RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=38343
Stránka 70 z 94

Autor:  JuraS. [ pon 29.10.2012 14:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

juj, díky, to mi nedošlo, to raději počkám na ten převodník aby to vůbec fungovalo. dneska tedy zkusím jen připojit AA nimh na A1 a i na A2 a uvidím...

Autor:  Drondys [ pon 29.10.2012 15:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

JuraS. píše:
juj, díky, to mi nedošlo, to raději počkám na ten převodník aby to vůbec fungovalo. dneska tedy zkusím jen připojit AA nimh na A1 a i na A2 a uvidím...

Nejsem si jist, ale domnívám se, že i v rámci protokolu telemetrie na straně sériového výstupu z VF modulu došlo mezi starou verzí firmware V1 a novou verzí V2 k nějakým změnám tj. pokud máš v T9X nějakou verzi firmware Open9X, která už počítá s tím, že máš VF modul s firmware verze V2 a ty máš v modulu v reálu verzi firmware V1 tak by ty problémy s nesmyslnými hodnotami telemetrie mohly být způsobeny tím.

Autor:  JuraS. [ pon 29.10.2012 15:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Přijímač je D8T a kupoval jsem ho před 2 mi roky (minimálně), ale jak jsem psal z duhé ruky. DHT jsem objednával 10.10.2011. Předpokládám, že nějak jednoduše se zjistit fw vysílače asi nedá. Mám už DHT tohle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html . Vím, že ty starší neměli přepínač s páčkou. Takže možná máš pravdu, že mám v D8T verzi fw 1 a v DHT verzi fw v2.

Autor:  birky [ pon 29.10.2012 16:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

JuraS. píše:
Předpokládám, že nějak jednoduše se zjistit fw vysílače asi nedá.

Radio setup > strana 3.
SVN: open9x-"VERZIA FW"
Příloha:
snapshot_91.png
snapshot_91.png [ 1.39 KiB | Zobrazeno 1144 krát ]

posledna Stable verzia je r1464

Autor:  JuraS. [ pon 29.10.2012 16:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

verze fw DHT, ne open9x...ještě otázka..kdes vzal verzi co tam máš ? já mám 1464 (nebo tak nějak a žádnou novou ani při kontrole aktualizace) mi companion nenabízí...tedy podle včerejška..jo už to vím, doplnil jsi info...

Autor:  birky [ pon 29.10.2012 17:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

r1519 je vlastna kompilacia.

aha DHT. Az verzia s prepinacom, bola predavana s v2 FW.

Autor:  JuraS. [ úte 30.10.2012 8:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Včera jsem měl v plánu zkusit zapojit na A1 a A2 napřímo 1*AA nimh ale ze záměru sešlo. Nejprve jsem chtěl naprogramovat ardupilota páč jsem našel nějaký návod jak mu přidat další kanál a zapojit tak v mixu křidélka. Jenže..to co mi fungovalo týden (tedy spojit se virtulním com portem přes ftdi kabel na ardupilota) včera ani za boha nechtělo fungovat. To mě tak otrávilo, že jsem se šel raději dívat na televizi. Abych ten počítač nerozkopal. Řešení však mám, jednu plečku ntb co mám plonkovou nainstaluji s win xp a bude to..doufám...
A jeden dotaz. když existuje možnost a vy zdatnější to umíte...vybastlit doma napěťový senzor, dělič napětí...dokážete zbastlit doma levněji i proudový senzor ?

Autor:  mihlit [ úte 30.10.2012 10:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Tak asi by ten proudový senzor ubastlit šel, asi i levněji. Jenže do toho se jen tak nikdo nepustí. Koukám na HK, stojí 400,- Ten senzor má v sobě čidlo proudu a zároveň procesor. Výstup je totiž digitální. Umí poslat data do hubu i rovnou napojit na telemetrický datový vstup přijímače. Lze do něj zapojit čidlo FLVS-1. Ještě kromě proudu měří i napětí. Takže kdyby to někdo chtěl vyrobit, dalo by to opravdu hodně práce a cena by také nebyla zas o tolik nižší.

EDIT: Pokud bys chtěl čidlo proudu "jen tak", tedy nevadilo by ti, že výstup bude do Ax vstupu přijímače a že tedy vysílačka nebude vědět, že se jedná o proud, tak můžeš použít čistě analogové řešení a něco si ubastlit. Třeba jako si to ubastlil jyrry. Záleží také na tvé zdatnosti s pájkou, nejedná se totiž jen o čtyři odpory a kondenzátor.

Autor:  mhotar [ úte 30.10.2012 12:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

vstupy A1 a A2 se dají v open9x nastavit i na jiné jednotky než Volty

Autor:  JuraS. [ úte 30.10.2012 12:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

mhotar píše:
vstupy A1 a A2 se dají v open9x nastavit i na jiné jednotky než Volty

Pokud je to pro mě to vím, ale jiné snímače zatím nemám...

Autor:  midolek [ pon 05.11.2012 13:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

nevíte jak jsou přiletované (namontované) T-konektory na proudovém čidle FAS 100 ? viz např odkaz. Budu čidlo objednávat, ale T-konektory nepoužívám a chtěl bych je nahradit mými oblíbenými XT60.

Případně co si myslíte o tomto ultalehoučkém 1,5g vážícím proudovém senzoru ? odkaz

Autor:  Drondys [ pon 05.11.2012 14:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

midolek píše:
nevíte jak jsou přiletované (namontované) T-konektory na proudovém čidle FAS 100 ?

Konektory jsou tam dost natěsno zasunuté pájecí stranou do bočních výřezů v plošňáku FAS 100 a zalité z obou stran cínem. Jde to odpájet, ale chce to trošku zabrat, protože jsou tam dost natěsno. Doporučuji pokud možno se tomu raději vyhnout a koupit si buď verzi FAS-100 už s konektory XT60 a pro ty jimž nevyhovují ani XT60 verzi zcela bez konektorů viz odkazy dále.

midolek píše:
Budu čidlo FAS-100 objednávat, ale T-konektory nepoužívám a chtěl bych je nahradit mými oblíbenými XT60.

V tom případě doporučuji raději koupit verzi FAS-100 rovnou už s napájenými konektory XT60 viz tento odkaz a pro ty jimž nevyhovují ani XT60 tam mají i verzi FAS-100 bez konektorů viz tento odkaz jen se silovými vodiči k nimž si každý může připájet konektory, které mu vyhovují.

midolek píše:
co si myslíte o tomto ultalehoučkém 1,5g vážícím proudovém senzoru ? odkaz

Oproti FAS-100 se to mimo jiné liší v tom, že toto je v podstatě jen senzor pro měření proudu, který sám neprovádí odečet odebrané energie v mAh. Pokud by tedy senzor měl být využit nejen pro sledování aktuálního odběru proudu, ale i pro výpočet odebrané energie v mAh pak by se musela odebraná energie v mAh vypočítávat buď na přijímací straně např. v rámci firmware v T9X nebo v rámci nějakého mezikusu mezi přijímačem a tím senzorem.

Mimochodem připojení toho senzoru k analogovému vstupu A1/A2 telemetrického přijímače FrSky by bylo vhodné přes odporový dělič, protože výstup toho senzoru je do 5V zatímco vstupy A1/A2 jsou jen do 3,3V.

Autor:  ripple [ úte 06.11.2012 22:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Zdar páni,X
Mám otázku ohľadom FrSky. Dnes som sledoval RimRovo inštruktážne video k inštalácii do T9x (mimochodom skvlé-vďaka). Nerozumiem ale jednej veci. Na videu nepoužil ten prevodník, ktorý spomína na stánkach a pri teste mu zobrazovalo údaje telemetrie na lcd T9x. Takže je nutné tam ten prevodník dať alebo nie?

Autor:  RCStudio [ úte 06.11.2012 22:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Jsou dve cesty modifikace a propojeni. Hledej drive v tomto vlakne

Autor:  ddano007 [ stř 07.11.2012 0:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Ked chces mat telemetriu na displeji TX, tak tam musis dat nejaky prevodnik RS232/TTL. Hocijaky vhodny ... ( a samozrejme prislusne prehodit piny na procesore).

Stránka 70 z 94 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/