Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 94  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 16:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
Od mijou mám 2 měřící sondy. Ano mám zapojen pouze vstup A2 a to na aku 3c a vstup A1 nemám zapojen protože pro něj nemá vhodné aku. Zeptám se blbě. Pokud bych + a zem na vstupu A1 spojil (zapájel konce k sobě tak to bude měřit správně ? Je mi jané, žes myslel elektrický odpor ale jsem ekonom a elektrika je pro mě "španělská vesnice".

Nesprávná hodnota A2 je způsobena něčím jiným, a to buď tím, že v tom děliči nejsou odpory ve správném poměru nebo je čidlo nějak poškozeno třeba přerušený spoj apod. nebo poškozené vstupy přijímače. Pokud je to pro tebe "španělská vesnice" tak by bylo možná lepší pokud by ti to celé zapojil a vyzkoušel raději někdo kdo se v elektrice víc vyzná.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 16:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
mijou píše:
Tak asi takto.
JuraS ma tento dvojity delic http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=733136#p733136.
A v tom odkaze je to popisane na ake napatie su jednotlive vstupy a pripadne ako ho modifikovat pre ine napatia..

Nevyuzity vstup delica nieje potrebne skratovat. Pri nezapojeni je vstup prijmaca "skratovany" cez odpor delica.

Kdekdo dělá různé speciality a pak, aby se v tom čert vyznal. :D

Pokud by to bylo tak jak píšeš pak:

1. proč mu telemetrie pro A1 vykazuje nenulovou hodnotu 8,94V když pro A1 na čidle nemá nic zapojeno.

2. proč mu telemetrie pro A2 vykazuje nesprávnou hodnotu 2,22V když pro A2 na čidle má zapojený AKU, který má při měření multimetrem cca 12V,

a když má přitom nastavení ve firmware správně jak vyplynulo z jím uvedených obrázků ?

Ledaže by to čidlo bylo nějak poškozené, třeba přerušený spoj, ulomený odpor apod. nebo pokud by byly poškozené telemetrické vstupy přijímače.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 16:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.2.2008
Příspěvky: 342
Bydliště: Praha východ - Měšice
Pre istotu som to vyskusal
Vo FW nastavene pre A1 9.9V pre A2 13.2V
Bez pripojeneho delica to ukazuje bludy ale po pripojeni delica, ktory nema nic na vstupoch spadne hodnota hned na 0,0v

https://plus.google.com/photos/114611553451481095718/albums/5804365286821092545


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
mijou píše:
Pre istotu som to vyskusal
Vo FW nastavene pre A1 9.9V pre A2 13.2V
Bez pripojeneho delica to ukazuje bludy ale po pripojeni delica, ktory nema nic na vstupoch spadne hodnota hned na 0,0v

Jenže podle toho co tady psal JuraS jemu se to tak nechová. Takže buď došlo u toho čidla co má k nějakému poškození třeba přerušený spoj, ulomený odpor apod. a nebo by mohly být poškozené telemetrické vstupy přijímače. Jinak už mě opravdu nenapadá proč by se to chovalo tak jak to popsal.

Doporučuji pro otestovaní vstupů odpojit to čidlo úplně od přijímače a na vstup A1 přijímače zapojit bez děliče proti zemi nějaký jednočlánek třeba AA NiMH a totéž pak udělat na vstupu A2. Zkontrolovat co to bude ukazovat na telemetrii. Pro jistotu doporučuji číst hodnoty telemetrie tím programem od toho maďara na PC nebo notebooku připojeném přes kabel k telemetrickému VF modulu FrSky, aby se vyloučila nějaká chyba ve firmware v T9X.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
mijou píše:
Pre istotu som to vyskusal
Vo FW nastavene pre A1 9.9V pre A2 13.2V
Bez pripojeneho delica to ukazuje bludy ale po pripojeni delica, ktory nema nic na vstupoch spadne hodnota hned na 0,0v

Vypadá to, že mám k.o. přijímač protože mě to ukazuje nějaké nenulové hodnoty i s tím druhým prázdným děličem. Stejně mám v plánu koupit nejnovější 8mi kanál s telemetrií. Teď to odložím k ledu. Už mě hlava nebere kde může být problém...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 17:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.2.2008
Příspěvky: 342
Bydliště: Praha východ - Měšice
No este ma napada, nezepojil si ho do prijmaca opacne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
mijou píše:
No este ma napada, nezepojil si ho do prijmaca opacne?

určitě ne, přesně podle fotek co jsi ty nafotil....

doplnění

Mám ješte jeden dělič na 3c taky home made...a stejně na vysílači jsou nesmysly...přijímač mám z 2 ruky, takže možná (spíš určitě) bude k.o. telemetrie....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 18:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
Mám ješte jeden dělič na 3c taky home made...a stejně na vysílači jsou nesmysly...přijímač mám z 2 ruky, takže možná (spíš určitě) bude k.o. telemetrie....

Doporučuji pro otestovaní vstupů přijímače na vstup A1 přijímače zapojit bez děliče proti zemi jeden tužkový článek AA NiMH nebo tužkovou baterku 1,5V a totéž pak udělat na vstupu A2 viz obrázek.

Příloha:
d8rIIplus.jpg
d8rIIplus.jpg
[ 26.53 KiB | Zobrazeno 507 krát ]



Zkontrolovat co to bude ukazovat na telemetrii. Pro jistotu doporučuji číst hodnoty telemetrie tím programem od toho maďara na PC nebo notebooku připojeném přes kabel k telemetrickému VF modulu FrSky, aby se vyloučila nějaká chyba ve firmware v T9X.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 21:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
Drondys píše:
........ Pro jistotu doporučuji číst hodnoty telemetrie tím programem od toho maďara na PC nebo notebooku připojeném přes kabel k telemetrickému VF modulu FrSky, aby se vyloučila nějaká chyba ve firmware v T9X.


skor si myslim, ze toto je podstatne lepsie:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19969__FrSky_FLD_02_Telemetry_Display_Screen.html

je to online, a vzdy, a hocikde ...

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
boboland píše:
Drondys píše:
...Pro jistotu doporučuji číst hodnoty telemetrie tím programem od toho maďara na PC nebo notebooku připojeném přes kabel k telemetrickému VF modulu FrSky, aby se vyloučila nějaká chyba ve firmware v T9X.

skor si myslim, ze toto je podstatne lepsie:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19969__FrSky_FLD_02_Telemetry_Display_Screen.html
je to online, a vzdy, a hocikde ...

Tak předpokládám, že zde nyní řešíme problém co má JuraiS a ty rady by tedy měly být vhodné především pro něj (nejde tedy o obecnou radu, že je lepší LCD než program na PC). V této souvislosti nechápu proč by si měl JuraS kupovat FLD-02? Kabel pro připojení VF modulu k PC jak už zmínil má viz tento odkaz a ten by mu měl pro připojení k PC stačit pokud má na PC sériový port a program na PC má být pro něj jen dočasně na otestování funkčnosti telemetrických vstupů přijímače a jinak předpokládám, že bude do budoucna používat ke zobrazování telemetrie T9X tj. nebude potřebovat FLD-02.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2012 21:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
Kabel mám tento http://www.ebay.com/itm/RS232-Serial-PC ... 0723880638 bohužel nemá kompatibilní konektor k připojení k http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html co mám v T9x

Ten modul by měl mít na svém boku nasunutý černý protikus konektoru, který by měl jít sundat. Pokud máš sériovou linku z toho modulu připojenou přímo do T9X, tak to bys měl předtím odpojit tím vysunutím toho konektoru.

Obrázek

Po sundání toho černého protikusu pak jsou na boku toho modulu piny viz další obrázek.

Předpokládám, že jsi v tom modulu nedělal nějaké úpravy k tomu, aby šel zapojit přímo na 5V TTL rozhraní v T9X, protože jinak bys ho neměl připojovat přímo na sériové rozhraní PC kde je 12V rozhraní.

Obrázek

Na ty piny pak už lze zapojit ten černý konektor co je na tom kabelu, který máš a druhá strana s tím větším šedým konektorem se připojuje na CANON 9 konektor sériového portu v PC.

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 8:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Mám přesně to co jsi popisoval i s fotkami. Jenže na vf modulu jsou 4 kolíci a to co je na seriovém kabelu je samička s 5 ti dírkami, ale osazenými jen 3 mi dráty. Nechtěl jsem to otočit abych náhodou nespálil vf modul. To jsem psal jako nekompatibilitu. Včera jsem už neměl sílu zjišťovat kde je chybička. A manželka potřebovala k pc. Dneska zkusím napojit aku na A1 i A2 a uvidím co to naměří. Fakt už tipuju že je k.o. přijímač. Mám ten úplně původní, první a ještě z druhé ruky. Je nutné dodat, že z doby kdy ještě ani HK neměl frsky pořád na skladě. Jo a zkusím dneska upgradovat jednak vf tak i D8R a uvidím...k tomu ale potřebuji poradit. V manuálu "Instuction Manual and How-to for V2 upgrade" http://www.frsky-rc.com/uploadfile/2010 ... 206997.pdf je chybička. Chybí fotka jak se zapojuje kabel Frsky serial. Nevíte někdo jak či spíš kam ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 14:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
V manuálu "Instuction Manual and How-to for V2 upgrade" http://www.frsky-rc.com/uploadfile/2010 ... 206997.pdf je chybička. Chybí fotka jak se zapojuje kabel Frsky serial. Nevíte někdo jak či spíš kam ?

Popis zapojených pinů na černém konektoru kabelu FrSky serial je v tom tebou odkazovaném návodu na straně 3 vlevo nahoře. Na ten starý přijímač D8R se kabel připojuje přes převodník viz tento odkaz. Ukázka zapojení toho černého konektoru z kabelu FrSky serial na převodník je v tom návodu na straně 4 vlevo nahoře. Kam se mají zapojit piny z druhé strany toho převodníku na ten starý přijímač D8R je tam v tom návodu taky popsané viz poslední dva obrázky na straně 3. Zapojení pinů na telemetrickém VF modulu FrSky DYI DHT je na obrázku níže.

Obrázek

VF modul v sobě má implementováno přímo 12V rozhraní RS232 tj. k PC se připojuje na rozdíl od toho přijímače bez převodníku.

Z těchto informací už bys to měl dát dohromady. Pokud je to pro tebe "španělská vesnice" tak neriskuj, aby sis neodrovnal VF modul a nech si to raději zapojit od nějakého známého, který se lépe orientuje v elektronice.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 14:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Díky. Kompletně popsáno. Dnes upgradnu DHT a D8T musí počkat protože nemám ten převodník. FrSky receiver upgrade lite mi už jde z Číny...omluva, sem se blbě podíval ve spěchu a hned neviděl co jsem potřeboval vidět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2012 14:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
Díky. Kompletně popsáno. Dnes upgradnu DHT a D8T musí počkat protože nemám ten převodník. FrSky receiver upgrade lite mi už jde z Číny...omluva, sem se blbě podíval ve spěchu a hned neviděl co jsem potřeboval vidět.

Pokud uděláš jen aktualizaci modulu na V2 a přijímač zatím zůstane se starým firmware V1 tak ti zřejmě nebude ten přijímač s tím VF modulem fungovat dokud nezaktualizuješ i ten přijímač, protože starší verze firmware V1 a novější V2 nejsou vzájemně kompatibilní.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 94  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz