Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 17:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 35
dakujem za odpoved. gyra som nastavil skusmo na 50%. ked to leti v stabil rezime, tak to relativne funguje. Uvazoval som ze nebude dobre to na zaciatok dat na 100%.

S tymi vibraciami to skusim odstranit. inac jednotku mam relativne v tazisku.
napisal som o tomto probleme aj vyrobcovi feyutech. uvidime co mi odpisu.

precitam si aj rcgroups.
kazdopadne dakujem za nasmerovanie.

uz som bol z toho zufaly. tiez mi to odlietavalo po vetre s tym ze to robilo kruhy do zblnutia.
takto sa s tym bojim lietat fpv, pretoze najvacsi prinos to pre mna ma v tom, ze ked sa nieco stane, napr. ze zaletim prilis daleko, alebo stratim orientaciu a nebudem vediet kde som, skratka cokolvek by sa stalo, tak lietadlo zaleti naspat odkial som vzlietol. dokym to nefunguje bojim sa lietat na okuliare.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 23:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 35
este ma napadlo. kolko satelitov mate najdenych ked Vam funguje funkcia RTL (niekde uvadzana RTH)?
mne vacsinou vypisuje 4. ale nasiel som ze na zistenie polohy a aj nadmorskej vysky to staci.

kukal som po internete a zistil som ze sa jedna o relativne rozsireny problem, ale pricinu a hlavne odstranenie som zatial nenasiel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 0:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
S GPS jsem problem nikdy nemel satelitu to vzdy ukazovalo vic nez sest obvykle ukazuje 8 a vic .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 17:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 717
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
601filip píše:
Tak tenhle problem resim od zacatku jara. Zacal jsem letat na podzim a po vyreseni problemu s PC, nekolika pokusech s nastavovanim gainu/tech trech tocitek/ a po instalaci nejnovejsiho FW letadlo zacalo konecne letat RTH i Path Navigation mode :D Pri prvnim jarnim startu se mi ale nepovedl start a musel jsem trochu opravovat od te doby se letadlo chova tak jak bylo napsano v predchozim prispevku tj: pri prepnuti do RTH zacne delat kruhy a postupne odleta ve smeru vetru... :( Zkousel jsem menit parametry PID regulatoru /je to popsane v manualu pro Pandu/ trochu to pomahalo ale porad to nebylo ono. Az dnes jsem udelal pokrok:
1. nahral jsem posledni verzi FW /asi to nema takovy vliv na vysledek/
2. posunul sem o kousicek cely FY31 v letadle bliz k tezisti
a vysledkem je ze mi opet funguje jak RTH tak i Path Navigation mode :D ty letove krivky nejsou jeste ciste ale FUNGUJE to! 8) Zkusim si jeste hrat s nastavenim PID ale myslim ze jsem konecne na spravne ceste.
Podobne problemy se resi i na RCgroups nemel lsem cas to vsechno cist, ale podle meho je pricina toho problemu ve spatne fungujicim gyru bud ze neni ve spravne pozici nebo je v miste kde neco rezonuje a FY31 si neumi s vibracemi poradit! Trochu to naznacuji i v manualu.
Takze doporucuji resit vibrace a zkouset posunovat s FY31 kolem teziste letadla.


můžeš sem hodit link na to firmware
:?:

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2013 20:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
No FW je na strankach vyrobce: http://www.feiyu-tech.com/product-en.ph ... =23&step=3 dal jsem tam tu posledni verzi 2.1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2013 22:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 35
tak pani, nasiel som pricinu. ciastocne ju mam aj odstranenu.

-znizil som gain na gyra u krideliek a smerovky. vyskovku som zatial nechal na 70%
-treba nastavit PID regulator na navi mode v GCS softveri ( k tomuto som sa este nedostal, ale tym sa to definitvne odstrani)

na strankach vyrobcu to najdete pod know case na druhej strane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: ned 12.05.2013 23:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
[quote="pgrno"]tak pani, nasiel som pricinu. ciastocne ju mam aj odstranenu.

-znizil som gain na gyra u krideliek a smerovky. vyskovku som zatial nechal na 70%
-treba nastavit PID regulator na navi mode v GCS softveri ( k tomuto som sa este nedostal, ale tym sa to definitvne odstrani)

na strankach vyrobcu to najdete pod know case na druhej strane.[/quote]

Muzes se mi podivat jak mas nastavene PID od vyrobce jestli jsi se v tom jeste nevrtal :?:
Ja se postupne propracovavam menenim hodnot PID ze to opet zacina letat dle mych predstav. Dnes jsem celkem obstojne zaletal po primce na narazovy bocni vitr a celkem se to drzelo naprogramovane trasy. Moje aktualni hodnoty jsou v GCS4.0 tabulce:
Turn Ctrl 25 5 50
Alt..Ct.. 25 15 50
Th...Ct.. 7 3 7
Route st.. 9 90 70
Pi.. st.. 40 20 40
Ro.. st.. 40 20 40
Jinak tocitka urovne smerovky a vyskovky mam na max a kridelka tak na 1/2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: úte 24.06.2014 17:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 35
Ahoj,
standardne nastavenie PID regulatoru od vyroby je nasledovne:

Turn control
ROLL angle 50
Roll integr 4
Course damp 50

Height control
Pitch 50
Pitch integ 10
High damping 50

Throttle
50 2 50

Route stability
Side offset damping 60
Rud turn control 5
Rud stabil 20


Stability control
Pitch stabil 90 40 90
Roll stabil 90 40 90



ake mas momentalne ty?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: stř 06.08.2014 22:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Praha
Mam tam nastaveni na naslednem obrazku.
[attachment=0]nastaveni_060814.jpg[/attachment] Nekdy to trochu kmita, ale pri vypadku signalu zatim vzdy priletel zpet 8)


Přílohy:
nastaveni_060814.jpg
nastaveni_060814.jpg [ 20.55 KiB | Zobrazeno 978 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: pát 15.08.2014 21:38 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2011
Příspěvky: 35
vyskusam.
uz som z toho chory, stale sa mi nedari to naladit tak, aby to letelo domov pekne rovne. kruti sa to, kmita,

sice nemam v tazisku FY-31AP (malo by byt, ale u easyglidera to tam neviem dat. )ani GPS modul (to by snad az tak vadit nemalo)
ale aj tak, malo by to pekne letiet spat, maximalne s malymi kmitmi, a nie otockami o 90 stupnov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 717
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
601filip píše:
Asi tak nejak... :D
S 21 jsem nemel tu cest. U 31 v podstate vsechno funguje dobre. Jen ty manualy jsou takove trochu zmatecne a nektere info jsem musel dohledat na rcgroups.com. Pravda je ze tu nejdulezitesi funkci: RTL ma i 21.
S 21 odpada komplikovanejsi laborovani s nastavenim pres PC pro vyuziti nove funkce letu pro naprogramovane trase pres WP.
Posledni vec s kterou jeste trochu zapasim je funkce MODE 2:Stabilized mode kde mi letadlo nekdy pomalu uhyba z primeho smeru tak nevim jestli se v tomhle modu vyuziva GPS nebo je letadlo jen stabilizovane a vitr ho postupne vychyli z trasy. Z manualu to neni jasne.


Vím že je to již delší doba cos to sem dal ale znám odpověd. Je i v návodu serva musíš mít ve středu tzn1.5ms jinak tenhle autopilot utíká. vyzkoušeno

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FY31AP
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 12:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 717
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
pgrno píše:
vyskusam.
uz som z toho chory, stale sa mi nedari to naladit tak, aby to letelo domov pekne rovne. kruti sa to, kmita,

sice nemam v tazisku FY-31AP (malo by byt, ale u easyglidera to tam neviem dat. )ani GPS modul (to by snad az tak vadit nemalo)
ale aj tak, malo by to pekne letiet spat, maximalne s malymi kmitmi, a nie otockami o 90 stupnov.

pokud se to kroutí nemáš dobře nastavený zisky!!tzn. nejspíš otočenej zisk směrovky

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz