px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 7:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6791
Bydliště: Moravský kras
Anebo ještě jedna myšlenka: https://www.arduino.cc/en/Serial/Flush
ta funkce čeká na okamžik, kdy bude TX buffer prázdnej..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 7:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3895
Bydliště: SK Bratislava
ddano007 píše:
Timer1 a delay: mne sa práve kdesi marí, že systém by mal používať Timer0, ak používa Timer1, to by som radšej prekopal to prerušenie na niečo, čo systém nepoužíva.
V assembleri si človek všetko naprogramoval sám, ergo som vedel, čo mi kde beží, v Arduine akosi neviem, čo beží kde v systéme


1/ delay a casovanie (realny cas systemu) bezi defaultovo na timer 0 ale da sa to zmenit, ale to si asi nerobil, takze je to 99% timer 0 . Timer 1 sa pouziva napriklad v "servo" objekte a podobnych veciach. Delaye sa tam nepouzivaju prave preto ze

2/ presne ako hovoris nikdy nevies co ti bezi na pozadi v Arduino systeme. Robi to tam dost divne veci aj u niektorych velmi jednoduchych operacii. Treba si uvedomit ze to k comu mas pristup je len nejaky front end systemu ktory ti bezi na pozadi, Vsetky prerusenia bezia k nemu az porom k tebe a navyse to vzdy zalezi aky je to procesor (je to konfigurovatelne pre rozne procesory). Pokial chces mat 100% istotu tak bud ten asembler, alebo nejaky kompilator kde to mas 100% vo svojich rukach, alebo nastudovat co to arduino na tvojom procesore naozaj robi a prisposobit sa tomu.

V tvojom pripade je to prerusenie obsluhovane potencionalne hodne dlho, vysoko pravdepodobne tam bude kolizia medzi preruseniami. Citat retazec vovnutri prerusenia, to by som nerobil ani nahodou, tam sa urobi par jednoduchych operacii a vypadne sa.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 7:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
JirkaA píše:
...Klidně v hlavní smyčce naprosto asynchronně, ono bude jedno jestli ho shodíš o trochu později...

To práve nejde: v hlavnej slučke je obsluha displeja, ktorá trvá nikedy rádovo sekundy. Ja ten budič musím zhodiť tak do 400us najviac...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 13:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6791
Bydliště: Moravský kras
ddano007 píše:
To práve nejde: v hlavnej slučke je obsluha displeja, ktorá trvá nikedy rádovo sekundy. Ja ten budič musím zhodiť tak do 400us najviac...

Tak co takhle interrupt od časovače jednou třeba za 100us, v něm přečíst flag TX bufferu a když je prázdný, shodit budič??

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 14:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2073
Bydliště: Zavar, SK
No, keďže mám preddeličku na 4us, tak som prekopal Timer1 na 88us ( jeden Byte pri 115 200 Baud trva 87us ), tak sa to jednoduchšie počíta. Zlá správa je, že to nepomohlo... asi to rozdupem :mrgreen:
Ale ešte predtým zopár vecí vyskúšam...
Začínam mať podozrenie, či mi do toho nebabre Ucglib, tá kreslí cez SPI na displej, aj keď SPI má vlastný časovač...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz