Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 511 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ
PříspěvekNapsal: pon 20.10.2014 23:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 1944
Bydliště: Košice, SK
Kalibruje sa len celkové napätie baterky, nie napätie jednotlivých článkov.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ
PříspěvekNapsal: pon 20.10.2014 23:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
tak to můžu vyhodit :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 6:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Ještě si zkontroluj - případně přeměř - pájení balančních konektorů k desce, občas tam čínské děti udělají studeńák.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 7:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.6.2012
Příspěvky: 825
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
kuba12 píše:
tak to můžu vyhodit :(


Nebo přehraj FW na Cheali chargers a tam jde kalibrovat každý článek zvlášť.
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=40&t=63527

Současně jsou pro mě známé 3 verze. Asi nejvíce pro mne je vyhovující ta poslední ve vlákně. Získáš i spoustu funkcí navíc. Pokud nemáš USBASP programátor, tak náklady na flashnutí jsou do stokoruny.

_________________
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 8:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
A měřil jsi to multimetrem na baterii nebo jen vycházíš z údajů na nabíječce?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 10:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
JosefSvejk píše:
A měřil jsi to multimetrem na baterii nebo jen vycházíš z údajů na nabíječce?



multimetrem UT139C


asi to flašnu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 1159
Bydliště: Brno sever
Několik mých kamarádů pilotů používalo Akucelku 6 po mnoho let a nijak si nestěžovali, přestože věděli, že na displeji ukazuje 4.2 a v reálu je na článku 4.10 - 4.15, u 3 článků rozdíl mezi nejvíce a nejméně nabitým běžně 0.1 V.
Nejčastěji se spokojili s konstatováním: "Hlavně, že nepřebíjí".
U levné nabíječky bych to neřešil a bral jako vlastnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 11:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
mhabr píše:
Několik mých kamarádů pilotů používalo Akucelku 6 po mnoho let a nijak si nestěžovali, přestože věděli, že na displeji ukazuje 4.2 a v reálu je na článku 4.10 - 4.15, u 3 článků rozdíl mezi nejvíce a nejméně nabitým běžně 0.1 V.
Nejčastěji se spokojili s konstatováním: "Hlavně, že nepřebíjí".
U levné nabíječky bych to neřešil a bral jako vlastnost.



jo koupím si akumulátor za 1500 a zničím to nabíječem víš co přemýšlej ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nabíječ Accucell 6 - kalibrace
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 11:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17253
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kuba12 píše:
... víš co přemýšlej ....

nono.... :roll:
Obvykle kdo si pořídí aku za 1500,- tak už počítá s "lepší" nabíječkou.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 12:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 1159
Bydliště: Brno sever
Kuba12: já přemýšlím a proto jsem uz dávno pořídil lepší nabíječku.

Kdyby sis koupil Porsche, tak do něj nebudeš tankovat nejlevnější benzín z čerpačky v polích, ne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 12:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Na druhou stranu, tím podbíjením jednoho článku o 0,1 V tu baterku asi nezničíš. A s balancérem snad taky nenabíjíš pokaždé, takže ono se to "nějak" srovná. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14.12.2014 14:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17253
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Dneska mně už konečně dostatečně naštval ten napájecí konektor; jde sice o variantu eco ale bude to stejné i pro neeco verzi tohoto nabíječe.
Napájecí samičku jsem prostě vykuchal a místo ní našrouboval XT-60, kablíky vedou na původní přípojní místa.
Příloha:
eco_6_XT60_a.jpg
eco_6_XT60_a.jpg [ 115.19 KiB | Zobrazeno 1499 krát ]

Krabička v patřičně vykrojená, konektor ční ven jen málo (víc nešel, na plošňáku jsou součástky)
Příloha:
eco_6_XT60_b.jpg
eco_6_XT60_b.jpg [ 103.11 KiB | Zobrazeno 1499 krát ]

Po připojení "halových" napájecích LiIonek to vypadá celkem úhledně a skladně
Příloha:
eco_6_XT60_c.jpg
eco_6_XT60_c.jpg [ 83.99 KiB | Zobrazeno 1499 krát ]

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.12.2014 0:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2011
Příspěvky: 127
Bydliště: Svitavsko ČR
Taky mě poslední dobou začíná zlobit. A toto se mi líbí.
Já mám podobně řešený výstup. Banány jsem zachoval a vedle nich se vlezl malý červený JST. Pro XT60 jsem našel místo v pravo v zadu. Tím pádem netahám sebou žádný další kablík - aku přímo do nabíječky. Ukázalo se, že jsem mohl banány zrušit. Nepoužívám je.
Konektory mám jen přilepené vteřinovkou do horního krytu a zatím drží.

Máš původní Fw, nebo jsi už přepaloval?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.12.2014 6:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17253
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Eduard píše:
... Máš původní Fw, ...

Ano, vyhovuje mi.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 20:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.1.2015
Příspěvky: 1
Zdravím.Prosím o radu,nabíječka po zapnutí piští a píše TEMP OVER ERR a nejde vynulovat.Zřejmě odešel snímač teploty nabíječky? Je to AMP4015P? pokud ano tak čím to nahradit? Nemůžu to nikde najít.Dík


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 511 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz