Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2015 15:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2008
Příspěvky: 566
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 0
Dík, měl bych jí mít na cestě, tak uvidím.

_________________
Pavel Bartoš


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 26.03.2015 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2008
Příspěvky: 566
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 0
Mám problém, po update na V2 v3,32 nemůžu spustit nabíjení.
Vždy to napíše SAFETY CODE 20:Bad cell Count na FMA, nabíječ píše: Bad cell count Node Wiring XH

Mám jí novou, takže ještě dost tápu, ale před update chodila.

_________________
Pavel Bartoš


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 26.03.2015 15:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5569
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jakou mas nastavenu desku balanacaku? XH nebo FMA? a mas spravnou pouzitou?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 26.03.2015 15:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2008
Příspěvky: 566
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 0
Teď ani nevim, nicméně problém je stejný i když přepnu nastavení desek.

_________________
Pavel Bartoš


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: sob 28.03.2015 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2008
Příspěvky: 566
Bydliště: Praha 8
Obrázky: 0
Tak byla špatná balanční destička. Mám novou a všechno v pořádku.

_________________
Pavel Bartoš


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: čtv 23.03.2017 23:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.12.2011
Příspěvky: 27
Dobrý den,

rozumím dobře že deska Deska MPA-XH paralel:

1) sama balancuje články mezi bateriemi?

2) Balancování deskou je to provedenou nějakým odporem, který se zahřívá, případně omezuje a při velkém rozdílu napětí mění barvu? Mohl by mi prosím někdo změřit velikost tohoto odporu?

3) Jakým maximálním proudem deska balancuje baterie mezi sebou?!?


Uvažuji o nové nabíječce místo cellpro 10

Bojím se:

A) nabíjení dvou a více baterií přes MPA-XH paralel bude zdlouhavé kvůli pomalému balancování článků deskou
B) nepřesné balancování článků deskou
C) při rozdílném vybytí baterií nebude možné nabíjení zapnout odpory se zahřejí a změní barvu, nebudu moci připojit stejné baterie, ale s větším rozdílem vybití.


Nebylo by vhodnější mít nějakou nabíječku duo:
D) s možností nabíjet oběma kanály a oběma balancery najednou jednu baterii pro maximální rychlost nabytí
E) nebo nabíjet pomaleji na každém kanálu zvlášť baterii pro max. životnost baterie s možností zapínání nabíjecího procesu na každém kanálu zvlášť. A točit 3 sady baterií, jednu létat, druhou dát nabíjet a třetí mít již z půlky nabytou. Než první dolétám třetí by byla nabytá, tu bych šel létat a první dal nabíjet a takto točit pořád dokola kontinuálně 3sady baterií.
Jenže to musí být možnost zapínat nabíjení další baterie, když na jiném kanálu se nabijí.


S pozdravem

Heřman


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: pát 24.03.2017 1:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9103
Bydliště: Bratislava dnv SK
Predpokladám že to nie je odpor ale niečo také ako tieto poistky "polyswitch", kde je odpor v desatinách Ohmu ak nie ešte menej.
http://datasheet.octopart.com/MICROSMD0 ... -45906.pdf
Keď sa preruší, je to teplom, (a zmení aj rozmer) - tú dosku nemám tak len hádam že to nafarbili takou farbou čo jej zmena teploty stačí. Ale s "popnutou" poistkou by si nemal nabíjanie zapínať..
Berie sa ako samozrejmosť, hádam to v nejakom návode spomenuli? Možno ani nie a berú to tak že keď poistka prepne, znamená to že si zapojil niečo zle, napríklad opačne alebo o 4 volty vyššie/nižšie (o článok ak nie viac, posunuté).

Nie je pravdepodobné že by poistka vypla už pri nabíjaní, keď to neurobila pri zapojení - s tým podľa mňa vôbec nerátajú.
Balancovanie teda nie je pomalé, je založené na rovnakom potenciáli bodov spojených zanedbateľným odporom.

Najlepšie je určite mať pre každú baterku samostatný PowerLab. :) :) ale osobne veľmi pochybujem že je lepšie mať nejaký super hyper DUO namiesto PowerLabu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: pát 24.03.2017 21:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2009
Příspěvky: 2463
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.a ... cislo=1930

Doufám, že nedostanu sprchu za ctrl "C" a ctrl "V". :-)

_________________
Ventus 2cx (6m)-13,76kg,Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2017 18:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.12.2011
Příspěvky: 27
Uvažuji o

1) 1ks Douo Pwerlabu 8x2 a nabíjení "rychle" dvou baterií, nebo nabíjení 2x2 baterií přes 2 ks destiček MPA-XH paralel.

Jenže jsem narazil na zmíňky ža Powerlab zbalancujie průměrnou hodnotu článku "přesně", ale jedna baterie zapojená v destičce má nižší volty a druhá baterie zapojená v destičce je přebytá.

2) Proto uvažuji i o 2ks nabíječkách iCharger 308duo, která umožňuje nabíjet v synchrouním režimu POMOCÍ OBOU KANÁLŮ (POVERLWB TO NEUMÍ :-( JINAK BYCH MĚL VYBRÁNO) 1 baterii (dvě nabíječky 2ks baterie) a max rychlosí a s balancováním 2,4A a nebo nabíjet 2ks baterijí PŘES DVA KANÁLY A OPROTI POWERLABU KONTROLUJE PŘÍMO KAŽDÝ ČLÁNEK (dvě nabíječky 4ks baterie) v jakémkoli stavu i druhu a balancovat 1,2A.
S možností přerušení nabíjení každého kanálu zvlášť= nemusím čekat, až se obě baterie nabijí, ale kdykoli odpojím nabitou baterii a dám nabíjet vybitou baterii, tak to můžu točit pořád dokola a létat a létat.

Honza


Naposledy upravil match-bu dne sob 25.03.2017 19:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2017 19:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
To máš tak rozhozené sady že tolik zdůrazňuješ vysoké balanční proudy?
Létám v jednom éru 2 sady 6s 5000mAh a po vyčerpání 80% kapacity čekám max. 30 minut než je znova nabito na dvou Reaktorech 300W a zdaleka nejedou naplno... :?

A prosím tě, baterie je nabitá, ne nabytá... Tahá to za oči... :wink:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: sob 25.03.2017 23:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.12.2011
Příspěvky: 27
Balanční proudy mne zajímají, protože používám staré Baterie A123 2,3Ah, Mám balancer max.1A pokud nabíjím více jak 4,5A ta se mi články rozbíhají.

Mám v plánu otestovat novějěí verzi A123 2,5Ah, a následně co nejvhodněji vybrat dvě nabíječky pro dvě sady A123 8S 5Ah
nabíjet 10A až 20A.

Proto budu potřebovat co nejvýkonější balancer, protože pokud by se baterie chovala přímo úměrně mohl bych nabíjet jen s balancerem 2,4A max. cca 10A a s balancerem 3A max.13A

Z tohoto důvodu sháním informce k nabíječkám, které mne v součastné chvíli nejvíce zaujali:
Dual powerlab 2x8 max.Balancer možná 3A
iCharger 308duo max.Balancer 2,4A
GT1000DUO max.Balancer ???A
GT500DUO max.Balancer ???A

Pokud budete mít další návrhy sem s nimi určitě jsou i další nabíječky jen o nich nevím.

Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: ned 26.03.2017 6:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8521
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
A123 nebalancujem.
Ale aby si nebol sklamany. Dnesne razdvatrojky nie su ani zdaleka to co byvali pred desiatimi rokmi. Dnes by som ich ako pohonne nedal ani nahodou. Ako prijimacovky ich mam vo vsetkych modeloch.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: ned 26.03.2017 22:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.12.2011
Příspěvky: 27
Používáte LiFePO4 př. od Pelikána nebo A123 systems ???

Já jsem je naposledy kupoval v roce 2008 u pana Vaňoucha, ale ten šel Bohužel dávno do důchodu.

Postupně zkouším nové obchody a snažím se vynechat nekvalitní napodobeniny.

Kde kupujete nejkvalitnější a jak je balí.

Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2018 16:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 450
Bydliště: Praha
Ahooj, chtel jsem se zeptat.
Koupil jsem cca pred 1/2 rokem Powerlab 8, ale vsiml jsem se, ze nabijecka ukazuje rozlisne napeti na lipol clanku. Na jednom displeji 4.200 a na druhym 4.23. Meril jsem clanek merakem a ma 4.20, tak ze ukazuje dobre ten displej kde jsou videt jednotlive clanky. Muze to nekdo vyzkouset u sebe?
Psal jsem primo na powerlab podporu a vubec neodpovidaji.
Predem dik


Přílohy:
IMG_0418.JPG
IMG_0418.JPG [ 26.57 KiB | Zobrazeno 719 krát ]
IMG_0419.JPG
IMG_0419.JPG [ 19.08 KiB | Zobrazeno 719 krát ]

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CellPro-PowerLab-8
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2018 17:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1037
Bydliště: Brno
Pokud nabíjíš baterku cca 0,5A, tak ty 0,03V mohou jít na vrub odporů konektorů, káblů. Druhý displej je při balancování, předpokládám, že je měřeno v nezatíženém (bezproudovém) stavu.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz