Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 22:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.1.2017
Příspěvky: 7
Ahoj Lidi
mam takovy dotaz jde mi o motor je EMAXBL2820/07 11.1 az 14.4v
regulator simon series 50A
a zdrojem je oloveny aku 12V

mam k nemu programovaci kartu s tou se normalne bavi daji se nastavit parametry ALE
jde mi o to abych otacky reguloval pripojenym servotesterem s potenciometrem tj od nuly do nejakych 10tisic nebo kolik zvladne ten motor . Jenze tomu servotesteru ten regulator nerozumi a nejde.jde o to co jeste nastavit a jestli to vubec jde takto ovladat ?


Ucel je stavim silny autovysavac takovy ze tam nebude pretizeny komutatorotvy motor ktery se da provozovat max 6 minut a pak se spali

tj ta programovaci karta asi neumi nastavit nejaky dalsi parametry nemate s tim nekdo zkusenost ?
myslim ze jsem tady zahledl ze nekdo taky "tuningoval" sekacku na travu modelarskym motorem :-)

diky


Naposledy upravil karel29 dne pát 06.01.2017 22:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 991
Bydliště: uhlířská lhota 74
osobně jsem se nesetkal reglem který by nereagoval na servotester uplně stejně jako na rádio s přijímačem.
jesti nemáš problém spíše s modem servotesteru a jeho potenciometrem při zapnutí, musí proběhnout reglem požadovaná kalibrace, ale to máš popsané v návodech všech reglů jak na to.
běžně se tak regulují střídáky v malých okružních pilkách jaké zde prezentoval třeba kolega ,,jyrry,, což by ti zde potvrdila spousta kolegů.
také ale může být problém v tom olovu kterým to celé napájíš je obvykle strašně ,,měkké,, , už jsem měl na stole sestavu regl /motor / akumulátor která prostě nechodila neb akumulátor byl natolik měkký , že ač nabit na 12-14V po najetí motoru kleslo jeho napětí natolik , že regl odpojil motor pro slabý zdroj nastavený na 9V..... tam pomohl jedině lepší akumulátor nebo s rizikem poruchy odpojená ochrana podvybití zdroje v regulátoru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 23:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.1.2017
Příspěvky: 7
no to je prave otazka co tam ten tester posila na zacatku pri inicilaizaci toho reglu
takze asi zkoumat osciloskopem ?
a dalsi otazka je co ten regl vyzaduje po zapnuti za povely


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 23:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 424
Bydliště: Žďár n. S.
Je obvykle potřeba nakalibrovat regulátor na "páku plynu":
Zapni nejdřív tester, hodnotu dej na maximum, připoj k reglu.
Teď teprve připoj baterku na regulátor s připojeným motorem. Jakmile motor zapípá, hned stáhni hodnotu na testeru na minimum. Pak regl odpoj a znova připoj na minimu, pak teprve zkus přidávat.
Při dalším připojování musí být vždy tester na začátku na minimu.
To je aspoň obvyklý postup, nebo nastuduj návod k reglu.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Naposledy upravil zelkar dne pát 06.01.2017 23:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 23:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.1.2017
Příspěvky: 7
a ta kalibrace se musi delat pri kazdym zapnuti toho reglu nebo si ji pamatuje ? navod mam ale proste je to dost zmateny ono to reaguje nejaky pipani


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 23:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 424
Bydliště: Žďár n. S.
Upravil jsem ještě předchozí návod...
Kalibrace se dělá jen jednou. Pak vždy připojuješ napájení na regl při minimální hodnotě na testeru.
Pokud to nechodí, nezbude než kousnout návod, jakkoliv se pípání může zdát zmatené. Někdy je to oříšek :?

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Naposledy upravil zelkar dne pát 06.01.2017 23:31, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 23:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.1.2017
Příspěvky: 7
no nechodi on ten regl je nejaky mrtvy akorat se ozve kdyz pripojim tu programovaci kartu takze se mi zrejme povedlo rozhazet nastaveni jednak budu muset overit jaky pulzy z tozo testeru lezou takze to vzit na osciloskopa


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 23:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Na ověření funkce servotesteru není potřeba "osciloskopa" , pokud máš, použij obyčejné servo...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 0:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16044
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ono se docela hodí vědět šířky impulzů na krajích a uprostřed. Tak se předejde divení proč se to chová na servotesteru tak a u přijímače jinak...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 6:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 424
Bydliště: Žďár n. S.
Ještě kontrolní otázka: Odkud bereš napájecí napětí 5V pro tester?
Má ten tester displej?

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 11:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2012
Příspěvky: 68
Bydliště: Louka okr. Hodonín
Obrázky: 0
já používám na ovládaní obyčejný servo tester http://www.ebay.com/itm/1pcs-multi-Servo-tester-3CH-ECS-speed-controler-Power-CHANNELS-CCPM-meter-/172214381958?hash=item2818c6ed86:g:x0sAAOSwq19XBdIG
a funguje bez problému


Přílohy:
Poznámka: vysavač
DSC_3440.JPG
DSC_3440.JPG [ 51.7 KiB | Zobrazeno 1608 krát ]

_________________
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 11:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2009
Příspěvky: 303
Bydliště: Čechtice
A nemůže bejt v tom regulátoru nastavenej nějakej jinej komunikační protokol, než PWM pulzy z testeru?

_________________
Lantian LT210, Sky Surfer X8
Frsky Taranis X9D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 13:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 437
Bydliště: Vysočina
dracekvo píše:
A nemůže bejt v tom regulátoru nastavenej nějakej jinej komunikační protokol, než PWM pulzy z testeru?
To těžko. Je pravděpodobný (hraničící s jistotou) že jsi to rozdrbal nesprávným postupem uvedení do chodu. Pokud nemáš návod, udělej co píše zelkar. (Jeho popis je ale až příliš stručný, pokud nevíš na kterou stranu otočit knoflíkem na testeru při prvním zapnutí)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 14:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.5.2003
Příspěvky: 1014
Bydliště: Praha 5 Lužiny
Obrázky: 0
Všech 20 reglu Jeti, Mystery, Turnigy,Mgm,Foxy mě bez problémů běhá na servotestru mimo jednoho a je to Emax 20A Blheli a na přijmači vše v pohodě tam chodí bez problémů, čím to je nevím ale je to tak a kalibrace v pohodě.

_________________
https://www.youtube.com/user/blueangel222222/videos


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 14:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 437
Bydliště: Vysočina
blueangel píše:
Všech 20 reglu Jeti, Mystery, Turnigy,Mgm,Foxy mě bez problémů běhá na servotestru mimo jednoho a je to Emax 20A Blheli a na přijmači vše v pohodě tam chodí bez problémů, čím to je nevím ale je to tak a kalibrace v pohodě.
Zkus udělat novou kalibraci na servo testeru, mělo by to fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Michal_N a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz