Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 15:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2003
Příspěvky: 1005
Bydliště: Praha 5 Lužiny
Obrázky: 0
Ne prostě na servotestru nefunguje kalibraci jsem dělal vícekrát a dělají to 2 stejné regly ostatní v pohodě a ty Emaxy prostě nesnáší servotestr

_________________
https://www.youtube.com/user/blueangel222222/videos


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 16:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 324
Bydliště: Žďár n. S.
jyrry píše:
Ono se docela hodí vědět šířky impulzů na krajích a uprostřed. Tak se předejde divení proč se to chová na servotesteru tak a u přijímače jinak...

Pokud je to nejlevnější servotester, jaký uvádí třeba JanRumisek, víš prd jaká tam jde šířka pulzů. Pro kalibraci se asi obvykle očekává cca 2ms a pak 1ms.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 771
tak ten nejlevnější modrej z fotky a odkazu mi to vždy ovládal uplně spolehlivě. dokonce pokud jsem ho přepnul do modu cyklování regl se s ním sám zkalibroval možná jsem měl štěstí ale vyšlo to pokaždé.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 17:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 369
Bydliště: Vysočina
blueangel píše:
Ne prostě na servotestru nefunguje kalibraci jsem dělal vícekrát a dělají to 2 stejné regly ostatní v pohodě a ty Emaxy prostě nesnáší servotestr
Není tester jako tester, hledal bych chybu tam. (Ty šířky pulzů musí mít rozumné tolerance)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 6848
Bydliště: ČR
Obrázky: 13
Častý problém některých regulátorů je, že potřebují nižší spodní práh než bývá normálně u vysílačů. Je potom potřeba dát trim plynu dolů a regulátor začne fungovat. Nevím, jak je ten servotester konstruovaný, jestli by šel ten práh posunout. Kdyby tam byla 555, tak by to problém nebyl, horší s μP.

_________________
Odesláno z mého počítače pomocí internetu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 19:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 369
Bydliště: Vysočina
JosefSvejk píše:
Kdyby tam byla 555, tak by to problém nebyl, horší s μP.
Nemyslím, že by to byl problém. Chyba by neměla být v softu (to už by byl vrchol) ale zase kolem toho potenciometru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 19:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 369
Bydliště: Vysočina
Vidím, že problémy se servo testery nejsou neobvyklé. Pro ty, kteří nemáte vybavení na kontrolu svého testeru a chcete vědět co z toho leze, chci upozornit na skvělý program Soundcard Scope který je volně ke stažení. Pro kontrolu šířky impulzu je víc než dostatečně přesný (a amplituda nás vlastně nezajímá). Jen je třeba na vstup zařadit napěťový dělič (pro jistotu tak 10:1). Sám to používám z lenosti docela hojně. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 6848
Bydliště: ČR
Obrázky: 13
ellet píše:
Nemyslím, že by to byl problém. Chyba by neměla být v softu (to už by byl vrchol) ale zase kolem toho potenciometru.


To nemusí být chyba, ale vlastnost. Chybu bych spíš viděl na straně regulátoru, že potřebuje kratší impulzy.

_________________
Odesláno z mého počítače pomocí internetu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 22:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 369
Bydliště: Vysočina
JosefSvejk píše:
Častý problém některých regulátorů je, že potřebují nižší spodní práh než bývá .....
To je určitě pravda (proč by to taky mělo být u všech stejný) ale dokud to někdo nezměří (jaky min. pulz je třeba) nějak se mně nechce věřit, že by to bylo pod 1ms. (Sebevražda výrobce?) Já takový esc nemám, jinak bych to už určitě změřil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 23:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 369
Bydliště: Vysočina
blueangel píše:
Ne prostě na servotestru nefunguje kalibraci jsem dělal vícekrát a dělají to 2 stejné regly ostatní v pohodě a ty Emaxy prostě nesnáší servotestr
A opravdu jsi dělal kalibraci na sevro testru? (Ne pomocí vysílače a přijímače.)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 23:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 771
tu modrou krabičku servotester jsem neměřil, ale vím že stejné servo na testeru jde asi o 2 °dál pákou na obě strany než potom přes knipl a přijímač.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 12:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 369
Bydliště: Vysočina
ufon13 píše:
tu modrou krabičku servotester jsem neměřil, ale vím že stejné servo na testeru jde asi o 2 °dál pákou na obě strany než potom přes knipl a přijímač.
Pokud jde servo na testeru na obě strany dál než na přijímači a s přijímačem esc pracuje, nevidím žádný důvod proč by to na testeru nemělo fungovat taky. (Pokud by tomu tak nebylo, důvodem by mohlo být, že tester generuje navíc nějaký chaos, který servo ještě toleruje ale esc už ne.)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 12:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15103
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
ufon13 píše:
tu modrou krabičku servotester jsem neměřil, ale vím že stejné servo na testeru jde asi o 2 °dál pákou na obě strany než potom přes knipl a přijímač.

To taky jeste nemusi nic moc naznacovat. Treba Gr. HoTT ma rozsah 1.000-2.000 ms pri nastaveni vychylek +/- 150% ...
Kdo to chce myslet vazne s provozovanim takovych kejklu, chce to mit treba kapesni oscik s moznosti tu a tam cosi odecist (mam, jinak bych ty PICovske legracky nenastavil) nebo treba chytrou krabicku s merenim sirky PWM impulzu...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 12:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 324
Bydliště: Žďár n. S.
Domnívám se, že aspoň lepší servotestery jdou mírně za hranici 1000 - 2000, ale zatím jsem to neměřil. Asi by to změřit chtělo...

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 12:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 6848
Bydliště: ČR
Obrázky: 13
ellet píše:
Pokud jde servo na testeru na obě strany dál než na přijímači a s přijímačem esc pracuje, nevidím žádný důvod proč by to na testeru nemělo fungovat taky. (Pokud by tomu tak nebylo, důvodem by mohlo být, že tester generuje navíc nějaký chaos, který servo ještě toleruje ale esc už ne.)


Možná sis ale nevšiml, že ten problém má někdo jiný než ufon13.
Ještě bych zkusil, jestli naopak tomu regulátoru nevadí moc nízký spodní práh. Kdyby tazatel natočil tu neúspěšnou kalibraci, byli bychom možná chytřejší. Ani nevíme, jestli je problém "nahoře" či "dole". A nebo někde úplně jinde :? .

_________________
Odesláno z mého počítače pomocí internetu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz