Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2012 7:04 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie

Registrován: 23.10.2007
Příspěvky: 3514
Bydliště: Čadca, SK
Ja si myslím o Cellpro 10 S /má ju kolega/ že je to jedna z najlepších nabíjačiek vôbec na trhu...a 8-čka horšia určite nebude....


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2012 19:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.11.2012
Příspěvky: 10
german píše:
mas aktualny fw - 3.31 ?

Jistěže! To určitě není problém nabíječky ale zpackaných adaptérů. Má tady někdo adaptér na MPA na 6 packů?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2012 20:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.11.2012
Příspěvky: 10
petertn píše:
Mam 8 a nemam taku skusenost... Prechodaky na silovych kabloch nemas?

Zkoušel jsem s několika silovými kabely i bez nich (potom měření vnitřního odporu není možné). Adaptér MPA vyžaduje silové kabely vždy - ty se ovšem balancování neúčastní (alespoň to předpokládám).


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2012 22:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.9.2009
Příspěvky: 1086
Bydliště: Trenčín
Mam MPA, ziadny problem. Ale preverim. Sice by som si to vsimol pri mojich odberoch to kontrolujem. Kuknem aj grafy... Mas ten s kablikmi ci s konektormy?
Nabijam aj 8S odber cca 115A tak davam na to bacha...

_________________
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2012 17:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.11.2012
Příspěvky: 10
petertn píše:
Mam MPA, ziadny problem. Ale preverim. Sice by som si to vsimol pri mojich odberoch to kontrolujem. Kuknem aj grafy... Mas ten s kablikmi ci s konektormy?
Nabijam aj 8S odber cca 115A tak davam na to bacha...


Mam prvni verzi MPA s konektory. PowerLAb8 s MPA jsem koupil hned po první nabídce Hořejšího jenom proto, protože potřebuji nabíjet 2-4 x 6-ti článek. Teď jej mám jako těžítko na stole. Asi z toho krámu vykuchám to jediné hodnotné - přívodní vodiče a nechám recyklovat na další asijský šunt. :(
Při nabíjení více akumulátorů ukazuje měření pouze zprůměrované hodnoty - vypadají excelentně až do doby, kdy se proměří každý akumulátor zvlášť. Jak jsem už psal, lítá napětí v mezích 4,15+-0,11 V (měřeno jednotlivě a nezávisle na PowerLab8, PowerPeakInfinity 3, Compact 6EQ a pochopitelně voltmetrem). Pokud nebudu balancovat vůbec, výsledek bude zcela jistě lepší! - Hořejší to zřejmě považuje za OK, protože mi na otázku, zda takovou hrůzu považuje za normální, ani neodpověděl...
P.S: Pozor na vyhoření!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2012 18:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3173
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Mohl by jsi pořádně popsat kolik baterek s kolika články jsi vůbec nabíjel ? Mě to přijde, že lze nabíjet jen jednu bateri v jedné větvi.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2012 7:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6533
Bydliště: Dubai, UAE
Mam PL8 a tyhle adaptery :
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1545
Nabijim dve sady paralalene a funguje to dobre.
To co popisujes se mi taky stalo. Balancovani se tvarilo v poradku, ale Ri byl u jednoho clanku v nasobkach vetsi. Pak jsem prisel na to, ze mam balancovani spatne zapojene. Posunute o jednu pozici. Projdi si jeste jednou zapojeni od nabijece a z k baterce. Myslim ze problem najdes. To by taky vysvetlovalo proc Horejsi nic nenasel.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2012 9:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.9.2009
Příspěvky: 1086
Bydliště: Trenčín
Odskusane, otestovane, mam tiez tu s konektormi
Ri ukazuje dobre... Pokial nabijas paralelne tak sa necuduj ze Ri su relativne haluze... Nemal by si nabijat baterky ktore su v spatnom stave s bat v dobrej kondicii... Predlzuje to celkove nabijanie a Ri nebude nikdy cislo ktore mozes brat ako hodnotu, skor len info :-)

_________________
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv 06.12.2012 10:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
graup15 píše:
Čím víc si s PL8 hraju, tím víc se mi líbí. S recenzí vydrž, bude trochu delší a tak chvilku potrvá než ji napíšu. Tentokrát chci probrat každou záložku možného nastavení detailně. Protože možností nastavení je obrovské množství.
Vznikla nakonec nějaká ta recenze (nic jsem nenašel) nebo ne?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 06.12.2012 10:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3173
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Já nakonec vyměkl a dneska mi přišla Cellpro 10 XP. Ale mám pocit, že pro mě to bude na dlouhou dobu dostačující.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 06.12.2012 19:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.11.2012
Příspěvky: 10
pkotatko píše:
Mam PL8 a tyhle adaptery :
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1545
Nabijim dve sady paralalene a funguje to dobre.
To co popisujes se mi taky stalo. Balancovani se tvarilo v poradku, ale Ri byl u jednoho clanku v nasobkach vetsi. Pak jsem prisel na to, ze mam balancovani spatne zapojene. Posunute o jednu pozici. Projdi si jeste jednou zapojeni od nabijece a z k baterce. Myslim ze problem najdes. To by taky vysvetlovalo proc Horejsi nic nenasel.


Problem jsem nenašel...
Varianta:
A) 1 akumulátor na propojku EH/XH paralel - Cell 1 má násobně vyšší Ri než jiné články. Nezáleží na počtu článků ani na typu Lipol. Nabití je v pořádku, ovšem dlouho trvá - špatné vyhodnocení Ri nabíječem,.
B) tytéž akumulátory nabíjené na desce MPA-XH, vždy po JEDNOM ks - vůbec žádný problém! Měření Ri a napětí vyrovnané.
C) tytéž akumulátory nabíjené na desce MPA-XH, po DVOU ks (stejný počet článků, stejná kapacita, typ, přibližně stejné napětí, počet cyklů, stáří) - NEPOUŽITELNÉ! Jak už jsem uvedl, články vybalancovány na 4,15 +- 0,11 V.
Z toho plyne poučení:
ad A) - vadná deska,
ad B) C) - nevím - tento vynález funguje jako rozhazovačka článků.
Jakýkoliv jiný nabíjecí krám za pár šupů dává lepší výsledky. Množství záložek a variant nabíjení je na houby, pokud je výsledek v takových tolerancích jako uvádím.
Zkoušeno na 14-ti různých akumulátorech od 2 do 6-ti článků s obdobnými výsledky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: stř 12.12.2012 18:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6533
Bydliště: Dubai, UAE
Tak jinak. Neznam tu desku o ktere pises. Pouzivam to co jsem odkazoval.
1. mas neco spatne zapojene. proto mas Ri na jednom clanku nasobne vyssi. Uz jsem ti to psal.
2. na tehle desce ma zapojeni spravne. Proto ti to funguje.
3. mas spatne paralelni propojeni. Pokud ti to funguje v bodu dva, musi to pri spravnem zapojeni fungovat i v bodu tri. Paralelne zapojene clanky se vyrovnaji samy a nabijecka je vidi jako jeden. Samozrejmne i deska muze byt spatna. To nedokazu posoudit.
Nabijec je ale nejspise v poradku. Jinak by nefungoval v bodu dva. Mas chybu v periferii nebo zapojeni.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 01.08.2013 6:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.10.2012
Příspěvky: 163
Bydliště: Zlín
Zdravím,vyřešili jste nějak výše uvedený problém? Nabiječka se mi chová uplně stejně...osobně vidím chybu v balanční destičce,protože jsem včera pujčil od kamaráda jeho soustavu pro připojení akumulátorů k nabíječce(silové kabely,balanční destičky) a fungovalo to,jak má. Akumulátory byly dle zpětného měření srovnané na tisícinu:) chybu vidím v té velké balanční destičce...

U toho bodu A je třeba přes PC přepnout v nabíječce typ balančiho konektoru. Ja jsem měl na posledním článku 5x vyšší vnitřní odpor. Tímto se to srovnalo...

_________________
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2015 7:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2008
Příspěvky: 566
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 0
Nějak toto vlákno kolem powerlabu utichlo. A Já zrovna uvažuji o koupi použitého, nicméně nemůžu dohledat pár informací.
Kdy přišla na trh V2 ? Popřípadě jde starší model upgradovat na V2 a tedy těch 1300W?

_________________
Pavel Bartoš


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2015 9:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.10.2012
Příspěvky: 163
Bydliště: Zlín
Mělo by to být realizováno pouze novým FW, ikdyž jsem změny HW zaznamenal (např. napajeci kabely nabíječky o větším průměru). Mam verzi 1 i 2 a osobně při stejném FW žádný rozdíl nepocituju.

_________________
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz