Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 08.04.2017 13:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2454
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Tak jsem se konečně stal majitelem Q6 a mám hned několik datazů.
1) Mám verzi 2.4, má nějaký smysl tam cpát v. 2.5?
2) Ještě jsem s ní neletěl, jen se v ní zatím hrabu a zajímá mě, zad-li máte gyro zapnuté nastálo, nebo ho i vypínáte, a jestli nějak neubírá na kvalitě, nebo neořezává nějak moc obraz?
3) Dle manuálu. Na zadní straně kamery poz. 8 je nějaké usb/port - HD output port. K čemu to slouží?
4) Při filmování ve vzuchu lítáte jen na nabitou baterku, nebo ji napájíte přiloženým udělátkem. Mám přijímače Spektrum a předpokládám, že bych to měl zapojit do kanálu BATT/BIND ?
5) Máte nějaké doporučené nastavení ? Rozlišení apod.? A co raději nenastavovat.
6) Stačí karta 16GB (tu mám), nebo raději pořídit rovnou 32GB. Pochopitelně to bude záležet na nastavení rozlišení.
Předem děkuji za případné odpovědi.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 08.04.2017 13:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 469
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
rampa_mckvak píše:
Tak jsem se konečně stal majitelem Q6 a mám hned několik datazů.
1) Mám verzi 2.4, má nějaký smysl tam cpát v. 2.5?
2) Ještě jsem s ní neletěl, jen se v ní zatím hrabu a zajímá mě, zad-li máte gyro zapnuté nastálo, nebo ho i vypínáte, a jestli nějak neubírá na kvalitě, nebo neořezává nějak moc obraz?
3) Dle manuálu. Na zadní straně kamery poz. 8 je nějaké usb/port - HD output port. K čemu to slouží?
4) Při filmování ve vzuchu lítáte jen na nabitou baterku, nebo ji napájíte přiloženým udělátkem. Mám přijímače Spektrum a předpokládám, že bych to měl zapojit do kanálu BATT/BIND ?
5) Máte nějaké doporučené nastavení ? Rozlišení apod.? A co raději nenastavovat.
6) Stačí karta 16GB (tu mám), nebo raději pořídit rovnou 32GB. Pochopitelně to bude záležet na nastavení rozlišení.
Předem děkuji za případné odpovědi.


1) myslím, že má, verze 2.5 má např. funkci slowmotion, kterou využívám docela často
2) v podstatě pořád zapnuté, v 95% mám kameru na letadle a tam se to vyplatí
3) snad k připojení kabelu hdmi (nevím to jistě, nemám po ruce manuál a nikdy jsem to nezkoušel)
4) kameru napájím, neboť výdrž baterie (a obzvláště v zimě) je pro mě nedostačující - zprvu jsem ji napájel z přijímače, ale těch 5V je málo - na radu kamaráda ji zapojuji do balančáku na baterii a v podstatě si mi nikdy nevybije (přes přiložené udělátko 8¨-)) )
5) momentálně filmuji v režimu 2.5k - má nevýhodu, že má pouze 30 framů/sec a video už nelze čistě zpomalit, což při 1080 a 60 jde na polovinu bez ztráty kvality - takže občas nastavení měním dle potřeby, do jiných nastavení nechodím, malé rozlišení je celkem k ničemu (a 4K je jen čínský trik 8¨-) )
6) mám také kartu 16gb a občas se mi stává, že mi nestačí a zaplním ji dříve, nežli bych chtěl (např. je potřeba počítat s tím, že čím kvalitnější záznam, tím více karty to sežere) - vážně uvažuji o kartě 32 gb (už bych ji dávno i měl, ale když jsem někde v krámě, tak si na to nevzpomenu 8¨-)) )

není zač 8¨-)

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.04.2017 14:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 469
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
ukázky slowmotion (ver. 2.5)
(video je v tomto režimu v rozlišení 720, což není až tak strašné:






Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.04.2017 14:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 469
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.04.2017 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2454
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Chrouste díky za zodpovězení všech bodů. Ty videa znám. Vlákno videa nejen začátečníků sleduji pravidelně :-)
Co se týče toho napájení přímo v letadle. Na to zapojení do balančáku existuje nějaký káblík, nebo je potřeba si spájet něco sám, což by byla pro mne smrt a možná nejen pro mne :roll:
Kartu 32GB jsem již pořídil tuto https://www.czc.cz/kingston-micro-sdhc-32gb-class-10-uhs-i_2/179362/produkt

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.04.2017 6:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 469
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
rampa_mckvak píše:
Chrouste díky za zodpovězení všech bodů. Ty videa znám. Vlákno videa nejen začátečníků sleduji pravidelně :-)
Co se týče toho napájení přímo v letadle. Na to zapojení do balančáku existuje nějaký káblík, nebo je potřeba si spájet něco sám, což by byla pro mne smrt a možná nejen pro mne :roll:
Kartu 32GB jsem již pořídil tuto https://www.czc.cz/kingston-micro-sdhc-32gb-class-10-uhs-i_2/179362/produkt


vyrobil sám, neštěstí (i pro mě) se to nemusí pájet 8¨-)
koupíš si toto (dle článků baterie):
http://www.mojerc.cz/prislusenstvi/kabe ... bijec.html
a toto:
http://www.himoto.cz/konektory/servo-konektor-jr/

- a propojíš jen červený a černý z balančáku do jr konektoru

asi takto:


Přílohy:
20170411_072550.jpg
20170411_072550.jpg [ 36.86 KiB | Zobrazeno 1255 krát ]

_________________
Sdružení letců Českého středohoří
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 8:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Vlákno jen sleduji o kameře uvažuji, takže ji nemám v ruce a nemůžu ověřit,ale zde uvedené zapojení přímo na balančák znamená, že do firefly lze nacpat např 12V? To se mi nezdá....nebo ten "servo" konektor vede do nějakého 5V měniče ?

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 8:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2831
Bydliště: Olomouc, ČR
MiniUSB konektor co se strká do kamery má na sobě malou destičku s měničem, je součástí dodávky. Současně to měří napětí baterky a vkládá údaj do obrazu jako jednoduché OSD (to lze vypnout).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.05.2017 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2454
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Máte na kameře nějakou krytku na objektiv? Už jsem si několikrát nechtěně šáhnul na čočku, a tak jsem si chtěl vysoustružit z nějakého vhodného matroše chránítko. Při jeho hledání na mě vykounul "špunt" do krabice na elektriku, který kupodivu, ač vypadá jako nárázník od lokomotivy, fukguje velice dobře k mé spokojenosti.


Přílohy:
DSC01687.JPG
DSC01687.JPG [ 62.68 KiB | Zobrazeno 1087 krát ]
DSC01688.JPG
DSC01688.JPG [ 58.37 KiB | Zobrazeno 1087 krát ]
DSC01690.JPG
DSC01690.JPG [ 56.22 KiB | Zobrazeno 1087 krát ]

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.05.2017 17:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 469
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
používám víčko od sodastreamu..pasuje také skvěle 8¨-))

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.05.2017 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 545
Bydliště: Most
používám tu pěnovou vložku, ve které to přišlo v krabičce a mám to zároveň ochráněné proti pádu :-)

_________________
MPX TwinStarII/FunCub/EasyGliderPRO/Extra,El Marabu XL,CrackYak,FrSky,RCM Lužice,SLČS


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.06.2017 14:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 545
Bydliště: Most
Trošku jsem laboroval s nastavením, třeba se bude někomu hodit...



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
MPX TwinStarII/FunCub/EasyGliderPRO/Extra,El Marabu XL,CrackYak,FrSky,RCM Lužice,SLČS


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.06.2017 17:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2454
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Yeahu, pro porovnání těch úhlu bych asi zvolil klidný vodorovný let. Takhle z té akrobacie jsem nic neměl :-)

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.06.2017 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 545
Bydliště: Most
no, spíš mi šlo o to (a to jsem zapomněl napsat), jak zvládá přechody slunce/stín a obloha/zem ve smyslu expozice a barev, řešili jsme totiž často přepálenou oblohu vůči okolnímu terénu

_________________
MPX TwinStarII/FunCub/EasyGliderPRO/Extra,El Marabu XL,CrackYak,FrSky,RCM Lužice,SLČS


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2454
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Tak jsem konečně upgrejdoval z verze 2.4 na 2.5 a chci se zeptat k čemu slouží v menu nastavení "Frame first". Mám pocit, že to ve starší verzi nebylo. A jestli ano, tak si to nepamatuji :roll:

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz