Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 945 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 28.01.2015 18:35 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1407
Bydliště: Pardubice
Hledal jsem ale nenašel jsem vlákno kde by se rozebírali poznatky a nastavení této kombinace FW a HW tak jsem založil toto vlákno kam by se mohli poznatky a zkušenosti uživatelů vkládat. Oficiální fórum tohoto projektu je zde http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=5149&sid=1bd8848903e77478c05ea8d956579e64 a zdroje jsou zde https://github.com/cleanflight/cleanflight. No a teď proč jsem to vlastně založil. Už nějakou chvíli si tu s tím hraji a snažím se rozchodit nějaké základní funkce s GPS. Zatím jen Position Hold. GPS mám připojenou k Naze32, komunikace běží a M8N je nastaven dle specifikací na GITHubu. Dokonce to i nějak funguje ovšem PH drftuje -+15m všemi směry a nějak nevím čím hnout abych toto chování vylepšil a coptera držela polohu v nějakém rozumném rozsahu. Předpokládám že je nutné upravit parametry regulace Pos, PosR a NavR. Jenže v dokumentaci se nelze o tomto nastavení dočíst zhola nic a to jsem usilovně zaměstnával strýčka googla a stejně jsem se nic nedozvěděl. Proto bych se chtěl zeptat zda nemáte někdo zkušenost s nastavením GPS na této platformě a popřípadě zda nevíte kde by se o tom co který parametr dělá dali dočíst nějaké informace aby se bylo od čeho odrazit. Jinak co se týče běžného řízeného letu tak musím říci že je to super polétání oproti BaseFlight, coptera je pěkně stabilní, perfektně reaguje na řízení a i akrobacie se s tím nádherně létá. Dokonce už dodělali pořádné GUI takže pro nastavení už není prakticky potřeba CLI a vše se krásně nastaví v grafickém GUI.

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Naposledy upravil Arcicorsa dne čtv 29.01.2015 13:54, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: NAZE32 + CleanFlight
PříspěvekNapsal: stř 28.01.2015 21:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Ahoj, já se na to taky chystám. Mám NAZE32 full a ACRO. Full zatím čeká a tu acro budu dávat do 250tky. Takže to zatím sleduji a sbírám informace. Dík za vlákno.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: NAZE32 + CleanFlight
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 7:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2008
Příspěvky: 97
Bydliště: Madunice, Slovakia
Obrázky: 21
Ahoj. Mam tu vec na ceste snazim sa co to o tom precitat informacie co som nasiel su zatial velmi slabe az ma to desi. Tak ma potesila tato tema. Nejako sa hrabem v tom bez vacsieho uspechu. Chcem to lietat na spektrum satelit tak sa to snazim najst.

Nemam s tym ziadne skusenosti lietam iba vrtulniky berem to ako skusenost a pobavenie zaujima ma Ta 250fpv.

_________________
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: NAZE32 + CleanFlight
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 7:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4247
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Mě se vlákno líbí taky. Ovšem pojmenoval bych ho nějak takto :
"Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Alienwii desky"
Protože v momentě nahrání cleanflightu do desky, už se není ohledně hardwaru o čem bavit. Veškerá zbylá diskuze je už jen o tom co umí cleanflight, bez ohledu na název desky v který je nahrán.

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: NAZE32 + CleanFlight
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 8:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
souhlasím s krtkem a přidal bych tam flip32, flip32+

ještě vzniklo vlákno flip32+ a to by se dalo sloučit také .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NAZE32 + CleanFlight
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 9:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
na 250 mam stejnou gps, pripojeno pres softserial, takze rychlost 19200. driftuje to v kruhu o prumeru rekneme max 2-3 metry, pid parametry pro gps jsem nijak neladil /protoze stejne jako Ty nevim jak ;] /
zajimalo by me kam mas gps pripojenou?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 14:41 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1407
Bydliště: Pardubice
TO krtek2k: hotovo přejmenováno :wink: , ještě bych tam přidal Flip32 ale už se to tam nevejde.
TO tmx: GPS je připojená GPS TX - PIN4 a RX - PIN3. Pokud běží komunikace a vše je správně nastaveno musí v GUI GPSka svítit zeleně. SoftSerial zatím nepoužívám.

TO All: přidal jsem takový stručný návod na základní nastavení, je to už starší vydání a nepočítají tam s novým GUI, tak je tam popsáno jak to nastavit přes CLI což není od věci se naučit i když už to není potřeba. Je tam na konci i stručný výpis většiny příkazů což je celkem užitečné tak to snad někomu pomůže se do toho trochu dostat :D .

EDIT: ještě jsem napsal malý návod jak nakonfigurovat Ublox modul pro využití s Cleanflight FW. Třeba někomu pomůže.


Přílohy:
Základní nastavení CleanFlight.pdf [1.22 MiB]
929 krát
Nastavení U-blox.pdf [56.5 KiB]
416 krát

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Naposledy upravil Arcicorsa dne ned 01.02.2015 21:07, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.01.2015 15:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
ok, gps mam 5,6 proto softserial. 3,4 mam dsm satelit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.01.2015 16:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
diky za nastaveni-ublox.pdf, nejak tak podobne jsem to mel ;]
kazdopadne jsem dal "Revert to default configuration" a po-te set gps_auto_config = 1, a zda se ze to funguje


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.01.2015 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2792
Bydliště: Olomouc, ČR
Já mám jenom poznámku k tomu ublox.pdf. Receiver save config neuloží config do modulu ale na disk PC. Do flash se uloží v menu CFG, pokud ovšem modul skutečně má flash paměť. Většina běžných modulů žádnou nemá (NEO6) a tam se to uloží jen do baterkou zálohované RAM.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.01.2015 21:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1407
Bydliště: Pardubice
OK2BUH píše:
Já mám jenom poznámku k tomu ublox.pdf. Receiver save config neuloží config do modulu ale na disk PC. Do flash se uloží v menu CFG, pokud ovšem modul skutečně má flash paměť. Většina běžných modulů žádnou nemá (NEO6) a tam se to uloží jen do baterkou zálohované RAM.


No né že bych Ti nevěřil ale asi mluvíme každý o něčem jiném. V hlavním okně dám záložku "Reciever" tam "Action" a poté zvolím možnost "Save Config" . Normálně se mi to takto uloží do modulu a je to tam i po restartu (odpojení od zdroje i po dvou týdnech), kontroluji to pokaždé dvakrát a fakt tam zůstane uložené co jsem zadal. Tak teda nevím..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.01.2015 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2792
Bydliště: Olomouc, ČR
Tak to teda taky nevím. Podle návodu se ukládá do receiveru takto a jinak to ani nejde.

Příloha:
save.jpg
save.jpg [ 97.82 KiB | Zobrazeno 8801 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.01.2015 22:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1407
Bydliště: Pardubice
No v návodu je i toto a to právě používám, schválně to vyzkoušej a dej vědět. Jsou to ty samé možnosti jako jsou v tom CFG, když na to ukážeš myší tak ti to dole vlevo na liště vypíše tu samou akci jako je v CFG.


Přílohy:
Menu.jpg
Menu.jpg [ 54.13 KiB | Zobrazeno 8794 krát ]
Funkce.jpg
Funkce.jpg [ 62.44 KiB | Zobrazeno 8794 krát ]

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 9:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2792
Bydliště: Olomouc, ČR
Jasně, jsou na to i tlačítka na liště. Save config uloží nastavení do PC. Revert config to hodí do defaultu, Load config to vrátí z PC do přijímače, ale pouze do RAM. Pokud to chceš zapsat trvale tak musíš tak jak jsem uvedl. Ještě je jedna možnost: Tools-GNSS configuration. Tam jde config poslat na disk a z disku do flash.

edit: tak jsem tady dělal řadu pokusů. Receiver save config to skutečně uloží do RAM modulu ale ne do flash. Vzhledem k tomu, že většina z vás stejně žádnou flash nemá a ta RAM je zálohovaná baterečkou, tak je to asi jedno. Tak se omlouvám. Ti co mají moduly s flash (třeba NEO M8N) by měli raději používat zápis do flash z menu CFG, ta baterka to neudrží věčně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 10:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Nemohl by mě někdo prosím poradit jak odblokovat motory? Ať dělám co dělám prostě to vysílačkou neroztočím. V configulátoru mě to všechno pracuje. Žádný fs zaplý nemám.
Nemá se ještě něco sepsat do CLI ?

edit: tak už dobrý chtělo to přidat endpoint na plynu, ale netuším proč když jsem kalibroval regly šly vpohodě

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 945 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz