Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 511 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 08.01.2015 23:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2009
Příspěvky: 249
Bydliště: Brno
jyrry píše:
Dneska mně už konečně dostatečně naštval ten napájecí konektor; jde sice o variantu eco ale bude to stejné i pro neeco verzi tohoto nabíječe.
Napájecí samičku jsem prostě vykuchal a místo ní našrouboval XT-60, kablíky vedou na původní přípojní místa.
Příloha:
eco_6_XT60_a.jpg

To vybroušení XT60 z boku je vychytávka na snadnější rozpojování? (Za předpokladu, že tento konkrétní kus konektoru už někde létal) Mám někdy problém je rozpojovat, drží to jako prase a tohle by mohlo pomoct....Z důvodu toho těžkého rozpojování XT60 jsem se dlouho držel červených HXT3.5, ale teď v podstatě s elektrikami znovu začínám a kupoval jsem komplet nové baterky, tak jsem si říkal, že bych teda přešel na novější standarty. ALe to rozpojování je stejně pořád peklo.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.01.2015 23:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17623
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
bighugo píše:
... To vybroušení XT60 z boku je vychytávka na snadnější rozpojování? (Za předpokladu, že tento konkrétní kus konektoru už někde létal) ...

Nene, to bylo kvůli upevnění konektorů na motorové lože - ty imbusy procházely těmi drážkami:
Příloha:
13_XT60.jpg
13_XT60.jpg [ 107.1 KiB | Zobrazeno 2151 krát ]

(Pak jsem to předělal na červené dvojice 4mm "goldů")

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.01.2015 23:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17623
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Eduard píše:
... Já mám podobně řešený výstup. Banány jsem zachoval a vedle nich se vlezl malý červený JST. ...

Dovolil jsem si tvůj nápad realizovat - v hale super, už doma nezapomenu nabíjecí kablík :-)
Dík za nakopnutí :-D

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.02.2015 1:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
Prosim vas, muzu s touto nabijeckou nabijet 6S baterii? Teda vim, ze muzu, ale mam zdroj jen s 12 volty. Z toho jsem trochu zmateny. Muzu tedy s tim 12V zdrojem a touto nabijeckou nabijet 6S pack?
Dekuji predem za odpoved.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.02.2015 7:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17623
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Můžeš, ona si to napětí zvýší podle potřeby. Počítej ale s bídným proudem - celkový nabíjecí výkon je 50W a nabíjecí proud bude pro 6s jen 50W / 24V = 2,1A ....

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.02.2015 8:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
Diky moc. Udelal jsi mi radost. Budou to 6S packy 1400mah , takze to nebude az tak tragicke.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.02.2015 13:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2011
Příspěvky: 542
Bydliště: Banská Bystrica
Obrázky: 3
Chlapi poradíte?
Doteraz som nemal problém s accucelkou keď tu zrazu je rozdiel na lipo a na displeji dosť velky. Skutočné U lipo(3S) je 12,28 články majú tak 4,10 ale nabíjačka ukazuje 12,6V a články 4,20. Kalibroval som aj napätie podla návodu tu niekde ale nestačí mi kalibrovatelný rozsah - 20 + 20. Skúsil som čo najviac priblížiť skutočnému U ale bez zmeny. O všetky lipo sa staram a vždy som ich nabíjal s balancovaním. Jediné čo ma teraz napadá je ak sú dnuka v accucele zle zaletované konektory alebo sa používaním nejako opotrebovali neviem.

edit: alebo mi počase články odfajčil sám balancer

_________________
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.02.2015 14:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1106
Bydliště: Blatnica, SR
4,2 má pri nabíjaní pod prúdom, ak ich odpojíš tak napätie klesne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.02.2015 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Rozebrat, přeměřit přechodové odpory, podívat se na ten ranžír pro připojení balancerového kabelu. Bývá tam sajrajt, zejména, pokud se nabíjí venku.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.02.2015 13:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
Duffs píše:
Chlapi poradíte?
Kalibroval som aj napätie podla návodu tu niekde ale nestačí mi kalibrovatelný rozsah - 20 + 20. Skúsil som čo najviac priblížiť skutočnému U ale bez zmeny.


Prosim, mohl bys tu hodit link, kde se o tom kalibrovani muzu neco vic dozvedet?

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.02.2015 14:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2011
Příspěvky: 542
Bydliště: Banská Bystrica
Obrázky: 3
Citace:
Prosim, mohl bys tu hodit link, kde se o tom kalibrovani muzu neco vic dozvedet?


Tu je videjko https://www.youtube.com/watch?v=Wqni5WLdoVA

_________________
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2015 22:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6392
Bydliště: Písek, ČR
Tak jsem vyzkoušel ten LogView dle Torma a je to paráda.
Zde ukázka jak to grafuje nabíjení NiMH 4s baterky 1300 mAh (přijímačová NiMH aku). Je pěkně vidět, jakna konci se přestane zvyšovat napětí baterky (křivka napětí se ohýbá) a pak na konci jde mírně dolů. Nabíječka v tu chvíli ukončila nabíjení (delta Peak 5mV), teplota aku byla na konci 40°C.
Příloha:
NiMH 4s 1300 mAh delta 5mV proud 1A.jpg
NiMH 4s 1300 mAh delta 5mV proud 1A.jpg [ 45.51 KiB | Zobrazeno 1693 krát ]


Ještě vyzkouším LogViewStudio (novější SW), ale zdá se mi, že tento starý SW bohatě stačí.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 20:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.4.2014
Příspěvky: 23
Dovolím si "refreshnout" diskuzi u tohoto vlákna a poprosím o radu.
Nabíječ se začal chovat dost podivně. Když nabíjím Ni-Cd články, tak kolísá napětí - např. chvíli 1,24V, pak 2,8V, pak zase 1,24V a 2,8V a po chvíli se zobrazí hláška "Control falure".
Když nabíjím Li-ion články, tak napětí taktéž kolísá, ale ne tak výrazně (např. při funkci Storage 3,54V, pak 3,80V a takhle se to střídá). Ale zobrazují se nesmyslné hodnoty nabíjení (nastavím nabíjení 0,3A a začne se počítat hodnota nabití jako kdyby bylo nastaveno např. 4,2A).
Nevím, jestli to nemohlo způsobit, že se mi "povedlo" udělat 2x za sebou "kraťas" - nicméně když nabíječku rozeberu, nic nesmrdí, nic nevypadá, že by shořelo.
Netušíte, v čem by mohl být problém a jak ho případně detekovat a odstranit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.09.2016 22:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 9102
Bydliště: Bratislava dnv SK
Ten "kraťas", konkrétne čo s čím si spojil a čo tam bolo pripojené (zdroj/max prúd a baterka?).
Možno to výrazne zjednoduší hádanie...
Ale neschopnosť riadiť prúd alebo merať, by okrem studeňáku niekde na vedení (možno aj dnu na konektoroch alebo dokonca doske),
mohla súvisieť s kmitajúcim zdrojom - žeby "šel do kytek" a na výstupe mal bordel, ale inak fungoval...
Skús to napájať baterkou, či to bude lietať takisto.
Napadá ma, ak je tam dobrý a dosť veľký kondík a skratol si ho, mohol sa odpojiť (prepáliť cestičku k sebe).. ale to je hádanie.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.10.2016 14:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.4.2014
Příspěvky: 23
Kabel, kterým nabíjím, má na konci magnety - ty se spojily (tzn. + a -).
Našel jsem jiný zdroj, ale nabíječka se chová stále stejně :-/.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 511 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz