročný syn :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.09.2014 22:26 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 15.12.2010
Příspěvky: 3227
Bydliště: Havířov-město zaslíbené
Obrázky: 45
Přesně ten stejný problém,ale na nabíječce Raytronic C60. Jedna větev hlásí cca v 70-80% ,že je plně nabita baterka . Po přeměření jednotlivých článků se ale ukáže,že mají tak +- 4.14V/čl. Dále po znovuspuštění nabíjení opět hlásí,že je plně nabita.
Nabíčka je v záruce, poputuje do servisu :D

_________________
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.09.2014 7:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2006
Příspěvky: 1652
Bydliště: Letohrad
Zkus nabíjení jen přes silové konektory. Ověř, že nemáš program na balancování nebo dokonce storage... Víc mě nenapadá


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.09.2014 7:53 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 15.12.2010
Příspěvky: 3227
Bydliště: Havířov-město zaslíbené
Obrázky: 45
Speedy píše:
Zkus nabíjení jen přes silové konektory. Ověř, že nemáš program na balancování nebo dokonce storage... Víc mě nenapadá




To vyzkouším, ale kontroloval jsem nastavení a vše je OK. Navíc to začalo dělat 2 dny zpět. Bez toho,aníž bych v nabíječce cokoliv měnil a přenastavoval.

_________________
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.09.2014 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2006
Příspěvky: 1652
Bydliště: Letohrad
ciko7: ta reakce byla na oba zmíněné problémy. Nicméně 4,14V je u některých nabíječek normální stav (protože vypnou při 4,2V a určitým proudu, naprázdno je tam pak trochu míň)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.09.2014 18:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.1.2014
Příspěvky: 31
Bydliště: Nitra - Bratislava
bolo to v tych konektoroch, prespajkoval som ich a uz to slape ako hodinky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.10.2014 6:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Připojení nabíječky k PC je poměrně jednoduché, jediné, co je zapotřebí je FTDI převodník, který se vám pravděpodobně válí v šupleti nebo se dá pořídit za cenu kolem tří dolarů u čínských dětí, potažmo českých prodejců jejich výrobků. Kromě převodníku už potřebujete jen servokonektor (stačí dva osazené piny), kus kabelu, konektor k připojení FTDI nebo páječku pro případ trvalejšího řešení, USB kabel a software LogView (ke stažení zde: http://www.logview.info/forum/index.php)
K připojení slouží onen ne dost dobře dokumentovaný konektor na levé boční stěně nabíječky. Při pohledu zleva jsou na něj vyvedeny piny +5V, data a GND, pro naše účely stačí zem a data (TxD). K připojení použijeme servokonektor:
4331
Konstrukce zde popisovaná je zatím experimentální, takže jsem zmermomocnil servokablík a kus čtyřžilové technologické šňůry
4333
Zem nabíječky propojíme se zemí převodníku, data nabíječky (TxD) přijdou na datový vstup (RxD) převodníku, plus není potřeba propojovat)
4332
Ještě před instalací softwaru je nabíječku potřeba přepnout do módu komunikace via USB. Tlačítkem TYPE nastavíme volbu Program-> a v něm položku USB/Temp select, kterou přepneme na USB Enable.
4334
To je z hardwarové části vše, takto zapojená nabíječka už bude přes připojené USB (za předpokladu správných ovladačů pro FTDI na straně PC) komunikovat na přiřazeném COM portu rychlostí 9600 baudů, bez handshaku a parity, s jedním stopbitem.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.10.2014 6:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Nyní je zapotřebí zprovoznit monitorovací software (tedy, pokud nechcete luštit komunikační protokol a psát si terminálový handler vlastními silami). Osvědčil se mi německý produkt LogView (http://www.logview.info/forum/index.php), použitelný i pro komunikaci s letovými záznamníky a spoustou dalšího železa. Jistou nevýhodou je německý styl programování uživatelského rozhraní (programátoři mne pochopí), nejde ale o nic nepřekonatelného. Jednotku Accucell software přímo nenabízí, je třeba zvolit zařízení Bantam BC6. Po přiřazení správného emulovaného COM portu je software připravený bavit se s nabíječkou.

4335

A takto vypadá přechod nabíječky do vyvažovacího režimu:

4336

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.10.2014 9:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6488
Bydliště: Písek, ČR
Krásná práce Torme, až bude chvíle času, vyzkouším.
Děkuju za všechny!!!

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.10.2014 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9100
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ja len poznamenám že to čo v nabíjači marketingovo nazvali "USB" , nemá s USB nič spoločného, a je to klasický sériový port.

Presnejšie "neklasický" - s napäťovými úrovňami TTL !!!
Pre tých čo majú v šuflíku USB prevodník, dal by som trochu pozor lebo klasické RS-232 má +-12V signály a tie prevodníky si to vedia aj z 5V USB vyrobiť. Nabíjač má TTL serial, ako štandardne atmely a picy a všeobecne malé procíky používajú.

USB tam je len prevodník a je tam len pre to a pre tých, čo v PC či notebooku už starý dobrý RS-232 serial port jednoducho nemajú - ale ani s programom ani s nabíjačom to nemá nič spoločné, v PC to urobí z toho prevodníku zas len serial port.
S tým že ak má PC serial port, treba tam práve prispôsobenie napätia z +-12V na 0-5V TTL..

Ja som použil namiesto cesty PC-serial-USB-serial-nabíjačka, cestu cez bluetooth.
Dá sa kúpiť bluetooth serial module (TTL) ktorý sa môže strčiť rovno do nabíjačky, alebo si naň urobiť konektor a na viaceré nabíjače tiež.

Kvoli problémom so spoločnou zemou (PC sú uzemnené, spínané zdroje nabíjačov sú uzemnené... pri nabíjaní to ruší tak že s niektorými neprejdú čitateľné data ani pri tých 9600bps, hyperion nabíjadlá dokonca blbli..), sa inak oplatí ten bluetooth viac.
Alebo používam namiesto prevodníka RS232-TTL (s nejakým MAX232), len optoprevodník, ktorým tie zeme oddelím a dáta tečú v pohode bez chýb.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.10.2014 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9430
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přesně jak píše coro. Já používám ten z přílohy pro komunikaci s FY-30A, ale je použitelný i pro jiné RS232(TTL) porty.


Přílohy:
DS_TTL-232R_PCB.pdf [368.02 KiB]
81 krát
P1080210b.jpg
P1080210b.jpg [ 103.84 KiB | Zobrazeno 1848 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.10.2014 16:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2012
Příspěvky: 150
Bydliště: Třebíč - Stařeč
Obrázky: 11
Děkuji za návod , z Ebay objednáno za 67kč

_________________
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: pon 20.10.2014 22:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
Zdravím mám nabíječ accucel 6 a on mi nabijí jeden článek vadně o 0,1 V miň jde ten nabíječ nějak o cejchovat

Děkují

_________________
http://www.carboneum.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ
PříspěvekNapsal: pon 20.10.2014 22:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2016
Bydliště: Košice, SK
Kalibruje sa len celkové napätie baterky, nie napätie jednotlivých článkov.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 510 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz