Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 336 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 22:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Jasně dík, to už jsem pobral jak to tam pak drží, jen jsem netušil že to budu taky pořebovat, opět jsem chytřejší, ještě jednou děkuji;-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 29.09.2016 7:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1313
Ten doporučený Leopard tam bez problémů přichytíš za přední čelo do motorové přepážky,nezapomeň na doporučené vyosení motoru.Nevím kolik už méš nalítáno,FC je hodné letadlo ,ale pokud nejsi moc zkušený,raději přenechej zálet zkušenějšímu kamarádovi.Ten unašeš na pevnou vrtuli musíš koupit s kleštinou 4mm! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 29.09.2016 9:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Aha, mno o vyosení motoru nevím vůbec nic, to is ještě budu muset nastudovat asi:-) A vím o těch 4 mm vím:-) No ještě to bude veselé asi :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 29.09.2016 14:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
Doporučené vyosení motoru je popsané v návodu. Držel jsem se ho a bylo to naprosto OK.

Jinak vyosení motoru slouží k eliminování přirozené stoupavosti (přemotorované letadlo) a klopivého momentu vrtule.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 29.09.2016 17:41 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 3627
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
BoBik_CZ píše:
Jinak vyosení motoru slouží k eliminování přirozené stoupavosti (přemotorované letadlo) a klopivého momentu vrtule.



.... ja myslim ze ne, pokud se za vyoseni povazuje odklon osy hridele motoru do boku( doprava, doleva) .
Neco jineho je potlaceni (natazeni) osy hridele tj, odklon dolu, nebo nahoru vuci referencni rovine letounu.
To by jiz fungovat mohlo,ale pouze pro urcitou letovou konfiguraci a velice uzky rozsah rychlosti.

Asi bude nutno jeste dostudovat a ujasnit si zakladni nazvoslovi,trosku aerodynamiku a lehce i mechaniku letu 8) .

pozn. neco malo informaci (ale pohromade) je tu : http://www.vekamodel.cz/aerodynamika-a- ... ni-modelu/ ..... jinak je toho plny internet,knihovny .... :wink: .

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 10:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Tak už jsem se do toho pustil, zatím to jde celkem dobře, mám slepeno vše co jsem chtěl a teď to čeká na barvu, nicméně mám ještě pár takový jednoduchých dotazů. Vzhledem k tomu že na klapky a křidélka mám vždy 2 serva, ale jen jeden slot v přijímači, stačí vyrobit rozdovku pro servo konektory, respektive spájet dokupy dráty co jdou ze serv vždy stejné barvy k sobě a pak to píchnout do přijímače? A ještě druhý dotaz, stačí připevnit motor k tomu hliníkovému držáku motoru co je ve stavebnici jen dvěma šrouby? Díry mi totiž vychází jen na dva a nechci do toho hliníku vrtat další dvě díry aby se neoslabil... A ještě posledni mini dotaz, všechnu elektroniku (až na serva výškovky a směrovky) jste do modelu vkládali až po slepení trupu dokupy? jde to tam všechno nějak rozumně nacpat těmi malými dírami?:-) Předem děkuji...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 10:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
1. Serva klapek a křidélek - zapojíš to přes Y-kabel. Ale mám pocit, že na klapky budeš potřebovat servo reverser. Jinak nemusíš nic pájet, Y-kabel se dá normálně koupit. Nicméně je lepší mít každé křidélko na samostatném kanále - můžeš si nastavit diferenciaci.

2. Motor - já bych motor jen dvěmi šrouby nepřipevňoval. Můžeš to samozřejmě zkusit, třeba to bude fungovat, ale na vlastní nebezpečí.

3. Umístění elektroniky - FunCub má malé manipulační otvory? Samozřejmě, že tam všechno v pohodě umístíš do hotového trupu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 10:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Ok, Y kabel vyrobím, neb stejně potřebuju kablíky prodloužit, to není problém, servo reverser nepotřebuji jelikož servo taky přepájím aby chodily stejně. A vyvrtám ještě další díry pro dva další šrouby a bude tedy držet na všech čtyřech. No vzhledem k tomu že jeto moje první letadlo tak mi přijdou malé, ale je pravda že to nějak asi pujde:-) Dík moc ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 10:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1313
Jak už psal BoBik,nic pájet nemusíš,Y kabel běžně koupíš.Toho Leoparda tam mám už více jak 3 roky-pouze na 2 šroubech a není s tím žádný problém.Nechci tě podceňovat,ale už jsi s něčím lítal,ať FC hned nerozbiješ a nejsi zklamaný! :DA prodlužovací káblíky si taky kup,určitě je to lepší než je doma pájet!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 11:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
No, už jsme do těch Y kabelů pustil, respektive je mám téměř hotové, takže kupovat je asi už nebudu:-) Hmm, na připevnění motoru ještě kouknu, když by to tam šlo nějak pěkně vyvrtat tak to možná provedu, když tam bude málo "masa" tak se na to asi vykašlu. A v reálu jsem s letadlem ještě nelítal, na simulátoru s tím nemám problém a s vrťasem jsem lítal celkem dost, v rychlosti se to chová jako letadlo, tak snad s tím hned nefláknu, nicméně jsem celkem trpělivý tvor, takže budu začínat pomalu bezpečně:-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 11:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
"nicméně jsem celkem trpělivý tvor, takže budu začínat pomalu bezpečně:-D" - bacha není to vrtulník, takže pomalu a nízko nerovná se bezpečně, ale téměř jistota havárky. :wink:

Jasně, s Funcubem se dají dělat skopičiny metr nad zemí s vytaženými klpakami a letadlem na maximálním úhlu náběhu a minimální rychlosti. Ale zrovna tohle mi IMHO přijde jako nejnáročnější pilotáž.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 11:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Jo to je mi jasné, ono pomalu nízko (především to nízko), není bezpečné ani pro ten vrtulník:-) A skopičiny metr nad zemí si nechám až na hodně vzdálenou budoucnost, základ bude vzlítnout odletět pár osmiček, nebo oválů a přistát... a až to budu mít v ruce tak pak přijdou na řadu nějaké srandy:-) Navíc ještě potrénuji i na Phoenixu, bez toho bych lítat nešel:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 17:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 3627
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
Wertykal píše:
Ok, Y kabel vyrobím, neb stejně potřebuju kablíky prodloužit, to není problém, servo reverser nepotřebuji jelikož servo taky přepájím aby chodily stejně.....


.... to tam nejdou namontovat tak, aby nebyli symetricky vuci sobe? Pak nemusis resit reverzy ani pajeni.

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 19:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 177
Bydliště: SR
Ak použiješ Y kábel, na jedno servo treba dat reverz
alebo na jednom serve treba prerobiť šachtu
aby boli servá uložené zrkadlovo, to je páčkami od seba
alebo páčkami k sebe.
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 21:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 695
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
dnes som osadzal serva do kridiel Fun Cub, žiaden Y kabel, len predlžovačky osem kanalovy prijimač a programovatelne mixy :wink:
Motor mam Dualsky eco 2418/890 motor na dve skrutky uchytení.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 336 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz