Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 94  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 03.12.2012 0:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RedAce píše:
Měl bych dotaz. Pokud mam T9x s původním FW s "nacvaknutým" DJT modulem a koupím telemetrický přijímač, je nutné nějak nastavovat ten modul, aby telemetrie "něco dělala". Jde mi o to, že teď po telemetrii netoužím, v daném letadle ji nevyužiji, ale do budoucna ji určitě plánuji. Proto beru telemetrický přijímač. Na druhou stranu nechci, aby mi modul zběsile pípal a varoval mě na nějaké hodnoty (signál, napětí), které nemám bez kabelu možnost ovlivnit. Prostě a jednoduše, jak se bude chovat nenastavený DJT modul s telemetrickým přijímačem?

Implicitně budou zřejmě všechny alarmy v modulu vypnuté, ale dají se nastavit tím, že se telemetrický data port VF modulu FrSky připojí k PC či notebooku a použije se např. program od maďara Istvána Magiho, který je volně ke stažení viz tento odkaz. Modul DJT ovšem umí pouze alarmy pro RSSI tj. kvalitu signálu Tx/Rx a pro analogové vstupy A1/A2. Alarmy po čidla jako jsou třeba teplotní, vario, proudové atd., nejsou v tomto základním režimu dostupná tj. jejich využití je možné např. v rámci integrované telemetrie v rámci T9x.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 07.12.2012 19:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj kluci, mám dotaz na kvalitu signálu tx a rx. Dnes jsem to zkoušel a po jeho zapnutí byla hodnota tx na cca 85% a hodnota rx na cca 75% když jsem s vysílačkou odešel asi na 40m tak byla hodnota tx na 80% a rx kleslo na 45%. Zajímalo by mě, proč jsou hodnoty tak rozdílné? Je to tím, že vyzařovací výkon přijímače je menší a tím pádem náchylnější na vzdálenost? Na přijímací jsou dvě antény, na co slouží? Je jedna přijímací a jedna vysílací a nebo jsou obě stejné a zastávají obě funkce?
Podotýkám, že nemám problém s dosahem, vše mě funguje na větroni kde létám kolem 400-500m. Jen mě zajímá proč je jeden signál znatelně slabší než druhý a co případně udělat proto aby byl silnější. Kontrola jedné antény přijímače atd... Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2012 10:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj kluci,

chtěl jsem si v menu vlastních spínačů nastavit spínač na hlášení spotřebovaného náboje a bohužel se mi to nedaří dle mých představ. Nejde mi nastavit přírůstek větší jak 127, chtěl bych aby mě vysílačka přehrála hlášení každých spotřebovaných 500 Ah, ale nastavit jde maximálně těch 127. Nevíte proč?

CSA |d|>=ofs Cnsp 127mA


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2012 12:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
Ahoj, zatial hodnoty pre "d" (delta) nie je mozne nastavit vacsie ako +/-127.
Ide to len pre "v" (value) hodnoty.
Asi by to bolo vhodne aj pre deltu Dist, Galt, Curr, Cnsp a Powr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2012 12:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj Birky, proč to tak je? Proč jen 127? Příjde mi to dost nešikovné. Dá se to nějak jednoduše přeprogramovat v dalším FW?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2012 15:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2012
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 20
zdravím potřebuji poradit s "nacvaknutím" modulu Frsky na T9x.
Mám toto:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14355
a
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8991

když vyndám původní modul, tak Frsky nejde nacvaknout, protože tam vadí plastový výstupek s kontakty.
Pravděpodobně to musím nějak předělat.. :) co se týče zapojení telemetrie, tak se to asi taky musí "nějak" přepájet...?

díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2012 19:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
tomas.polak píše:
zdravím potřebuji poradit s "nacvaknutím" modulu Frsky na T9x.
Mám toto:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14355
a
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8991

když vyndám původní modul, tak Frsky nejde nacvaknout, protože tam vadí plastový výstupek s kontakty.

Pravděpodobně to musím nějak předělat.. :)

Už se to řešilo v jiném tématu viz tento odkaz kde k tomu najdeš i popis řešení.

tomas.polak píše:
co se týče zapojení telemetrie, tak se to asi taky musí "nějak" přepájet...?

Pokud máš na mysli integraci telemetrie FrSky do T9x tak to je kapitola sama o sobě, která by možná vydala i na malou knihu. Info i návod k tomu najdeš na webu Rimra. Začni viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2012 21:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2012
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 20
ok, díky..

možná je dobré se rovnou zeptat na to, jestli by mi někdo byl ochoten provést tu změnu aby mi fungovala telemetrie a provést úpravu na FW Er9x.. každopádně při mé stavbě bude určitě více "háčků" takže bych ocenil nějakého "servis mana" a vím že čas jsou peníze.. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 29.12.2012 0:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
tpk píše:
Ahoj Birky, proč to tak je? Proč jen 127? Příjde mi to dost nešikovné. Dá se to nějak jednoduše přeprogramovat v dalším FW?

Ahoj,
Jednoducho? :lol: Ale asi to pojde.
Otvor issue na open9x nech sa na to nezabudne.
Dik za upozornenie.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 29.12.2012 0:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj Birky, ty mě trápíš. To je na mě asi příliš složitá operace. Bojím se, že mou lámanou angličtinou by z toho vzešlo nakonec něco úplně jiného než jsem původně chtěl :oops: . Spíš bych o to poprosil někoho víc erudovaného.

A když jsme u těch přání. Nešlo by využívat jako proměnnou krom stávajících stopek TM1 a TM2 které si může člověk libovolně naprogramovat i interní stopky které běží ve statistice do které se dostane člověk dlouhým stiskem UP? Prostě by člověk mohl využívat stopky TOT, THR, TH% a pak samozřejmě TM1 a TM2. Přišlo by mě to super. Člověk by tak "ušetřil" ty dvoje stopky, TM1 a TM2, na jiné věci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 29.12.2012 12:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
ok.
issue "delta offsets for Telemetry" otvoreny
http://code.google.com/p/open9x/issues/detail?id=174


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 29.12.2012 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
tomas.polak píše:
možná je dobré se rovnou zeptat na to, jestli by mi někdo byl ochoten provést tu změnu aby mi fungovala telemetrie a provést úpravu na FW Er9x.. každopádně při mé stavbě bude určitě více "háčků" takže bych ocenil nějakého "servis mana" a vím že čas jsou peníze.. :)

Kontakty na lidi co dělají různé úpravy a flashování firmware v T9X jsou uvedeny na webu Rimra viz tento odkaz a tam zejména viz kontakty uvedené v diskusi pod tím článkem. Případně můžeš zkusit kontaktovat přes SZ i Rimra jestli bude mít čas. Pokud by nikdo neměl zrovna čas tak můžeš kontaktovat prodejce T9x viz tento odkaz, který nabízí za poplatek flashování firmware v T9x, a to i těch, které jsou koupeny jinde než u něj a dají se s ním domluvit i různé úpravy tj. i tato úprava by se s ním zřejmě dala za nějaký poplatek domluvit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 29.12.2012 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
tpk píše:
...proč to tak je? Proč jen 127? Příjde mi to dost nešikovné. Dá se to nějak jednoduše přeprogramovat v dalším FW?

Rozsah hodnot v rozmezí -127 až 127 bude zřejmě způsoben tím, že jsou pro uchování těchto a případně i jiných podobných hodnot použity jednobajtové proměnné. Důvodem je nejspíš snaha o šetření pamětí.

Vzhledem k tomu, že podrobně neznám zdrojový kód příslušného firmware a nemám dostatek času jej procházet a podrobně to studovat tak mohu jen těžko odhadnout nakolik to může být složité. Samotná změna typu jedné proměnné nemusí stačit zejména pokud je proměnná přiřazována do různých pomocných proměnných při nějakých výpočtech případně předávána do různých funkcí, ve kterých se s ní třeba zachází tak, že se počítá s takto omezujícím rozsahem a v takovém případě by změna typu proměnné mohla v konečném důsledku znamenat i rozsáhlejší změny na řadě míst ve zdrojácích.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 29.12.2012 22:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.1.2012
Příspěvky: 95
Dneska jsem zkoušel proudový senzor FAS-100 a vždy po připojení ukazuje 5A. když neběží motor a serva nejsou připojena. Pokud zapnu motor tak ukazuje nesmyslný hodnoty třeba 250A. zkoušel jsem to přes HUB i přímo do Rx a pořád stejné. Nevíte někdo kde dělám chybu?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 30.12.2012 13:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
birky píše:
ok.
issue "delta offsets for Telemetry" otvoreny
http://code.google.com/p/open9x/issues/detail?id=174

Birky díky moc. A co myslíš s těma stopkama ve statistice? Daly by se používat jako proměnné?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 94  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz