px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: úte 07.05.2019 1:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
Má problém s uložením kalibrácie aj T150?


Přílohy:
T150.jpg
T150.jpg
[ 42.64 KiB | Zobrazeno 3378 krát ]


_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
HTRC T240 problém s uložením kalibrácie:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Nabíječ HTRC 206 AC/DC TRI
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2019 18:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.5.2016
Příspěvky: 25
Bydliště: Bludov
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat. Mám tuto nabíječku a když jsem chtěl nabíjet telefon tak se mi povedlo strčit špatně USB do nabijecky(naopak) a najednou nabíječka zhasla a už se nenastartuje. Když jsem to rozdelal a našel pojistky tak ty jsou všechny v pohodě.. Teda našel jsem jen 3 pojistky.. Hlavní a potom 2 okruhove pojistky. Nemá někdo tušení jestli to jde nějak dát do pořádku?

Děkuji za rady a odpovědi.

_________________
Walkera V400D02, WlToys V977, Trex 550 DFC , Alzrc Devil 505 Fast, Spirit, Aurora 9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr nabíječky
PříspěvekNapsal: úte 06.08.2019 13:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2012
Příspěvky: 186
Bydliště: Olomouc
juraj.jurej píše:
Ako si odstupom času spokojný s tou nabíjačkou HT100 AC / DC? Čo by si jej vytkol? Dá na napájanie AC tých 100W?


Jeden problém se projevil po více jak roce používání. Odešel ventilátor jinak vše OK.

_________________
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Hyperion


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 14:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2015
Příspěvky: 175
Bydliště: Královéhradecko
Obrázky: 8
Dotaz pro majitele HTRC HT206/208 nebo jejich klonů s tímto velkým 4,3" LCD - když nabíjím akumulátor a mám na displeji zobrazený graf, občas mi nabíječka pípne, jako když se dotknu displeje. Dělá to náhodně, někdy 5x za minutu, někdy jednou za 10 minut. Dělá to ještě někomu? Když displej přepnu na druhý screen, kde je zobrazeno nabití článků procentuálně, tak tam to nepípá. Je to taková drobnost nemající vliv na funkci, ale zajímalo by mě, jestli to dělá jen moje nabíječka, nebo všechny tohoto typu.

_________________
Graupner V-Venture, Explorer 1400 EDF, SkySurfer 800
Taranis Q7S + R9M 868MHz
Eachine EV200D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: pon 11.11.2019 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
Skúšaliste niekto kalibráciu na HTRC T240 Duo iba pri 6S aku. Niekde som čítal, že pri 6S kalibrácia funguje resp. pamätá si ju aj po vypnutí nabíjačky. Môže te to niekto overiť (potvrdiť), alebo to nieje pravda?

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: pon 11.11.2019 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5515
Bydliště: Praha ČR
juraj.jurej píše:
Skúšaliste niekto kalibráciu na HTRC T240 Duo iba pri 6S aku. Niekde som čítal, že pri 6S kalibrácia funguje resp. pamätá si ju aj po vypnutí nabíjačky. Môže te to niekto overiť (potvrdiť), alebo to nieje pravda?


Nemám HTRC, ale u iSDT 605 mi skutečně přišlo, že kalibrace pořádně funguje jen s plným počtem článků (tedy je-li nabíječ do 6s, tak šestičlánek). Je to do jisté míry logické, kalibrace by měla v balanceru nastavit všechny hodnoty, když se třeba při tříčlánku nastaví jen půlka hodnot, tak to není ideální.
S HTRC neověřím, ale ten samotný princip "kalibrovat s plným počtem článků" je správný určitě...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2019 6:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
tomashr píše:

Nemám HTRC, ale u iSDT 605 mi skutečně přišlo, že kalibrace pořádně funguje jen s plným počtem článků (tedy je-li nabíječ do 6s, tak šestičlánek). Je to do jisté míry logické, kalibrace by měla v balanceru nastavit všechny hodnoty, když se třeba při tříčlánku nastaví jen půlka hodnot, tak to není ideální.
S HTRC neověřím, ale ten samotný princip "kalibrovat s plným počtem článků" je správný určitě...


Tiež som toho názoru.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: HTRC 206 DUO
PříspěvekNapsal: ned 17.11.2019 7:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 67
Bydliště: Boskovice
Mám HTRC 206 DUO. Koupená 15.11.2019. Možná je to novým firmware, ale mě ta nabíječka napíše, že lze kalibraci provést pouze, pokud je připojená 6s baterie. Jinak mně to kalibrovat nedovolí. U těch vašich nabíječek se to pravděpodobně neuložilo, tak tady u té mé alespoň přidali tu hlášku a znemožnili kalibraci. Jinak bych bejvá taky pátral, proč se to neukládá.

Ještě jedna věc. Když se to nakalibruje dejme tomu někde okolo 3,7V, tak to sedí, ale jak se napětí pohne někde k 4,2V, tak už je to zase rozjetý, takže alespoň tu mou nabíječku je potřeba kalibrovat, když sou baterie nabité, okolo těch 4,2V, kde od nabíječky potřebujeme nejpřesnější měření.
A poslední věc, nabíječka měří (zobrazuje na displeji) mírně jiné hodnoty, když nabíjí a když nenabíjí.
Pozor tedy na celý proces kalibrace. Je potřeba kalibrovat s 6s baterii, jinak jak to tak vypadá u některých firmware se kalibrace neuloží, dále je potřeba kalibrovat baterii, která je co nejblíže k úplnému nabití, protože když se kalibruje vybitá baterie, hodnoty co měří nabíječka se se zvyšujícím se napětím rozcházejí a články měřit při samotném nabíjení, jinak to bohužel taky nesedí.
Takhle to tedy alespoň u mě všechno funguje.

Jinak nabíječka, která nebyla zkalibrovaná (myslím nově zakoupená) mi LiIon baterie přebíjela na 4,15V. Po kalibraci to všechno sedí. Je to sice otrava, ale nabíječka má slušné funkce a nakonec to za to stojí. Kalibrační hodnoty jsem si z obou kanálů pro jistotu opsal, kdyby se to náhodou vymazalo.

EDIT: Tak trošku update. Je to šmejd, alespoň ten kus co mám já, takže ho posílám zpět do obchodu ve 14ti denní lhůtě. Nedá se to nastavit spolehlivě tak, aby to fungovalo jak má. Buď to přebíjí nebo nedobíjí nebo se to nedá spolehlivě nakalibrovat. Když to nakalibruju na LiPo, tak to zase nesedí přesně na LiIon. Když to na LiPo sedí a dám nabíjet jinou LiPo, tak ji to nabije trošku jinak. Těch komplikací tam mám povíc. Určitě nedoporučuju, za ty prachy to nestojí ani omylem.
Navíc po připojení na osciloskop bych řekl, že tam není úplně kvalitní zdroj. Takhle zvlněný výstup sem naposledy viděl u nabíječky od telefony, kde byl vyschlej kondík.

Teď jdu do tohoto:
SKY RC Q200 nabíječ 2x100W + 2x50W
https://profimodel.cz/cs/230v-12v/15735 ... 03720.html

_________________
DX6i + T-rex 450, T-rex 500 ESP, Blade mCP X BL, E-maxx Brushless, X-Maxx 8s.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: úte 19.11.2019 22:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
Tá kalibrácia iba s 6S aku. sa aj tu spomína:
https://es.aliexpress.com/item/4000278672307.html
Ja ju mám objednanú od tiaľ. Chcem ešte niečo vyskúšať. Tak uvidím čo bude robiť, ale ružovo to nevidím. Sú tam aj pridané nové káble, tak možno ide o novú várku s iným softom. Nechápem, ako HTRC nedokázalo za 2-3 roky pôsobenia vydať ani jeden upgrade.
http://www.ht-rc.com/download.asp?classid=63

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 12:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 894
Bydliště: MidWest of Ireland
Prosim par dotazu.
Nabijecky HTRC T240 Duo a Turnigy Reaktor T240 Duo.
Zobrazuje se tam takovy graf pri nabijeni. Zajimalo by me, jestli podobny graf ukazuje i pri vybijeni?
Maji tyto nabijecky take regenerativni vybijeni? [jako treba Reaktor 300w]

Jaky program se da pouzit pro pripojeni k PC, nebo Androidu. [konektory PC Link]

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
eddiex píše:
Prosim par dotazu.
Nabijecky HTRC T240 Duo a Turnigy Reaktor T240 Duo.
Zobrazuje se tam takovy graf pri nabijeni. Zajimalo by me, jestli podobny graf ukazuje i pri vybijeni?
Maji tyto nabijecky take regenerativni vybijeni? [jako treba Reaktor 300w]

Jaky program se da pouzit pro pripojeni k PC, nebo Androidu. [konektory PC Link]


Ten graf je k ničomu, zobrazuje iba jednu krivku. (Napätie) Imax zobrazuje tri.
Regenerativne vybíjanie nemá. Má iba 10W vybíjanie.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 15:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2015
Příspěvky: 175
Bydliště: Královéhradecko
Obrázky: 8
No, jestli platí pravidlo, že čím víc grafů, tím lepší nabíječ, tak G.T.Power TD610 PRO kreslí těch grafů celkem 6 :D

_________________
Graupner V-Venture, Explorer 1400 EDF, SkySurfer 800
Taranis Q7S + R9M 868MHz
Eachine EV200D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2335
Bydliště: Nitra Slovensko
leon_cz píše:
No, jestli platí pravidlo, že čím víc grafů, tím lepší nabíječ, tak G.T.Power TD610 PRO kreslí těch grafů celkem 6 :D


Tá by bola dobrá keby mala vysšý výkon a viacej funkcii. HTRC aspoň merá vnútorný odpor.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjače HTRC
PříspěvekNapsal: čtv 19.12.2019 11:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2015
Příspěvky: 175
Bydliště: Královéhradecko
Obrázky: 8
G.T.Power TD610 PRO měří i vnitřní odpor. Tedy pokud se tomuto údaji dá u nabíječek této cenové kategorie věřit...

_________________
Graupner V-Venture, Explorer 1400 EDF, SkySurfer 800
Taranis Q7S + R9M 868MHz
Eachine EV200D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz