Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 317 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 19:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1255
Ty barvičky na válce "motoru Continental" :D jsem taky řešil,bohužel,tak miniaturní množství asi těžko někde koupíš,jedině tí snad trošku daruje nějaký dobrý kamarád.Takže prostě koupíč dva spraye-idealní je Motip,někde si trošku odstříkneš,/samozřejmě toho spraye :lol: /a štětečkem barvičky naneseš na požadované místo. :(


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 19:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Dík za odkazy - ty znám, na ně jsem se také díval a většina z těch podvozků je ale bohužel pájených. mám obavu, že pokud přiložíš druhý drát k tomu původnímu a omotáš to měděným drátem a propájíš, tak to nebude držet, pokud se to nepropájí spolu s těmi nosnými dráty.
Řešením by mohl být také celouhlíkový podvozek. Maketový není problém vyrobit, ale ten mám nachystaný na maketu SuperCuba - tady na tom Funcubovi je to jedno, o žádnou maketu ani polomaketu nejde. Líbí se mi to společné vedení obou drátů ve společné trubce ( třeba slisované ), ale nedokážu si představit ten kouzelnický manévr, jak tak dlouhou trubičku dostat přes ten ostrý ohyb.
Asi to bude s tím celouhlíkovým podvozkem - jen se musím podívat, kdo takový vhodný u nás vyrábí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 20:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Mno, zrovna jsem to vyrobil a je to lepší než jsem čekal, jen jsem do obou drátů udělal maličký zářez aby se to do sebe "zapaslovalo" a neujíždelo to, pak jsem na obou vytvořil ještě maličký zářez dokola, vzal jsem měděné drátky z nějaké dvojlinky pořádně to omotal a utáhl, aby to nesjíždělo tak jsem to dal do těch řářezů, a celé jsem to obletoval dokola. Drží to jak přibité, samozřejmě ty dva tlusté dráty nesletuješ nikdy, to nejde, musel bys to svařovat, ael takhle to drží až až, pak jsem přes to dal smrštovačku strčil to do vařící vody a je to super, pruží to, ale zároveň i drží... To pájení tam není z důvodu spojení těch dvou tlustých drátů, ale jen jako "uzel" na těch měděných drátkách aby se nerozjely:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 22:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Vyzkouším to. A taky zvážím - kolik to celé bude vážit. Zatím je mým kandidátem uhlíkový podvozek z Top Modelu ( viz http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... l&id=23195 ).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 8:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Můj názor - který nikomu nevnucuju - je, že je nesmysl do toho podvozku hrabat. Ono je to udělaný dobře, ta tuhost drátu je akorát a problém je v tom, umět přistát. S čímž má problém většina lidí na videích. Nějak asi virálně vzniklo to, že je Funcub takovej odpočinkovej sranda model, co uřídí každý, což je a není pravda. Pravda je to v tom, že je to jako hornoploch stabilní a letí to vcelku samo. Ale už zatáčku to samo nezaletí, a je nutno pro opravdu dobře a pěkně udělanou zatáčku docela páčkovat. Když jí uděláte bez směrovky, tak hnusně tahá ocas. Když po náklonu dáte jen směrovkou výškovkou, při utažení přechází do spirály, nebo se ze zatáčka docela propadne, takže chce si to hlídat ještě křidélky- tedy řídit model v zatáčce všemi kormidly. Což moc lidí, kteří si myslí, že je to začátečnický model, neumí. Ty dobrý vlastnosti se zase projeví tím, že z těch nepovedených obratů umí vyjít lehce ven. A další věci jsou vysunutý klapky (rozjebaný letadla hned po startu) a ta přistání. Sám jsem na podvozku, pod vlivem internetu, ten drát měl a zase ho sundal. I tady se člověk dočte spoustu kravin jako kovový serva, externí BEC a sorry, uhlíkový podvozek je totéž. Ten model lítá nejlíp tak jak je navržený. Tunit si ho samozřejmě může každý jak chce, ale potřeba pro provoz to není.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 9:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Ten podvozek je hodně měkký ( v kombinaci s těmi koly ) a bylo by fajn, kdyby byl aspoň trochu tvrdší. Velkou měrou se na tom podílí i ta kola - mnohem lepších výsledků se dá dosáhnout třeba s nafukovacími koly Dubro, kde přistání je díky těm kolům podstatně hezčí - model jen tak lehce neodskočí.
Co se týká toho létání, to máš pravdu. Jenže ne všichni létají stejně a třeba já se rád dívám na letadlo shora - lítám kolem půl metru nad zemí a co průlet, to mezipřistání. V Brně je dlouhá asfaltová dráha a tam to nebýval problém si takto hrát s modelem. Proto i ten podvozek je pro mě o dost důležitější, než třeba pro někoho jiného, co ho baví spíš akrobacie a přistávání a startování je víceméně nutné zlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 9:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1255
Určitě máš pravdu,není potřeba na FC vymýšlet nesmysly,ale i já jsem musel mírně vyztužit podvozek.Ten originál podvozkový drát je slabý.při pojíždění byl FC strašně "rozčáplý" a vypadalo to tak nějak divně.Vím,že popojíždět není nutné,FC vzlítne z metru,ale raději mám realištičtější ,pomalejší start se zvedlou ostruhou! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 9:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 355
Bydliště: ČR
Zdravím,
mám Funcuba několik let a nemůže říct nic jiného, než souhlasit s tím, co psal AR1 :
Můj názor - který nikomu nevnucuju - je, že je nesmysl do toho podvozku hrabat. Ono je to udělaný dobře, ta tuhost drátu je akorát a problém je v tom, umět přistát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 10:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Jardátor píše:
Určitě máš pravdu,není potřeba na FC vymýšlet nesmysly,ale i já jsem musel mírně vyztužit podvozek.Ten originál podvozkový drát je slabý.při pojíždění byl FC strašně "rozčáplý" a vypadalo to tak nějak divně.Vím,že popojíždět není nutné,FC vzlítne z metru,ale raději mám realištičtější ,pomalejší start se zvedlou ostruhou! :D

Přesně tak ... rád si s modelem popojíždím a start na méně než 10-ti metrech se mi nelíbí - prostě mám rád maketové starty a přistání a vystřelení FunCuba z jednoho metru do svíčky moc nemusím. Proto při tom pojíždění je špatné, když i malý kamínek, na který kolo najede, rozhodí podvozkovou nohu natolik, že se rozklepe jak ocásek ratlíka. A to i z posekané a rovné travnaté plochy je stejný problém. Určitě na to mají vliv ta tvrdá kola - možná s měkkými koly by ten podvozek stačil tak, jak je. Jenže ta kola Dubro zatím nemám a tak chci tomu podvozku pomoct.
Problém v umění přistání je pochopitelně taky, ale protože ta přistání a mezipřistání mě baví asi nejvíc a hodně stovek přistání mám za sebou, tak si troufnu říct, že s tím až tak velký problém nemám. Jenže přistávat a startovat na curlingové dráze bohužel možnost nemám.

Že je podvozek udělaný špatně vyplývá i z mnoha diskuzí po celém světě a právě množství všech těch úprav podvozku ukazuje, že je to nejslabší místo jinak vynikajícího modelu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Tak celosvětově - já myslím, že právě podle těch celosvětových videí s tím lítají lidi co to právě neumí. Já s tím taky nestartuju z metru, klapky vůbec nepoužívám. Model poskakuje při pojíždění, na trávě ti bude poskakovat pořád i s tvrdým podvozkem. Ale při startu když už funguje aerodynamika, se přes ty drátky podvozku už nerovnosti nepřenáší, větší síly jsou už na křídle. Asi vám udělám nějaký video. :D

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 11:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1255
Jasně že máš pravdu,tady ani nejde o to,jak kdo umí lítat,i s tím původním rozjetým podvozkem se dá popojíždět,lítat,přistávat,ale
vzhledově to vypadá strašnš.Když jsem s původním podvozkem použil aku 3300mAH,FC by někde na poli spodkem chytal o hroudy.A já dost často startuji z nerovného terénu.A vo tom to je... :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 11:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Jo, tak je to takový, jaký to je. Já si to taky celý nabarvil. Jak jsem psal prve, vždyť ať si to tuní jak kdo chce, od toho ta sranda taky je. Mě jde jen o to, aby neznikl dojem, že je to blbě udělaný a nefukční, protože tady v tom vlákně je hodně vidět, že to mají lidi, co tomu jinak vůbec nerozumí, aby nebyla panika. :-) Jestli s tím někdo kodrcá po letišti místo lítání, budiž mu přáno. :-) Já netrvám na tom, že tam nemůže být podvozek z uhlíku či ze zlata :-)

EDIT zlato by bylo asi už fakt těžký, to nedoporučuju :-)

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 11:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.8.2008
Příspěvky: 174
Mám podvozky tři.Původní ze stavebnice,původní zesílený a duralový.Podle kvality terénu a počasí použiji ten nejvhodnější


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 12:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Stejně by bylo nejlepší, kdyby napad sníh. :D

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 15:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 801
Bydliště: Most
AR1 píše:
Stejně by bylo nejlepší, kdyby napad sníh. :D


Jo, to Ti klidně podepíšu :-)
http://files.yeah09.webnode.cz/20000236 ... CN1996.JPG

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 317 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz