Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 20:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1346
Bydliště: Letovice,ČR
To bych řekl že neumí. Nastavuje se to v režimu typ baterie atd. Při nabíjení se zobrazuje jen napětí na článek, mimo hlavní zobrazení.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: ned 05.08.2018 10:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 986
Bydliště: Sokolov
Ahoj, nevím, jakou to má souvislost. Udělali upgrade appky do mobilu, kde se může nastavit deltapeak. A já od té doby nedokážu nabít můj 10x nabitý čtyřčlánek 1800 mAh NiCD. Ale nenabiji ho ani přes nabíječku. Poprvé se mi vypne když se dobije 250-350 mAh a pak každých 50 mAh. Deltapeak nastaven na 15. Aku skladuji vybitý a nabíjím před létáním. Když ho dám na jinou nabíječku, jede až do konce.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2018 13:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.9.2014
Příspěvky: 96
Ahoj, asi před třemi nedělemi jsem si také koupil SkyRC Q200 a zatím úplně nevím, jak ji hodnotit. Tak tedy aspoň výbavu na 100%.

Nicméně zatím mám pocit, že mnohdy ukončí nabíjení ještě před dosažením požadované/nastavené kapacity.
Do tabletu jsem si nainstaloval SkyCharger, ale tato aplikace žádný extra uživatelský komfort nenabízí. Docela jsem bojoval s připojením, protože jsem asi někde v návodu přehlédl, že to vzduchem nefunguje, když je nabíječka současně k PC připojená kabelem.

Zato program "ChargeMaster Q200" v PC mě otrávila, neboť okénka s hodnotami jsou černá a pokud přes ně nepřejedu myší, nevidím, jaké hodnoty tam jsou. Nepomůže ani změna barevného rozlišení.

Co mě ale opravdu otrávilo, je to, že v modu STORAGE si nemohu nastavit např. 3,9V na článek.
Nemáte někdo zkušenosti se změnou defaultních nastavení?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2018 15:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 360
Bydliště: Plzeňsko
bastlir píše:
Co mě ale opravdu otrávilo, je to, že v modu STORAGE si nemohu nastavit např. 3,9V na článek.
Nemáte někdo zkušenosti se změnou defaultních nastavení?

To asi bude tím, že za STORAGE je klasicky považováno napětí 3,8V na článek a ta nabíječka to sama ví :?
Tovární nastavení by mělo být pod položkou FACTORY RESET.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 2:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.9.2014
Příspěvky: 96
To mi je jasné, ale proč tedy na těch 3.8V nenabíjí, i když v systému správně podle lipolky nastavím kapacitu a nabíjím to třeba jen 0,5A? Kdyby to bylo jen na jedné baterii, ale z třiceti baterek při storage na třiceti to vypne cca na 3,74V na článek. Samozřejmě měřeno několika měřákama. Kdyby to aspoň mělo nějaký editovatelný config. I když chápu, že v tom je nějaký spínaný zdroj, není mi rovněž jasné, proč se v době, kdy žádné nabíjení/vybíjení neprobíhá, spouští ventilátor. Mám ještě velkého Graupnera, který ten je teda "hloupější", ale nastavím si na něm a dostanu z něho, co chci. Bohužel ale mezi kanály nemá nezávislé nabíjení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 9:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 360
Bydliště: Plzeňsko
Počkej, ty si při STORAGE vybíráš s jakým proudem to bude pracovat? Já zvolím jen celkovou kapacitu a počet článků, to jakým proudem nabíječka bude vybíjet či nabíjet si volí sama. Nevím jak tedy Q200, mám D100, ale předpokládám, že firmware-software je stejný jen s rozdílem dvou-čtyřkanálu. Několik aku jsem tedy "uskladnil" a nemůžu říct ani fňň, že by se stalo jinak, než bych požadoval. Celkové napětí 15,2V, na článek to vychází na 3,80 +-0.01V, měřeno na nabíječce i na měřáku, sice za pár korun, ale ty hodnoty jsou stejný.
To, že se ti spustí ventilátor i v klidovém stavu bude tím zdrojem, který ač nepracuje, tak přeci jen po nějaké době začne hřát, když je stále pod proudem a asi by se za nějakou dobu upekl.


Přílohy:
IMG_20181029_090820.jpg
IMG_20181029_090820.jpg [ 46.68 KiB | Zobrazeno 500 krát ]
IMG_20181029_092253.jpg
IMG_20181029_092253.jpg [ 62.6 KiB | Zobrazeno 500 krát ]
IMG_20181029_092417.jpg
IMG_20181029_092417.jpg [ 57.32 KiB | Zobrazeno 500 krát ]
IMG_20181029_092857.jpg
IMG_20181029_092857.jpg [ 38.27 KiB | Zobrazeno 500 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 11:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 986
Bydliště: Sokolov
Nabíječka Q200 má možnost nastavení různého proudu při Storage.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 12:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17723
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
bastlir píše:
... proč tedy na těch 3.8V nenabíjí....

A zkusil jsi se na to skladovací napětí dostat vybíjením?
(tedy pokud to ta nabka umí)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 986
Bydliště: Sokolov
Mně se to už taky stalo. Byl jsem hodně blízko napětí 3,8V a taky se nic nedělo. Ale měl jsem starší baterku a při zapnutí na Storage se na tom napětí rychle ocitla. Když jsem jí pak nechal trochu nabít, tak vše bylo v pohodě.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 20:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.9.2014
Příspěvky: 96
Pro vybíjení je defaultně nastavený práh 3,2V, což považuji už skoro "o ústa".
Jinak s ampéry si kupodivu nastavíš, jaké chceš. Ten SW je asi opravdu jiný.
Osobně bych rád oslovil někoho z Prahy, aby mou Q200 porovnal se svou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 21:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17723
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
bastlir píše:
Pro vybíjení je defaultně nastavený práh 3,2V...

Ale já se neptám na vybíjení, jde mi o to jestli to má program "storage" takový, že vybitou baterku nabije na 3,8V a nebo nabitou vybije na 3,8V.
Mám totiž za to že po tom vybíjení by baterky měly po chvíli naopak víc než 3,8V...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 0:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.9.2014
Příspěvky: 96
Hmm, to jsem zatím nedělal. Všechny baterky jsem před zimou nabil na 4,2V/C, pak je vybil na 3,2V/C a pak jsem se je ve storage snažil nabít na 3,8V/C. Tak to ostatně dělám každý rok. Pak až někdy koncem ledna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 6:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17723
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Proč se na to ptám - když baterky nabiješ na těch 4,20V tak po chvilce na nich taky není těch 4,20V. Obráceně, když je vybiješ na 3,80V tak na nich po chvilce bude velmi pravděpodobně víc než 3,80V.
Tyhle setinky bych vůbec neřešil...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 10:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.9.2014
Příspěvky: 96
OK. Dík Přesto bych uvítal nový FW a SW s větším uživatelským komfortem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ SKY RC Q200
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 12:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2006
Příspěvky: 986
Bydliště: Sokolov
jyrry píše:
Ale já se neptám na vybíjení, jde mi o to jestli to má program "storage" takový, že vybitou baterku nabije na 3,8V a nebo nabitou vybije na 3,8V.
Mám totiž za to že po tom vybíjení by baterky měly po chvíli naopak víc než 3,8V...

Storage má program, že připojím aku, nastavím proud, počet článků a pustím. Sama si vyhodnotí, jestli je aku nabitá nebo vybitá a jede podle nastaveného proudu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz