Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 8:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
Ahoj chtel bych zkusit FPV na svem EasyGlideru Pro.

Liby se tohle
http://www.banggood.com/Runcam-2-WiFi-H ... 40803.html

u monitoru si nejsem jistej jestli panel 7" nebo vetsi panel nebo bryle (jsou drahe) nebo nejakou tu "polistyrenovou masku"...
http://www.banggood.com/Boscam-RX-LCD-5 ... 08273.html
Klidne si necham poradit, jine typy!

Ale co nevim vubec, jake vybrat OSD, chtel bych nejake s GPS aby umelo vzdalenost od zakladny a "smer domu" (sipku). (pripadna kompatibilita s FrSky telemetrii by byla prijemna)

Zatim sem se dival na Remzibi OSD a Tarot OSD Image Overlay System tyto OSD ke sve funkci predpokladam nepotrebuji autopilot jednotku?
Zatim nepocitam se stabilizaci nebo autopilot jednodnotkou predpokladam ze rizeni zvladnu pres FPV "na ruce" nebo je nejaka stabilizace k pohodlnemu letani pres FPV zapotrebi? Jsou jeste nejaka jina OSD vhodna do letounu?

Predem dik za odpovedi! Chci zkusit FPV nevim na co dat bacha aby se me to zbytecne neprodrazilo koupi nejake blbosti kterou pak nebudu pouzivat...

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 750
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Runcam je dobrej i latence na to letadlo staci,ale tomu TS832 se vyhni, ja ho dostal vcera, zatim jsem nezkousel, ale hodne lidi rika, co kus/kanal to jinej vysilaci vykon a co se monitoru tyka, to uz je na tobe co chces :)

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 10:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
Tak FPV mazaci neco navrhnete jaky vysilac a prijimac mam vzit? Chtel bych 600mW a diverzitu at to za to stoji. A jak je to s temi OSD jaky je soucasnosti nejlepsi (nemyslim nejdrazsi) OSD?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 11:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.8.2007
Příspěvky: 436
Bydliště: východní/střední čechy
ahoj, na plošníku používám tohle OSD
https://www.foxtechfpv.com/cyclops-stor ... p-688.html
jednou větou spokojenost.
Má to autopilota ve třech režimech
1 vypnuto
2: drží směr a výšku, když zapneš, ne let po WP
3. return to home v nastavené výšce; zapne se samo po doletění určité nastavitelné vzdálenosti od startu nebo pokud máš nastaveno FS, tak po ztrátě signálu.
Součástí jsou i senzory napětí baterie a spotřebované kapacity.
Z FRSKY neberu z telemetrie žádná data, používám Long Range přijímač, který telemetrii nedává, ani to není potřeba
klidně se ptej
Mirek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 12:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
To vypada dobre,
napadaj me dve otazky...

1. Co to dela po navratu domu? Doleti domu a zacne krouzit?

2. V tom modu 2 jak to drzi smer a vysku... se to chova jak kdyz mas malo plynu samo si prida plyn aby udrzel vejsku? Predpokladam ze menit smer letu pujde i v tomto modu...

A dalsi...

Vypada to slusne, sice mam doma i pixhawka ale jeste sem ho nezalitl v kopteru a v letadle by to bylo asi jeste slozitejsi.

Jo jeste me napadlo jde v OSD indikovat silu signalu prijimace? Long Range sice telemetrii nema ale RSSI vystup myslim ma jde napojit na tohle OSD?


Jaky mas FPV vysilac a prijimac a jak letas daleko?

Chtel si abych se ptal... :D

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 13:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 399
Kup si jednoznačně Cyclopa,ale tady :http://www.goodluckbuy.com/cyclops-storm-v2-01-osd-ahrs-based-osd-rtl-rth-auto-return-staberlization-f-fpv-w-protective-case.html
Mají také každý díl na dokoupení,pokud ti něco odejde. GPS je jenom šestka,ale na letadlo to stačí,je dost citlivá,nikdy jsem neměl problém.
Pokud to chceš použít na více než 3S,musíš vytáhnout jumper pro video,jinak to spálíš.
Já si dost neumím představit lítat FPV bez RTH,stratíš signál a si v háji,tu ti to přiletí domů a krouží nad hlavou.Je to jednoduché ale dobré RTH,za ty prachy bomba. Ten vysílač má asi 400mW, né jak píšou 600mW.Použitelný kanál 32,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 15:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.8.2007
Příspěvky: 436
Bydliště: východní/střední čechy
Citace:
Chtel si abych se ptal

jasně, v pohodě
Citace:
Co to dela po navratu domu? Doleti domu a zacne krouzit?

točí levé kruhy s poloměrem 100m ve výšce, kterou jsi si nastavil, plyn si musíš nastavit také sám, mám osobně výšku na 70 m a když mi to ve 300 m spadlo do FS a plyn jsem měl na nějakých 80 procent byl to pěknej hukot dolů. Tak mám nastaveno nyní o malý kousek víc, než je nutné pro vodorovný let a cajk
Citace:
V tom modu 2 jak to drzi smer a vysku... se to chova jak kdyz mas malo plynu samo si prida plyn aby udrzel vejsku? Predpokladam ze menit smer letu pujde i v tomto modu...

Plyn si musíš hlídat sám, sáhnout do toho jde, ale není to tak agilní, jako s vypnutým autopilotem. Je to nejrychlejší cesta k pádu, pokud si rychlost nehlídáš a nemáš to ve voku
Citace:
Jo jeste me napadlo jde v OSD indikovat silu signalu prijimace? Long Range sice telemetrii nema ale RSSI vystup myslim ma jde napojit na tohle OSD?

vstupy na krabičce jsou, ale nezkoumal jsem to, vždycky mi vypadává dřív obraz. Pokud se to stane, cvaknu RTH a nechám to vybojovat samo.
Rádio drží vyzkoušeně na 1500m se setovou antenou
Ještě si do vybavení přidej GPS Locator, už se přece jen sune vzduchem dost peněz a když to spadne správně, hodně to v řepce pomůže, vyzkoušeno
M


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 18:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
Dekuju za odpovedi
To OSD Cyclops Storm V2.01 OSD vypada slibne. Jak se to nastavuje pres nejaky SW nebo jen pres FPV?
Myslim OSD ma uz tedy vybrano...

Jaky pouzivas ten GPS lokator?


http://www.banggood.com/Boscam-RX-LCD-5 ... 08273.html
Tento monitor/prijimac je tedy pouzitelny bez vyhrad?

Doporucte me vhodny vysilac, ktery ma lepsi parametry nez boscam.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
Pletu se nebo to ma vystup jen na vyskovku a jen jedno kridylko? To se me moc neliby!!!

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 19:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 399
Wormsnake píše:
Pletu se nebo to ma vystup jen na vyskovku a jen jedno kridylko? To se me moc neliby!!!

Pokud chceš ovládat stabilizátorem také směrovku,tak musíš koupit Tornádo.
http://www.goodluckbuy.com/cyclops-torn ... lanes.html
Ale je to zbytečné,ovládá to super jen na křidélka a výškovku při RTHmkdyž s tím letíš tak ostatní funkce můžeš ovládat vysílačkou,třeba směrovku a otáčky motoru.Křidélka na V kabel.
Nastavuje se to na monitoru,celkem je to jednoduché a pracuje to spolehlivě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.05.2016 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
Ja to myslel s temi kridelky ze dve zvlast ovladana serva kridelek jsou lepsi nez kabel Y je pak moznost diferenciace a kriveni odtokovky.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.05.2016 5:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1152
Bydliště: Šternberk, ČR
http://www.banggood.com/Boscam-FT958-40 ... 25273.html

Co tenhle vysilac je lepsi?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.05.2016 6:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.8.2007
Příspěvky: 436
Bydliště: východní/střední čechy
Citace:
Pletu se nebo to ma vystup jen na vyskovku a jen jedno kridylko?

nepleteš, výstup na křidélko je jen jeden, mám to přes V kabel.
Na polystyrenové poletuše přece nepotřebuješ kroutit profil a do Jéčka zase nebudeš cpát FPV. Je to ale o prioritách.
Vyhledávač jsme řešili tady
viewtopic.php?f=133&t=67347
M


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.05.2016 8:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Mno ja mam mobiuse a 10-11" LCD a jak osice se da ale neni to nic moc. Ver mi ze na 7" houby uvidis. Kazdopadne 600 mW kluci psali na jinem vlakne ze by mohla byt dostecna ale neni to legalni vykon pro CR !!!

Co se tyce stabilizace tak jsem videl kluky co meli "berlicku", ktera ti stabilizovala let. Tedy drzi ti smer - ve vsech 3 osach. Pokud bys chtel jakoze nechat krouzit tak to budes mit RC autopilota a opet bude otakzou jestli se nedostanes do kategorie, kde budes muset mit registraci a povoleni, protoze se bude jednat autonomni nepilotovany stroj - na autipilota uz jej neridis radiem. Mrkni se na special hracky Jamese Maye - let vetronem 22 mil.

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.05.2016 11:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 399
Wormsnake píše:
http://www.banggood.com/Boscam-FT958-40CH-5_8G-600MW-Wireless-Mini-Transmitter-Module-p-1025273.html

Co tenhle vysilac je lepsi?

Já bych si koupil z EU skladu,tohle ,je tam ale SMA anténa,ty ale stejně ještě nemáš,tak není problém
http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho ... 25813.html
A příjmač je dobrý tenhle , mám ho taky,trochu hřejě ale přepíná dobře.
http://www.banggood.com/Skyzone-RD945-5 ... 46256.html
Vynikající je taky tenhle vysílač,momentálně s ním látám na copteře.
http://www.surveilzone.com/58G-32CH-AV- ... nna-g-1298
Dosah je ale záležitost kvalitních antén a směrování,v podstatě je jedno jestli máš 200mW nebo 600mW,někdo lítá 400m a jiný 4km.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz