Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jetibox Profi
PříspěvekNapsal: stř 29.12.2010 14:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11079
Bydliště: praha 5
Ahoj,na muj dotaz,zda by nešlo nějak vyřešit,aby zustal někde uložený poslední udaj o gps poloze modelu-třeba pád do lesa mi bylo odepsáno :


U jetiboxu se neukládají žádné udaje,tuto funkci plánujeme u nové řady Jetibox Profi.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.12.2010 18:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Tá by sa mala začať predávať začiatkom budúceho roka... :roll:

Ale skutočnosť je otázna... :?

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 29.12.2010 23:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2009
Příspěvky: 1304
Protokol a princíp JetiBoxu je už dávnejšie preskúmaný a známy, takže pokiaľ ide iba o záznam údajov, nemyslím si, že by to mal byť veľký problém pre trošku znalého človeka niečo také skonštruovať aj samodomo za pár drobných...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 30.12.2010 0:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9103
Bydliště: Bratislava dnv SK
Je podľa mňa hodne otázne načo bude posledná poloha modelu ktorý stratí spojenie s vysielačom pri odletení z dosahu alebo strate riadenia alebo napájania palubnej elektroniky - model ešte môže preletieť hodne ďaleko.

Chcem tým povedať že toto má význam len v relatívne špecifickom prípade ak to niekto zapichne niekam do lesa pri plnej kontrole, čiže vo väčšine prípadov na ruky, a ešte sa aj utrhnú baterky od príjmača..

Inak http://www.pina.cz/2010/10/13/jeti-box-profi-jiz-brzy/

Zároveň ale bola spomínaná predpokladaná zmena protokolu a teda firmwaru senzorov, aby posielali 4 riadky a nie len dva. Tu si ale myslím že by malo stačiť doladiť firmware Expanderu a ostatné mohlo zostať...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 30.12.2010 11:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
Trochu som sa v tom rýpal, no ... tá filozofia obrazoviek je pre súčasné použitie ošemetná. Na tú dobu, keď to vzniklo, to bolo šikovné riešenie, aby jeden terminál zvládal akékoľvek (jedno) zariadenie bez upgrade FW. Ale teraz, keď je zariadení viac a navyše sa štruktúrujú? V porovnaní trebárs s filozofiou MZK to začína byť podľa mňa dosť prekomplikované a neprehľadné. Nie, že by to nešlo osoftiť, ale celé to potom pripadá ako škriabanie sa pravou rukou za ľavým uchom...

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 30.12.2010 11:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
coro píše:
Zároveň ale bola spomínaná predpokladaná zmena protokolu a teda firmwaru senzorov, aby posielali 4 riadky a nie len dva. Tu si ale myslím že by malo stačiť doladiť firmware Expanderu a ostatné mohlo zostať...

Pre porovnanie:
http://www.mzkservis.cz/files/files/ope ... rev1.2.pdf

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 30.12.2010 13:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.10.2010
Příspěvky: 504
m2 píše:
coro píše:
Zároveň ale bola spomínaná predpokladaná zmena protokolu a teda firmwaru senzorov, aby posielali 4 riadky a nie len dva. Tu si ale myslím že by malo stačiť doladiť firmware Expanderu a ostatné mohlo zostať...

Pre porovnanie:
http://www.mzkservis.cz/files/files/ope ... rev1.2.pdf


MZK to ma rozumne, u Duplex zrejme ako terminal nevies, ake
data Ti idu, iba zobrazis, co dostanes.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 30.12.2010 14:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11079
Bydliště: praha 5
Jameson píše:
Protokol a princíp JetiBoxu je už dávnejšie preskúmaný a známy, takže pokiaľ ide iba o záznam údajov, nemyslím si, že by to mal byť veľký problém pre trošku znalého človeka niečo také skonštruovať aj samodomo za pár drobných...


Pokud by někdo něco takového ztvořil,já mohl mít na vysílači malý jetibox a někde uvnitř vysílače záznamník,vubec bych se nebránil.K těm drobným bych přidal i nějakou papírovku a slušně poděkoval :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 30.12.2010 14:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
elektromodely.com píše:
m2 píše:
coro píše:
Zároveň ale bola spomínaná predpokladaná zmena protokolu a teda firmwaru senzorov, aby posielali 4 riadky a nie len dva. Tu si ale myslím že by malo stačiť doladiť firmware Expanderu a ostatné mohlo zostať...

Pre porovnanie:
http://www.mzkservis.cz/files/files/ope ... rev1.2.pdf

MZK to ma rozumne, u Duplex zrejme ako terminal nevies, ake
data Ti idu, iba zobrazis, co dostanes.

No môžeš to v tom termináli hnať cez parsery a sekundárne zobrazovať, čo chceš. Adresáciu zariadenia robiť emulovaním stláčania tlačítok, navyše pre každú konfiguráciu to bude inak - čiže najprv musíš po každom zapnutí zbehnúť enumeráciu (tiež simuláciou behu po obrazovkách), chytať sa na textové hlavičky, ktoré potrebuješ mať ošetrené všetky, čo sa doteraz vyrobili, vytvoriť si v pamäti aktuálnu topológiu...

Podľa mňa dosť "náročná programátorská práca" (v preklade pakáreň).

Možno to ide aj inak, ale neviem ako.

Trochu som nad tým dumal, lebo kolega stavia "copter", a sám si to softí a chcel tam použiť Duplex na riadiace príkazy do lietadla a feedback späť, no neviem...

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.06.2011 20:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2007
Příspěvky: 269
Bydliště: Hořovicko okr.Beroun
Kdy už bude jeti box profi v prodeji a jaká je cena?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.07.2011 15:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2010
Příspěvky: 145
V katalogu (http://www.jetimodel.cz/data_downloads/90/katalog--a5-web3.pdf )máš jasně napsáno, že Jeti profi box bude 05/2011 tak si ho můžeš do Jeti skočit koupit. Navíc tenhle měsíc začnou prodávat DC 16 - 07/2011. Tak to tam rovnou omrkni a napiš postřeh. :lol: zdar :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.07.2011 15:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9103
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ale zato sa objavil modul s prívlastkom Duplex TU2-EX kde je zrejme urobená podpora posielania 4 telemetrických hodnôt naraz (t.j. je vyriešená otázka pár príspevkov vyššie). Kompatibilita s jetiboxom aj mini a všetkým ostatným zostáva zachovaná, len ten starý jetibox si to samozrejme do toho režimu nebude vedieť/môcť/potrebovať prepnúť.
A príjmač R9/11
Takže ľady sa hýbu.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.07.2011 17:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2007
Příspěvky: 3594
Bydliště: Frenštát p.R.
Coro. Kde se o tom, prosím, píše?

_________________
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.07.2011 18:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9103
Bydliště: Bratislava dnv SK
http://shop.hepf.com/Jeti-Duplex-2-4EX:::345.html
http://66.196.80.202/babelfish/translat ... 2_271.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 03.07.2011 20:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2010
Příspěvky: 145
Tož k čemu bude Duplex EX ??? :o
Na stránkách Jeti zatím ani slovo.
Aby to nebyla dajaká ptákovina jako FASSTEST.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz