Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: měnič napětí
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2020 0:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
ahoj, potřeboval bych poradit,pokud mám na baterii trvale připojený tento měnič
https://arduino-shop.cz/arduino/1240-st ... x1308.html

má neustále nějaký odběr i když tu baterii nepoužívám?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: měnič napětí
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2020 0:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8106
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Nějakej malej odběr to určitě bude mít. I když z toho neodebíráš žádný proud, tak je měnič stále v provozu v nějakým přerušovaným pulzním režimu, kdy se snaží na výstupním kondenzátoru udržet napětí nastavený trimrem.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: měnič napětí
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2020 2:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Celeron píše:
Nějakej malej odběr to určitě bude mít. I když z toho neodebíráš žádný proud, tak je měnič stále v provozu v nějakým přerušovaným pulzním režimu, kdy se snaží na výstupním kondenzátoru udržet napětí nastavený trimrem.


asi ano, ted--nejakou dobu-pár měsícu měsíce jsem to nepoužíval a mám právě pocit, že napětí padlo, ještě jeden dotaz, prvotně jsem vycházel pro výsledné napět 9v co potřebují krabičky a odběr nula nula prd pouze z jednoho ---po ruznu paralelně pospojovaných článku, funguje to v poho, ale má to drobnou vadu--nejde na to píchnout ---pouze na jeden článek pípák poklesu napět, jeden článek prostě neumí, navíc já bych ted potřeboval napájet i měnič 12/220V pro kombo a koncový zesilovač--stařičký tranziwat 120W, tak jsem uvažoval, že bych v tom napájení lion článkama přešel na zapojení 2sady a pak už měničem byl bud na 9 voltech pro krabky, nebo pro měnič na 12 voltech--ten měnič je docela pintlich, na to, kolik do něj jde voltu--max/ min, ostatně ty krabky taky, vize je ale taková, že ve finále--několik 2s lion článku mohu pro nabijení propojit paralelně a nic neřešit---jako že na jednu věc mám dvoučlánek, na druhou tříčlánek--prostě pořád dvoučlánky--ty už mi při poklesu napětí odpípá i hlídač napětí a pouze měničem si určím, jestli a kam 9v, nebo 12 voltu--a asi i ideálně ten měnič tedy odpojitelný přez konektor, aby když to nepotřebuji baterii nevysosával.

v principu ten měnič drží nastavené výstupní napětí, dokud v té baterii vubec něco je, takže neni problém jeden lion článek pohřbít--podvybít, pokud sosám na 9 voltech pidi odběr, na druhou stranu je problém napájet automěnič 12/220 voltu lion článkama----3 článek vypne brzo, bo jak padene napětí měniči pod 11voltu, tak vypíná, ale když použiji 4 čl lion, tak zase měnič vubec nesepne, bo se mu nelíbí vyšší napětí-----nad 12 něco voltu


možná se neumím správně vyjádřit,přez ty baterky potřebuji výstupní napětí 9 V kde je minimální odběr a pak potřebuji ještě 12V výstupní napětí pro auto měnič 12/220V , v podstatě mě ted asi nejvíc zajímá ---měnič umí max 2A---pokud ho použiji na automěnič 12/220V pro 120W audio zesilovač, bude odběr smysluplně nižší, než pokud ten měnič budu krmit pouze jednou lion--i když XP pospojovanou baterií ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: měnič napětí
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2020 12:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 112
Bydliště: ČR
Dobrý den. Píšete, že měnič dokáže max. 2A. Při 12V je to 24W. A vy tím chcete napájet 120W zesilovač? To mi nějak nejde dohromady. Nehledě na to, že použití dvou měničů za sebou může být dost problém. Tonda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: měnič napětí
PříspěvekNapsal: ned 01.03.2020 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Lioton píše:
Dobrý den. Píšete, že měnič dokáže max. 2A. Při 12V je to 24W. A vy tím chcete napájet 120W zesilovač? To mi nějak nejde dohromady. Nehledě na to, že použití dvou měničů za sebou může být dost problém. Tonda


Máš pravdu, s tím zesilovačem přez 2A měnič to asi opravdu neklapne :D

To použití dvou měniču za sebou, to je jen nedorozumění,každý měnič napájený svojí baterií napájí vždy pouze jednu věc---v podstatě jsou to náhrady za napájení 9V baterií, případně 9v zdrojem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: měnič napětí
PříspěvekNapsal: pát 06.03.2020 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11392
Bydliště: praha 5
Celeron píše:
Nějakej malej odběr to určitě bude mít. I když z toho neodebíráš žádný proud, tak je měnič stále v provozu v nějakým přerušovaným pulzním režimu, kdy se snaží na výstupním kondenzátoru udržet napětí nastavený trimrem.


tak jsem to nakonec překopal na základní Lion dvoučlánky--klasické modelářské konektorové zapojení--základní nabijeci/vybijecí konektor a balanční konektor.

na silový konektor teprve následně když potřebuji připojuji ty měniče,
co mi ale ještě není uplně jasný----kytarové kombo má papírové napájeni 12V, odběr i ve špičkách hoooodně pod 2A--max měniče, nic méně, to kombo hraje v poho i přímé na dvoučlánek lion, má teda vubec smysl tam vřazovat ten měnič--2A abych se z napapětí dvoučlánku lion dostal na 12 voltu výstupního napětí ?

Příloha:
P1100607.JPG
P1100607.JPG
[ 83.13 KiB | Zobrazeno 1158 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz